Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

177 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

588 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1279 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

536 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

2899 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

6897 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

293 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

596 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

167 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

260 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

2918 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

496 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

925 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

95 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1483 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1362 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5534 vizite

Iuliane, fa ceva cu angajatii tai de la ZenSushi Nordului! ZenSushi N...

278 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

900 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2198 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

366 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1815 vizite 1 comentarii

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

3240 vizite

The Mark, asaltul civilizatiei catre Gara de Nord The Mark Restaurant...

1439 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

321 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un restaurant conservator

Restaurantul La Cena, de unde incepe Maria Rosetti, a fost mare vedeta pe piata restaurantelor bucurestene de acum vreo zece ani, poate chiar si ceva mai recent. Veneau oamenii de departe ca sa se inghesuie la La Cena. Eu am avut o experienta teribila acolo, am si scris despre ea atunci. Mancarea a fost buna, deserturile, indeosebi, insa ne-au inghesuit in asa hal, din dorinta de a lua banii de la cat mai multi clienti, incat cele doua ceasuri (nu poti servi mai repede atatia oameni) au fost un adevarat supliciu. Am ramas doar pentru ca imi propusesem sa scriu un articol, si pentru nimic altceva.

Nu am mai auzit pe nimeni vorbind despre La Cena de ani buni, asa ca a fost o surpriza sa aflu ca sunt inca deschisi. Am gasit un restaurant cu totul diferit fata de cel pe care mi-l aminteam, cu atmosfera de bistrou cu toate in lemn. Acum l-au reamenajat, arata foarte bine si asc cum e acum, e curat, bine intretinut si amenajat. Au o sala mica si jos, la parter, unde e barul, insa toata lumea merge la etaj, unde e salonul principal.

Casa mica din Bucurestiul vechi are farmec, la care se adauga tot farmecul zonei, asa ca mergi acolo cu placere. Terasa era inchisa in mijloc de noiembrie, insa din ce se vedea in jur se poate deduce ca vara e un loc cu mult farmec, si presupun ca e atractia principala a La Cenei.

La Cena e un restaurant cu specific italian traditional, clasic, cu un meniu foarte „cuminte”, care nu prea iese din lista obisnuitelor si arhicunoscutelor, de-acum, mancaruri de trattoria. Am luat broccoli gratinat cu parmezan si pesmet, adica broccoli peste care s-a presarat putin pesmet si niste parmezan ras, tagliatelle cu prosciutto, creveti cu sos dulce picant si spanac fiert. Au fost destul de bune toate, mai bune decat la numeroase alte trattoria si ristorante care merg pe bucataria italiana traditionala.

Preturile sunt rezonabile la La Cena, cu mai putin de 300 de lei poti avea o masa completa in doi, cu o sticla de vin bun. Si serviciul a fost destul de bun, cu un chelner deschis si binevoitor, pe care nu te puteai supara ca nu stie ce i-ar trebui omului la masa pana nu-i spui despre fiecare lucru in parte. Insa cand ii spui, ti-l aduce sau o face imediat…

In perioada de glorie a La Cenei au mai deschis un restaurant, pe undeva spre Traian, se chema La Cena 2, acestuia spunandu-i, pe cale de consecinta, La Cena 1. Acum vad ca a disparut cifra din numele La Cena, presupun ca l-au inchis pe La Cena 2.

Daca stau si ma gandesc bine, la La Cena de acum mananci la fel ca si in anii lor de faima. Si daca aud mult mai rar despre ei, nu e pentru ca s-au dus ei in jos, pentru ca nu pare catusi de putin sa se fi intamplat asta, ci doar pentru ca le-au luat-o altii inainte, cu mancaruri mai sofisticate, mai fine, mai originale.

Oricum, La Cena, cu sau fara numar, e un restaurant cu specific italian traditional corect, frumos si curat, cu mancare destul de buna – de pus pe lista pentru cei care locuiesc, lucreaza sau ajung din intamplare in acea parte frumoasa a Bucurestiului vechi. Cred ca ii voi gasi tot acolo si peste multi ani, probabil cu acelasi nume. (GB – noiembrie 2017)

Data actualizarii: 05/09/2018

La Cena  - Str. Maria Rosetti, nr. 1

la-cena-restaurant-italienesc-evaluare-restocracy