Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale Excelentei Sale, Muhammad Amhar Azeth, Ambasadorul Indoneziei in Romania. Agustina Fitri s-a nascut in 1980 in Semarang, cel mai mare si important oras din provincia Java Centrala din Indonezia. In 1999 Agustina Fitri si-a incheiat studiile, iar din 2014 activeaza ca bucatar in cadrul al resedintei adjunctului Politiei regionale din provincial Java Centrala.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Agustina Fitri: In cazul meu, am invatat sa gatesc de la parintii mei, pentru ca ei au o afacere in domeniul gastronomic (firma de catering), care organizeaza anumite evenimente in orasul nostru si, de obicei, ii ajut si eu. Astfel, am ajuns sa continui visul parintilor mei. Astfel gatind ca hobby, am inceput incet-incet sa deprind tainele gastronomiei.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Agustina Fitri: Cred ca este nevoie de mult timp, in cazul meu, pentru ca inca mai am de invatat anumite tehnici si unele preparate, pe care nu le-am mai pregatit anterior.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Agustina Fitri: Imi place sa lucrez cu vita pentru ca pot gati preparate precum: rending, satay, empal gepuk, vita prajita iute sau chiar supa. De asemenea, imi place sa gatesc tongseng cu carne de capra, dar si ragout de vita in supa de curry cu legume si kecap manis (sos de soia dulce).

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Agustina Fitri: Imi place sa folosesc pomfret negru sau macrou spaniol, dar si snapper, pe care ii prepar sub forma de supa sau empek-empek (prajitura de peste si tapioca, populara in Palembang, Indonezia).

Restocracy: Cu ce feluri de legume va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Agustina Fitri: Cand vine vorba de legume, prefer: porumbul, morcovii, brocoli, fasolea lunga tamarind sau dovleacul, pe care le pregatesc sub forma de sayur asem (supa specific indoneziana).

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Agustina Fitri: Cel mai mult lucrez cu sos de ketchup, dar si cu cel de chili.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Agustina Fitri: Da, prepar si deserturi. De obicei fac salate de fructe sau placinte dulci la desert.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Agustina Fitri: Acasa, in general, pregatesc supe. Daca am invitati importanti gatesc ceva traditional, specific bucatariei din Indonezia, tocmai pentru a promova bucataria noastra nationala.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale la resedinta?

Chef Agustina Fitri: Cel mai mult imi place sa gatesc basko (chiftele din carne de vita sau surimi), dar si rendang (preparat specific indonezian din carne si lapte de cocos, ghimbir, galangal, frunze de turmeric, lemongrass, usturoi, chili si alte condimente).

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Agustina Fitri: Desigur! Mama mea gateste.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Agustina Fitri: In Bucuresti, pentru anumite ingrediente specifice, de care avem noi nevoie, mergem la magazinul Mali (din Dragonul Rosu), iar pentru carne mergem la un magazin turcesc, in timp ce legumele le cumparam din hypermarketuri.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Agustina Fitri: Intr-adevar, internetul este foarte util pentru a descoperi noi retete.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos?

Chef Agustina Fitri: Trebuie sa gatim mancare sanatoasa, care provine din surse curate si cu un standard inalt de igiena. De asemenea, cand vine vorba de gatit, trebuie sa fim preocupati nu numai de gustul preparatului, ci si de aportul sau nutritiv. De aceea, combin alimentele in asa fel incat sa fie si gustoase, dar si sanatoase.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Agustina Fitri: Cea mai mare provocare este sa gasesti un meniu potrivit pentru persoana care va gusta mancarea pe care o pregatesti.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra?

Chef Agustina Fitri: Intotdeauna lucrez cot la cot cu ceilalti colegi din bucatarie; ii motivez, ii incurajez si le impartasez ceea ce stiu, dar nici nu-mi e rusine sa recunosc daca nu cunosc anumite lucruri.

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close