Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

O cina peruviana memorabila

Gazda noastra (in rosu)

O cina peruviana memorabila aseara (9 oct.) la Hilton, la invitatia doamnei María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadoarea Republicii Peru in Romania, avanpremiera la Saptamana Gastronomica Peruana, care se desfasoara in perioada 9-15 Octombrie la Athenee Palace Hilton. Au avut un invitat special, o lady-chef peruvianca destul de tanara, care lucreaza la un mare restaurant din Spania, Irene Guttierez (in fotografie). Ea a pregatit, alaturi de Franz Conde, executive chef la Athenee Palace Hilton, un meniu traditional peruan cu cateva accente de bucatarie fina, extrem de apreciat de invitatii care stiu ce e aceea o mancare buna.

Si, desigur, muzica si dansurile latino, care intorceau instantaneu toate scaunele catre scena, de cate ori apareau cei patru tineri dansatori pe care ii puteti vedea si in pozele si video-urile din paginile urmatoare.

In Bucuresti a fost un restaurant peruvian, dar nu am mai auzit de el, cred ca e inchis acum si nu stiu sa mai existe vreunul. Nici eu nu am stiut pana acum ca mancarea peruviana poate sa fie atat de buna, a fost o surpriza de proportii. Mi-au placut toate, fara rezerve, insa, in special, quinoa cu unt si branza, St. Jacques-urile cu branza si puiul cu sos de lapte si ardei iute (cel cu sosul galben in poze).

In ultimi ani, Peru se straduieste sa atraga atentia si ca destinatie turistica gastronomica, pe langa cea arheologica si peisagistica, si are toate sansele sa reuseasca, dupa cum vad ca stau lucrurile in bucataria lor… (GB – octombrie 2017)

Irene Guttierez

Irene Guttierez

Meniul

UQUITAS CRUJIENTES CON ANGUILA
Crispy cassava with smoked eel

CHORITOS A LA CHALACA
Mussels with Peruvian salsa

CAUSA
Layered salad of Potato and aji

CEVICHE CLASICO
Marinated raw fish with Peruvian aji and lemon

PAPA A LA HUANCAINA
Potato salad with cheese and aji sauce

ANTICUCHOS
Grilled beef heart skewers

CONCHITAS A LA SUMAQ
Baked Scallops with cheese

PESQE DE QUINUA
Creamed quinoa with butter and cheese

LOMO SALTADO
Stir fried beef with peppers and onions, rice and French fries.

AJIDE GALLINA
Chicken stew with milk and aji Amarillo

ARROZ CON PATO
Rice with duck, coriander and beer

ARROZ BLANCO CON CHOCLO
Rice and corn

SUSPIRO A LA LIMENA
Milk fudge and meringue

CHOCOLUCUMA
Chocolate and Peruvian Lúcuma fruit

APPROZ CON LECHE
Rice pudding

MAZAMORRA MORADA
Purple corn pudding

– – –

Pisco Sour (o bautura peruviana traditionala)
Intipalka white wine
Intipalka red wine
Orange and Grapefruit juice
Selection of Soft drinks
Still and sparkling water

O cina peruviana memorabila

Meniul

Save

Save

Data actualizarii: 27/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close