Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentuluiMulte ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de bunaBoutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

Pe panoul de la intrare scrie Cappuccino, Grand Cafe, Restaurante, Pia...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

Ciorbe si Placinte pe bani putiniAm vazut pana acum fast-food-uril...

Cloud Bistro, cu mancare facuta sa fie buna Cloud Bistro a fost una d...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile BucuresteneCo...

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Pentru cand ti se face foame exact unde Mendeleev se taie cu George En...

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

El Pato, restaurantul asezat...Nu am mai trecut de ceva vreme pe l...

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

Boema la scara industrialaFabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Bakery este o brutarie, patiserie si cofetarie frantuzeasca, si...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by BordelloPe malu...

Gold Cafe Bar este un cafe-bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiul...

Gorilla Burger este un bistrou de burgeri deschis in septembrie 2020, ...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 leiPrima imp...

Afiseaza

Teoria pieptului de rață la ZenSushi Victoriei

Piept de rață la ZenSushi

O vreme mi s-a părut că e o oarecare diferență între mâncarea de la ZenSushi Victoriei și cea de la ZenSushi din George Călinescu, cu cea din urmă ceva mai bună. Poate că și fiindcă îl vedeam mereu pe Iulian Constantin, talentatul lor chef și patron în Dorobanților, sau poate că această diferență chiar a existat.

Dar de data aceasta nu mi s-a mai părut că văd vreo diferență. Ba dimpotrivă, pieptul de rață cu sos teriyaki mi s-a părut chiar mai bun. Și chiar cel mai bun din câte îmi aduc eu aminte să fi mâncat pe undeva prin București. Rar mi-a fost dat să văd și să gust un piept de rață atât de deschis la culoare, atât de moale, cu piele atât de grasă și cu gust atât de bun.

Următoarea întrebare pe care mi-am pus-o, și pe care și-ar fi pus-o oricine în locul meu, ar fi următoarea: va fi la fel de bun pieptul de rață când voi veni data viitoare la ZenSushi? Răspunsul realist este că nu, e greu de imaginat că ar putea fi posibil așa ceva. Nu pentru că nu ar vrea Iulian Constantin să aibă cea mai bună rață sau că s-ar zgârci la bani. Nu, ci pentru că rața aceea atât de bună a fost un „accident” din partea furnizorului, cel mai probabil, cine știe cum a ajuns una sau s-or fi rătăcit câteva prin lotul respectiv. Așa ceva găsești ori numai prin curtea vreunui om, crescute cine știe cum și cu ce, însă în niciun caz într-un număr care să-i permită să le vândă constant unui magazin sau restaurant mare, cum sunt cei despre care vorbim acum, fie la vreun crescător faimos de prin vreun colț al lumii, dar care vinde numai stomacurilor regale, sau unui singur mare restaurant celebru din lume, cu cel puțin patru steluțe Michelin.

Și restul mâncărurilor…

Bine, deci lămurită chestiunea pieptului de rață cu totul ieșit din comun de bun, scriu că și celelalte mâncăruri au fost foarte bune. Dar măcar în cazul lor nu a mai fost o surpriză, pentru că eram obișnuit cu ele de la celălalt restaurant al lor, cel din Dorobanților. Așadar, supă miso foarte bună, un cod excelent, creveți tempura la fel, stridii bune, niște paste condimentate cu fructe de mare, bune și ele, alge și orez foarte bune.

Și serviciul a fost mai bun de această dată, cu un chelner și o chelneriță în formă de zile mari. Cred că și pandemia a avut un rol aici, fiindcă păreau că se bucură sincer că s-au întors în restaurant, aveau chef de treabă și nu făceau economie la vorbire.

Și ambianța am găsit-o schimbată la ZenSushi. Au profitat de închiderea forțată ca să construiască o terasă închisă în curte, să renoveze și să redecoreze în interior. Tot în stilul minimalist oriental, care nu e tocmai pe gustul meu, însă face parte din concept. Oricum, la ZenSushi, fie el în Dorobanților, Victoriei, pe Caranfil și pe unde mai au ei, te duci pentru mâncarea foarte bună și la prețuri rezonabile, nu pentru stampele japoneze.

Pentru că da, Iulian Constantin a reușit ceea ce puțini alții au putut să facă: mâncarea e din ce mai bună, de la un an la altul, și din ce în ce mai frumos prezentată.  Ceea ce rar de tot vezi la alte restaurante, la care curba e pe dos. Nu e de mirare, așadar, că restaurantele lui sunt din ce în ce mai pline, că în pandemie nu i-a scăzut aproape deloc cifra de afaceri, fiindcă toți clienții fideli plecau cu sacoșa de mâncare, dacă nu o puteau mânca acolo… (GB – mai 2021)

Zen Sushi Victoriei – Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand

Cred ca primul Zen Sushi din Bucuresti a fost in Serban Voda, intr-o casa foarte mica, unde se taie cu bulevardul Marasesti. A avut succes, devenise cunoscut, apoi a inceput sa se extinda. Zen Sushi Victoriei, cum ii spun ei, a venit la mai mult timp dupa, tot intr-o casa mica, pe Grigore Alexandrescu, de data aceasta. O casa fara etaj, tip vagon, ingusta, cu un petic de gradina pe o parte. Amenajarea e simpla, austera, fara nimic de care sa iti aduci aminte.

Nu m-am informat in mod expres, insa presupun ca meniurile sunt aceleasi la toate Zen Sushi-urile, poate ca Zen Sushi Fusion sa aiba ceva in plus, pentru ca incearca sa se pozitioneze premium. Mancarea, sushi, sashimi, nigiri si toate celelalte cuvinte japoneze pe care le pronunta de-acum orice copil bucurestean sunt bune. Dupa cum am scris si mai inainte, mai multi japonezi umblati bine prin lume mi-au spus ca sushi-ul de la Zen Sushi e bun, ca nu au dat de altul mai bun decat acela in Bucuresti. Si au si… (citește tot)

Bucătăria japoneză a lui Iulian Constantin
Saloanele și terasa ZenSushi Victoriei

Chef Iulian Constantin și echipa sa pregătind un piept de rață

Terasa

Strada Grigore Alexandrescu

Strada Grigore Alexandrescu

 

Finala pentru cele mai bune sushi, sashimi, ramen si udon din Bucuresti

S-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si udon” din “Topul mancarurilor” Restocracy 2018 din Bucuresti.Competitia a fost stransa, juriul diversificat si reprezenta...

ZenSushi (Dorobanti)

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine...Vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre ZenSushi din Dorobanti, desi am mancat de multe ori la ei. Si nu atat pentru ca ...

ZenSushi Sarroglia

ZenSushi Sarroglia, un restaurant intr-o galerieDupa doi ani inapoi la ZenSushi Sarroglia. Diferenta cea mai semnificativa este ca nu se mai numesc ZenSushi Fusion, ci doar ZenSushi cu un determin...

Data actualizarii: 10/05/2021

ZenSushi (Victoriei)  - Str. Grigore Alexandrescu, nr. 56

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close