Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentuluiMulte ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de bunaBoutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

Pe panoul de la intrare scrie Cappuccino, Grand Cafe, Restaurante, Pia...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

Ciorbe si Placinte pe bani putiniAm vazut pana acum fast-food-uril...

Cloud Bistro, cu mancare facuta sa fie buna Cloud Bistro a fost una d...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile BucuresteneCo...

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Pentru cand ti se face foame exact unde Mendeleev se taie cu George En...

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

El Pato, restaurantul asezat...Nu am mai trecut de ceva vreme pe l...

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

Boema la scara industrialaFabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Bakery este o brutarie, patiserie si cofetarie frantuzeasca, si...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by BordelloPe malu...

Gold Cafe Bar este un cafe-bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiul...

Gorilla Burger este un bistrou de burgeri deschis in septembrie 2020, ...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 leiPrima imp...

Afiseaza

Nan Jing, la fel de aproape 30 de ani, sau poate ca mai mult de atat…

Nan Jing, restaurant chinezesc la Hotelul MinervaStie cineva daca restaurantul Nan Jing exista si pe vremea comunistilor? Eu cred ca da. Mi-l aduc aminte de dupa 89, la putin timp. Era un lux sa mananci acolo, si pe buna dreptate. Nu cred ca era cineva in Bucuresti care sa nu fi auzit de Nan Jing, si care sa nu fi vrut sa ajunga din nou la ei, cat de repede se putea. Pe atunci erau foarte putine restaurante, si acelea aproape toate proaste. Asa ca daca ajungeai sa mananci ceva bun intr-un restaurant nou deschis, tineai minte cu anii.

Asa si cu acest restaurant, probabil ca primul chinezesc deschis in Bucuresti. Nu pot sa compar gusturile de acum cu cele de atunci, pentru ca a trecut prea multa vreme si, mai ales, pentru ca m-am obisnuit cu mancarea buna. Toti ne-am obisnuit, desigur, asa ca o mancare ce ni s-ar fi parut atunci iesita din comun – cum era aceea de la Nan Jing – acum poate ca ni s-ar parea banala.

Nu stiu daca acum au aceeasi mancare ca acum 30 de ani la Nan Jing. Chiar daca asa este, faptul ca acum mi se pare destul de buna, insa nimic deosebit, are ca singura explicatie obisnuinta cu mancarea buna despre care am mai spus. In rest, la fel de curat, serviciul tot bun.

Sunt foarte putini cei care pot face o diferenta la nivel de subtilitate intre gusturile si alte calitati ale mancarurilor chinezesti. Eu nu ma numar printre ei, si nici nu am cunoscut pe cineva pe care as putea sa-l plasez in aceasta “elita”. Asadar, serviciul, curatenia si ambianta, in general, si mai putin calitatea mancarii, m-au facut sa pun Nan Jing in Lista Restocracy a celor mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, si pe alte restaurante chinezesti nu… (GB – martie 2019)

Nan Jing: un restaurant chinezesc cu mancare buna, curat si corect.

Nan Jing, restaurant chinezesc la Hotelul Minerva

Nan Jing, restaurantul chinezesc de la parterul hotelului Minerva, de unde incepe Dumitru Lemnea din bulevardul Lascar Catargiu, e acolo de zeci de ani, de pe vremea comunistilor. Atunci era singurul restaurant chinezesc din Bucuresti; apoi au venit si altele, insa tot Nan Jing era socotit cel mai bun, o vreme indelungata, de catre majoritatea celor care stiau ce se intampla pe piata gastronomiei Capitalei. Acum nu cred ca e cel mai bun restaurant chinezesc din oras, insa, oricum, a ramas in top.

Nan Jing s-a mutat la strada, au facut o terasa acoperita chiar pe bulevard, dupa ce multa vreme fusese in extrema cealalta, in capatul holului dinspre Lemnea. Arata bine, e curat si ingrijit, dupa normele unui lux din alte vremuri.

Meniul e destul de bogat la Nan Jing, cu mancarurile stiute dintotdeauna, cam ce te-ai astepta sa gasesti la ei, de altfel. Mancarea a fost buna, preturile normale.

Serviciul, insa, a iesit mult in evidenta, cu chelneri si chelnerite din alte vremuri, unii acolo de zeci de ani, probabil. De noi s-a ocupat o doamna adorabila, bine-dispusa si in forma, cu o grija naturala, chiar mamoasa cu noi, a facut sa ne fie foarte bine la ei.

Nan Jing e, deci, un restaurant chinezesc bun si corect, fara surprize, cinstit si la locul lui, o alegere sigura pentru cei care vor sa manance intr-o zi asa ceva. (GB – martie 2017)

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 08/10/2020

Nan Jing  - Str. Gheorghe Manu, nr. 2-4 (Hotel Minerva)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close