Restaurantele din Topul Restocracy cu bucatarie japoneza

Ord. dupa

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

13208 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

17037 vizite 1 comentarii

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

2369 vizite

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

13442 vizite 9 comentarii

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un rest...

7065 vizite

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

3213 vizite 2 comentarii

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

2141 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

5738 vizite

ZenSushi Sarroglia, un restaurant intr-o galerie Dupa doi ani inapo...

1468 vizite

Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede Edo Gard...

2986 vizite

NADASAN, un lucru ucrainean bine facut Au fost mai multe restaurant...

1260 vizite 1 comentarii

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca ...

988 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

ZenSushi Sarroglia, un restaurant intr-o galerie

ZenSushi Sarroglia, restaurant japonez popular in BucurestiDupa doi ani inapoi la ZenSushi Sarroglia. Diferenta cea mai semnificativa este ca nu se mai numesc ZenSushi Fusion, ci doar ZenSushi cu un determinant la coada, care desemneaza pozitionarea geografica, la fel ca la celelalte.

Cei de la ZenSushi au mai multe restaurante, si au incercat si varianta cu pozitionarea premium a unuia dintre, cu un meniu ceva mai sofisticat. De aceea i-au spus ZenSushi Fusion. Insa acum am aflat ca au renuntat la aceasta idee, si cred ca au facut bine, fiindca era oricum foarte buna mancarea de la ei. Nu aveau nevoie de ceva diferit, mai ales ca putni ar fi reusit sa gaseasca diferenta.

Asadar, ZenSushi Sarroglia are acum acelasi meniu ca la toate celelalte ZenSushiuri. In rest, ce am scris acum doi ani despre ei ramane la fel de valabil. (GB – mai 2019)

Sushi printre lucrari de arta contemporana

Zen Sushi Fusion e un fel de restaurant premium din grupul celor de la Zen Sushi, deschis mai de curand, si pozitionarea aceasta reiesind, mai degraba, din amenajarea si ambianta locului, decat din meniu, care pare sa fie acelasi peste tot la Zen Sushi. E drept, nu am cautat diferentele de meniu cu lumanarea, insa sunt aproape convins ca asa este.

Zen Sushi Fusion ocupa mezaninul hotelului Sarroglia, un boutique hotel pe Vasile Lascar, dar intrarea se face de pe Maria Rosetti, insa mai au si una pe Donici. Au fost mai multe restaurante la Sarroglia de cand s-a deschis – sau poate acelasi, dar cu nume diferite -, toate cu pretentii mari, pozitionate sus, si cu meniul (italienesc, bucatarie fina) si cu designul.

Spatiul e larg la Zen Sushi Fusion, deschis, neregulat. Zen Sushi Fusion ocupa putin din holul parterului, din care se urca la un mezanin deschis, sub forma de platforma cu golul in centru, ca sa vezi si lucrarile de arta de acolo. Fiindca Sarroglia a fost conceput ca sa fie un fel de galerie de arta moderna in spatiile publice de jos, cu mai multe sculpturi interesante, unele destul de mari. Au si o biblioteca sus, mai bine zis niste rafturi cu albume de arta si alte carti, care dau foarte bine. Oricum, tot ansamblul e bine proiectat, realizat si amenajat, se vede talentul arhitectului. Celelalte restaurante aveau si sala de la subsol, decorate cu pictura moderna, daca imi aduc bine aminte. Nu stiu daca Zen Sushi Fusion are acum si spatiul acela, am uitat sa cobor. Terasa, in schimb, e mica si greu de amenajat, m-as mira sa iasa ceva special de acolo, pe oricine cu talent de arhitect si de peisagist ar aduce ca sa o faca.

Pe site scrie ca la Zen Sushi Fusion combina bucataria japoneza (preponderent sushi, dupa cum te trimite si numele) cu cea peruana. Nu m-am lamurit deloc ce e peruan in meniu, dar nici nu am cautat prea mult, ca sa fiu sincer. Pentru mine Zen Sushi Fusion e un restaurant cu specific japonez, preponderent sushi, pana una-alta.

Japonezii cu care am vorbit mi-au spus ca sushi-ul de la Zen Sushi, in general, e poate cel mai bun din oras. Eu stiu sa fac doar o diferenta grosiera intre diversele feluri de sushi, sashimi, nigiri, maki si tot ce mai e intr-un astfel de meniu sushi, asa ca spun si eu ca ei, nu as putea sa scriu altceva.

Serviciul a fost destul de bun la Zen Sushi Fusion, au destui chelneri. Preturile sunt normale, nu cred ca e cel mai scump restaurant de sushi din oras.

Zen Sushi Fusion e, asadar, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante de sushi din Bucuresti, suficient de mare si de bine amenajat ca sa faci si evenimente acolo, in special din cele mondene, cu oameni tineri, atrasi de o astfel de ambianta moderna si de bucatariile mai exotice. (GB – mai 2017)

ZenSushi Sarroglia, restaurant japonez

ZenSushi (Victoriei)

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca primul Zen Sushi din Bucuresti a fost in Serban Voda, intr-o casa foarte mica, unde se taie cu bulevardul Marasesti. A avut succes...

Data actualizarii: 02/09/2019

ZenSushi Sarroglia  - Str. Vasile Lascar, nr. 59 (Hotel Sarroglia)