Alte localuri boeme

Ord. dupa

Boema cu mesaj umanistBEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis...

5018 vizite

Daca ai ajuns la noi, Hai Noroc!Speram sa te simti ca intre priete...

918 vizite

Club 99 este un local situat pe bd. Dacia, nr. 99 din Capitala si este...

1675 vizite 1 comentarii

Unul dintre putinele locuri boeme din aceasta zona a Bucurestiului...

3447 vizite

Fabrica de Bere Buna - beraria boema de pe Calea VictorieiFabrica ...

3447 vizite

Home Matasari este un local boem din cartierul bucurestean Matasari, c...

385 vizite

Londohome este un pub englezesc in care se desfasoara dese evenimente ...

398 vizite

Macaz, un local boem din Bucuresti, este deopotriva un teatru, bar, co...

660 vizite

Hub cultural intr-o sectie de politieManasia este un hub cultural,...

4021 vizite 5 comentarii

Vama antrepozite din București (cunoscută și s...

493 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Boema cu mesaj umanist

BEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis de Gradina Sticlarilor, si este unul dintre locurile cele mai boeme pe care le-am intalnit pana in prezent, evident, daca e sa ne ghidam dupa markerii specifici pe care i-am luat in calcul cand am inceput sa facem aceste evaluari ale localurilor boeme din Capitala.

Beat bar umanist se afla in Cartierul Armenesc, o zona cu istorie si cu traditie, in imediata apropiere a centrului Bucurestiului. Cladirea in care se gaseste Beat bar umanist este una veche, o casa cu sali inalte si spatii neregulate, recompartimentate si renovate intr-un stil usor modern, dar clasic.

Atmosfera este una incantatoare, cel putin cand am fost eu, cu miros de flori de tei, muzica frantuzeasca ori tango, in surdina si clientela destinsa.

Pe terasa ar putea incapea in jur de 30 de persoane, in timp ce in interior probabil intra tot in jur de 30, maxim 40. Interiorul este unul destul de simplu amenajat, cu ceva inscriptii pe diferiti pereti, ceva imagini cu diferite mesaje bine-gandite inramate, carti la vedere, mobilier simplu si uzat din lemn, in timp ce terasa este amenajata cu mobilier din fier forjat si un spatiu cu perne, unde poti sta tolanit, dar si grafitti pe anumiti pereti. Asadar, un design hippie, umanist, asa cum spune si numele locatiei.

Locatia este una intima, spatiul nefiind de mari dimensiuni, iar impresia este ca, desi clientii stau in grupuri de maxim 5-6, mai toata lumea se cunoaste cu toata lumea, sau ar putea sa intre in discutii macar. Pare un loc destul de deschis lucrurilor facute la comun, sau macar in vazul tuturora!

Muzica este ambientala si a trecut prin diferite registre cat am stat acolo, de la frantuzeasca, la jazz, tango, hippie, oriental-ambientala, la buddha bar, sud-americana sau caffe concert. Este o muzica usor meditativa, melancolica as zice.

La Beat bar umanist nu se mananca, consumandu-se doar bauturi, pe care le poti gasi la o medie de 8-10 lei, iar servirea se face in interior, la bar, pentru ca nu exista service la masa, iar cei care vand sunt niste tineri imbracati lejer, casual (ca de altfel toti clientii), foarte amabili, prietenosi si deschisi, pe care nu nici nu-i poti distinge de clienti, daca nu i-ai vedea dincolo de tejghea, pentru ca si ei stau la mese impreuna cu clientii, atunci cand nu servesc la bar.

Cand am trecut eu pe la Beat bar umanist cred ca era in jur de 15-20 de persoane, cu totii la terasa, deopotriva barbati si femei si erau destul de tineri si cu diferente mici de varsta intre ei (maxim 5 ani!). Localul este frecventat in general de studenti sau oameni cu studii superioare, dar clasa de mijloc in general, oameni care vin si pentru a dezbate anumite subiecte, pentru a participa la anumite evenimente organizate aici, nu numai pentru a iesi intr-un loc boem.

Clientii de aici sunt foarte linistiti, relaxati, imbracati lejer. Gesticuleaza usor si discuta incet intre ei, unii mai fumeaza si majoritatea consuma, ca pretext, cate un pahar de vin sau o bere, insa mai mult ca formalitate. Clientela este una usor diferita fata de alte localuri, intalnind si cate o persoana cu un outfit mai neobisnuit ori cateva tatuaje. Grupurile de persoane sunt mici (2-5 persoane in grup) si in rare cazuri se si cunosc persoane din grupuri diferite.

Dominanta pare a fi boema prehipsterilor, adica a tinerilor (poate studenti), noncoformisti, cu un outfit pe masura (pierce-uri, haine, tatuaje etc.), pe care doar varsta ii poate opri sa se numeasca hipsteri, urmata la mica diferenta de preoboemi (poate cea mai nuantata si putin evidenta categorie de boema).

Cam toti cei de la Beat bar umanist au venit pe jos ori cu bicicleta, mi-e si greu sa cred ca cineva ar veni acolo cu masina, si nu pentru ca este un bar (si se presupune ca n-o sa bea doar limonada), ci pentru ca ar fi in contradictie cu locul, cu imaginea si cu stilul de acolo.

Beat bar umanist este un loc cu mesaj, cu o ideologie, un spatiu cu caracter bine definit, este mai mult decat un simplu local de consumatie sau terasa, este un loc pentru anumite cautari si explorari. (Daniel Catoi – mai 2018)

Data actualizarii: 02/09/2019

BEAT bar umanist  - Str. Vasile Lascar, nr. 29 (Batistei)