Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Meet the Chef Ionut Gagiu @ Madame PoganyAbia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au schimbat meniul complet si au reusit un salt de peste 100 de locuri in Lista Restocracy, ajungand in prima treime in topul restaurantelor din Bucuresti in momentul in care scriu.

Nu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita anterioara, nu mai revin decat cu mentiunea ca le-as fi pus o nota mai mare daca nu ar fi avut o muzica atat de stridenta si de violenta incat sa-l deranjeze chiar si pe Mircea, impasibilul meu prieten cu care am luat masa la Madame Pogany, si daca mesele nu ar fi fost mult prea mici. Chiar am vrut sa inregistrez o secventa cu rockul, sau ce o fi fost acela, ca sa fie mai elocventa descrierea, insa toate difuzoarele sunt pe tavan, asa ca am renuntat. Pentru moment…

Nu e fine dining la Madame Pogany, nici nu cred ca si-au propus asta, insa noul meniu si, mai ales, ce am gasit in farfurie, ne-au facut sa-i punem si pe ei in lista restaurantelor cu bucatarii fine din Bucuresti.

Au pastrat si un meniu al zilei pentru cei mai zgarciti, meniu cu mancare banala, ceea ce cred ca e o mare greseala din partea unui restaurant dintr-o zona plina de corporatisti. Aveau ciorba de vita (cu tarhon, e drept!) si fasole cu carnati la meniul pentru cei-care-isi-pun-banii-deoparte-ca-sa-si-cumpere-casa. Daca si-ar fi pus mai mult mintea la contributie, ar fi putut sa faca ceva mult mai creativ, cu aceleasi costuri. Tot carnati cu fasole, in fond, dar daca ar fi adaugat trei muguri de pin si o boaba de quinoa – zic si eu la intamplare, desigur – si ar fi schimbat si numele, de pilda: „carnita frageda de porc roz invelita in intestin fin, cu garnitura de Phaseolus vulgaris, cu muguri de pin si aroma fina de quinoa”, nimeni nu ar mai fi crezut ca mananca fasole (Phaseolus vulgaris) cu carnati, si ar fi spus si altora ca uite ce meniu al zilei interesant au avut azi la Madame Pogany… De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei, sa-l faci sa se simta sarac, egalul celui de pe santier, care la pranz isi desface o conserva de costita cu fasole? De ce sa nu-l faci si pe el sa viseze frumos? Dar, daca cheful nu e atat de bun la marketing pe cat e in farfurie, ar trebui sa puna altcineva denumirile mancarurilor in locul lui.

Am luat ciorba de vita din meniul zilei pentru ca pe Mircea, prietenul meu trait o viata intreaga dincolo de un mare ocean, l-a apucat brusc nostalgia dupa gusturile copilariei. Si bine a facut, pentru ca a fost foarte buna zeama, ceva mai putin carnea insuficient fiarta. Am luat si eu o supa cappuccino de praz, despre care am descoperit ca e buna abia dupa vreun sfert de ceas, cat a trebuit sa stau uitandu-ma lung la ea ca sa-i treaca clocoteala – obicei de restaurant de cartier, de care cei de la Madame Pogany nu au invatat inca sa se dezbare. Stiu ca sunt inca multi clienti in Bucuresti care te apostrofeaza daca nu le este destul de clocotita ciorba, insa pentru ei exista alte solutii. Nu poti da supa clocotita si sa fii si in lista restaurantelor cu bucatarie fina in acelasi timp decat la Bucuresti. Dar nu va dura prea mult nici asta.

Am mai luat tartar de spanac cu branza de capra si pulpa de rata confiata, bune acestea, un ratatouille care ar fi putut iesi si mai bine daca se straduia, si mai ales nu ca garnitura la canard confit. Si rulada de iepure cu foie gras a fost buna.

Si alt obicei cam neinspirat, dar foarte raspandit la Bucuresti, nu stiu de ce: in multe restaurante – si Madame Pogany s-a luat dupa ele – iti dau doar paine prajita. Multora le place, e drept. Mie nu, si nu sunt singurul. Si daca esti atent la detalii, nu ar trebui sa presupui ca tuturor le place asta. Ar fi mai bine fie sa intrebi de care paine vrea fiecare, fie, daca iti permiti, sa aduci din amandoua felurile si sa fii atent la ce fac clientii. Se pot face niste statistici ad-hoc interesante din observatiile acestea…

Sa faci carne si peste bune e partea mai simpla a bucatariei fine, diferenta dintre marii bucatari se vede la legume, la sosuri si in alta parte. Ionut Gagiu, noul chef de la Madame Pogany, e printre putinii bucatari care pare mai bun la alte lucruri din bucatarie decat la carne. Ceea ce e mai degraba un avantaj, pe care sper sa-l valorifice. E un bucatar talentat si muncitor, dupa cum am spus, o sa fiu cu ochii pe el sa vad care vor fi pasii urmatori.

Preturile sunt rezonabile la Madame Pogany, serviciul a fost bun, s-a ocupat de noi o fata care zambeste fara sa trebuiasca sa-i spui vreun banc, si un baiat cu tatuaj si cu freza fistichie, simpatic si acesta.

Au multi chelneri la Madame Pogany si mult personal, dintre care unii muncesc la vedere, la un colt de bucatarie deschis, chiar in sala, ceea ce e foarte bine, pentru ca vad si clientii cat de multi si cat de mult se munceste pentru mancarea lor, apreciaza altfel eforturile si inteleg mai bine cum se formeaza preturile intr-un restaurant serios.

Si Madame Pogany e un restaurant foarte serios, au facut si fac eforturi considerabile ca sa schimbe ce nu mergea bine si sa isi recastige locul pe care l-au avut la inceput, cand au deschis, dar pe care l-au pierdut din neatentie si superficialitate. Le doresc sa le fie bine, sunt sigur ca merita la cat de mult am vazut ca se straduieste toata lumea acolo. (GB – noiembrie 2017)

Madame Pogany de la Piata Floreasca - noile cafenele ale Bucurestiului

Madame Pogany

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ion...

Data actualizarii: 22/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close