Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Caragea8 este un pub si braserie amenajata in interiorul unei case, cu...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi ale Bucurestiului... Re...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Ni...

Ciorbe si Placinte pe bani putini Am vazut pana acum fast-food-uril...

Afiseaza

Nan Jing, la fel de aproape 30 de ani, sau poate ca mai mult de atat…

Nan Jing, restaurant chinezesc la Hotelul MinervaStie cineva daca restaurantul Nan Jing exista si pe vremea comunistilor? Eu cred ca da. Mi-l aduc aminte de dupa 89, la putin timp. Era un lux sa mananci acolo, si pe buna dreptate. Nu cred ca era cineva in Bucuresti care sa nu fi auzit de Nan Jing, si care sa nu fi vrut sa ajunga din nou la ei, cat de repede se putea. Pe atunci erau foarte putine restaurante, si acelea aproape toate proaste. Asa ca daca ajungeai sa mananci ceva bun intr-un restaurant nou deschis, tineai minte cu anii.

Asa si cu acest restaurant, probabil ca primul chinezesc deschis in Bucuresti. Nu pot sa compar gusturile de acum cu cele de atunci, pentru ca a trecut prea multa vreme si, mai ales, pentru ca m-am obisnuit cu mancarea buna. Toti ne-am obisnuit, desigur, asa ca o mancare ce ni s-ar fi parut atunci iesita din comun – cum era aceea de la Nan Jing – acum poate ca ni s-ar parea banala.

Nu stiu daca acum au aceeasi mancare ca acum 30 de ani la Nan Jing. Chiar daca asa este, faptul ca acum mi se pare destul de buna, insa nimic deosebit, are ca singura explicatie obisnuinta cu mancarea buna despre care am mai spus. In rest, la fel de curat, serviciul tot bun.

Sunt foarte putini cei care pot face o diferenta la nivel de subtilitate intre gusturile si alte calitati ale mancarurilor chinezesti. Eu nu ma numar printre ei, si nici nu am cunoscut pe cineva pe care as putea sa-l plasez in aceasta “elita”. Asadar, serviciul, curatenia si ambianta, in general, si mai putin calitatea mancarii, m-au facut sa pun Nan Jing in Lista Restocracy a celor mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, si pe alte restaurante chinezesti nu… (GB – martie 2019)

Nan Jing: un restaurant chinezesc cu mancare buna, curat si corect.

Nan Jing, restaurant chinezesc la Hotelul Minerva

Nan Jing, restaurantul chinezesc de la parterul hotelului Minerva, de unde incepe Dumitru Lemnea din bulevardul Lascar Catargiu, e acolo de zeci de ani, de pe vremea comunistilor. Atunci era singurul restaurant chinezesc din Bucuresti; apoi au venit si altele, insa tot Nan Jing era socotit cel mai bun, o vreme indelungata, de catre majoritatea celor care stiau ce se intampla pe piata gastronomiei Capitalei. Acum nu cred ca e cel mai bun restaurant chinezesc din oras, insa, oricum, a ramas in top.

Nan Jing s-a mutat la strada, au facut o terasa acoperita chiar pe bulevard, dupa ce multa vreme fusese in extrema cealalta, in capatul holului dinspre Lemnea. Arata bine, e curat si ingrijit, dupa normele unui lux din alte vremuri.

Meniul e destul de bogat la Nan Jing, cu mancarurile stiute dintotdeauna, cam ce te-ai astepta sa gasesti la ei, de altfel. Mancarea a fost buna, preturile normale.

Serviciul, insa, a iesit mult in evidenta, cu chelneri si chelnerite din alte vremuri, unii acolo de zeci de ani, probabil. De noi s-a ocupat o doamna adorabila, bine-dispusa si in forma, cu o grija naturala, chiar mamoasa cu noi, a facut sa ne fie foarte bine la ei.

Nan Jing e, deci, un restaurant chinezesc bun si corect, fara surprize, cinstit si la locul lui, o alegere sigura pentru cei care vor sa manance intr-o zi asa ceva. (GB – martie 2017)

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 02/09/2019

Nan Jing  - Str. Gheorghe Manu, nr. 2-4 (Hotel Minerva)