Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Afiseaza

HipMenuS-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si udon” din “Topul mancarurilor” Restocracy 2018 din Bucuresti.

Competitia a fost stransa, juriul diversificat si reprezentativ, cu multi japonezi, dar si cu nejaponezi care au trait ani buni in Japonia si cunosc bine cultura si, mai ales, mancarea japonezilor.

Sunt multe restaurante japoneze in Bucuresti, insa cele cu alta mancare decat sushi nu sunt numeroase. Ramen au doar cateva, iar udon si mai putine, chiar foarte putine…

Alegerea a fost dificila si la aceasta categorie. Asa cum se intampla adesea in cazul bucatariilor indepartate geografic (exotice), aproape intotdeauna aceleasi mancaruri facute in partea lor de lume sunt foarte diferite de cele „pentru europeni / americani”, cum chiar ei insisi le prezinta. Prin urmare, japonezii din juriu si cei care au trait mult timp in Extremul Orient au avut tendinta sa le compare cu gusturile stiute de ei de acolo, pe cand ceilalti evaluatori au masurat mai degraba cu gustul european.

De aceea, unele restaurante de sushi foarte apreciate de catre bucuresteni, insa care fac un sushi „creativ”, chiar „fusion” (a se intelege cu infuzii europene sau din alte bucatarii), nu au avut castig de cauza si nu s-au regasit in lista finalistelor.

Restaurantele care au ajuns in finala competitiei pentru cele mai bune sushi, sashimi, ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt (in ordine alfabetica):

Sushi

Sashimi

Ramen & udon

Multumim sponsorilor Restocracy,  multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, si membrilor juriului, desigur…

Sponsorii Restocracy

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Sushi

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, categoria Sushi

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

ZenSushi (Victoriei)

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca primul Zen Sushi din Bucuresti a fost in Serban Voda, intr-o casa foarte mica, unde se taie cu bulevardul Marasesti. A avut succes...

Data actualizarii: 15/03/2018