Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Meet the Chef Ionut Gagiu @ Madame PoganyAbia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au schimbat meniul complet si au reusit un salt de peste 100 de locuri in Lista Restocracy, ajungand in prima treime in topul restaurantelor din Bucuresti in momentul in care scriu.

Nu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita anterioara, nu mai revin decat cu mentiunea ca le-as fi pus o nota mai mare daca nu ar fi avut o muzica atat de stridenta si de violenta incat sa-l deranjeze chiar si pe Mircea, impasibilul meu prieten cu care am luat masa la Madame Pogany, si daca mesele nu ar fi fost mult prea mici. Chiar am vrut sa inregistrez o secventa cu rockul, sau ce o fi fost acela, ca sa fie mai elocventa descrierea, insa toate difuzoarele sunt pe tavan, asa ca am renuntat. Pentru moment…

Nu e fine dining la Madame Pogany, nici nu cred ca si-au propus asta, insa noul meniu si, mai ales, ce am gasit in farfurie, ne-au facut sa-i punem si pe ei in lista restaurantelor cu bucatarii fine din Bucuresti.

Au pastrat si un meniu al zilei pentru cei mai zgarciti, meniu cu mancare banala, ceea ce cred ca e o mare greseala din partea unui restaurant dintr-o zona plina de corporatisti. Aveau ciorba de vita (cu tarhon, e drept!) si fasole cu carnati la meniul pentru cei-care-isi-pun-banii-deoparte-ca-sa-si-cumpere-casa. Daca si-ar fi pus mai mult mintea la contributie, ar fi putut sa faca ceva mult mai creativ, cu aceleasi costuri. Tot carnati cu fasole, in fond, dar daca ar fi adaugat trei muguri de pin si o boaba de quinoa – zic si eu la intamplare, desigur – si ar fi schimbat si numele, de pilda: „carnita frageda de porc roz invelita in intestin fin, cu garnitura de Phaseolus vulgaris, cu muguri de pin si aroma fina de quinoa”, nimeni nu ar mai fi crezut ca mananca fasole (Phaseolus vulgaris) cu carnati, si ar fi spus si altora ca uite ce meniu al zilei interesant au avut azi la Madame Pogany… De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei, sa-l faci sa se simta sarac, egalul celui de pe santier, care la pranz isi desface o conserva de costita cu fasole? De ce sa nu-l faci si pe el sa viseze frumos? Dar, daca cheful nu e atat de bun la marketing pe cat e in farfurie, ar trebui sa puna altcineva denumirile mancarurilor in locul lui.

Am luat ciorba de vita din meniul zilei pentru ca pe Mircea, prietenul meu trait o viata intreaga dincolo de un mare ocean, l-a apucat brusc nostalgia dupa gusturile copilariei. Si bine a facut, pentru ca a fost foarte buna zeama, ceva mai putin carnea insuficient fiarta. Am luat si eu o supa cappuccino de praz, despre care am descoperit ca e buna abia dupa vreun sfert de ceas, cat a trebuit sa stau uitandu-ma lung la ea ca sa-i treaca clocoteala – obicei de restaurant de cartier, de care cei de la Madame Pogany nu au invatat inca sa se dezbare. Stiu ca sunt inca multi clienti in Bucuresti care te apostrofeaza daca nu le este destul de clocotita ciorba, insa pentru ei exista alte solutii. Nu poti da supa clocotita si sa fii si in lista restaurantelor cu bucatarie fina in acelasi timp decat la Bucuresti. Dar nu va dura prea mult nici asta.

Am mai luat tartar de spanac cu branza de capra si pulpa de rata confiata, bune acestea, un ratatouille care ar fi putut iesi si mai bine daca se straduia, si mai ales nu ca garnitura la canard confit. Si rulada de iepure cu foie gras a fost buna.

Si alt obicei cam neinspirat, dar foarte raspandit la Bucuresti, nu stiu de ce: in multe restaurante – si Madame Pogany s-a luat dupa ele – iti dau doar paine prajita. Multora le place, e drept. Mie nu, si nu sunt singurul. Si daca esti atent la detalii, nu ar trebui sa presupui ca tuturor le place asta. Ar fi mai bine fie sa intrebi de care paine vrea fiecare, fie, daca iti permiti, sa aduci din amandoua felurile si sa fii atent la ce fac clientii. Se pot face niste statistici ad-hoc interesante din observatiile acestea…

Sa faci carne si peste bune e partea mai simpla a bucatariei fine, diferenta dintre marii bucatari se vede la legume, la sosuri si in alta parte. Ionut Gagiu, noul chef de la Madame Pogany, e printre putinii bucatari care pare mai bun la alte lucruri din bucatarie decat la carne. Ceea ce e mai degraba un avantaj, pe care sper sa-l valorifice. E un bucatar talentat si muncitor, dupa cum am spus, o sa fiu cu ochii pe el sa vad care vor fi pasii urmatori.

Preturile sunt rezonabile la Madame Pogany, serviciul a fost bun, s-a ocupat de noi o fata care zambeste fara sa trebuiasca sa-i spui vreun banc, si un baiat cu tatuaj si cu freza fistichie, simpatic si acesta.

Au multi chelneri la Madame Pogany si mult personal, dintre care unii muncesc la vedere, la un colt de bucatarie deschis, chiar in sala, ceea ce e foarte bine, pentru ca vad si clientii cat de multi si cat de mult se munceste pentru mancarea lor, apreciaza altfel eforturile si inteleg mai bine cum se formeaza preturile intr-un restaurant serios.

Si Madame Pogany e un restaurant foarte serios, au facut si fac eforturi considerabile ca sa schimbe ce nu mergea bine si sa isi recastige locul pe care l-au avut la inceput, cand au deschis, dar pe care l-au pierdut din neatentie si superficialitate. Le doresc sa le fie bine, sunt sigur ca merita la cat de mult am vazut ca se straduieste toata lumea acolo. (GB – noiembrie 2017)

Madame Pogany de la Piata Floreasca - noile cafenele ale Bucurestiului

Madame Pogany

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ion...

Data actualizarii: 22/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close