Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca, pe coltul din dreapta al complexului, pe Calea Floreasca. Primul restaurant deschis acolo a fost Classa di T (T de la Vasile Turcu), apoi i-a luat locul Novi Aquarium, iar E3 by Entourage cred ca a venit direct dupa acestia din urma.

Classa di T a fost amenajat dupa standardele luxului comunist si imediat postcomunist, cu o mare investitie, am fost acolo, erau materiale de cea mai buna calitate. Cred ca Novi Aquarium l-a pastrat exact asa cum l-a preluat de la Classa di T, dar baietii de la E3 by Entourage au intors totul cu susul in jos, nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in inima lui Vasile Turcu atunci cand a vazut ce s-a ales de somptuoasa lui Classa di T.

Baietii de la E3 by Entourage (cred ca sunt doi sau trei asociati) au scos tot din spatiul din Piata Floreasca, dar tot-tot, au ramas doar zidurile de beton armat si peretii de sticla, daca nu i-or fi inlocuit si pe aceia. Apoi au pus tubulaturile de aerisire pe post de decor, cum se face acum in stilul industrial si au chemat un arhitect foarte priceput pentru amenajarea interioara si decoruri. Cred ca E3 by Entourage a fost conceput mai intai ca un club in toata regula, cu muzica, dans si ce se mai face prin cluburi, formula cu restaurantul s-ar putea sa o fi adaptat din mers, cand si-au dat seama ca e nevoie de mai multe incasari si in timpul zilei.

Oricum, rezultatul e remarcabil. Au un singur salon la E3 by Entourage, mare, inalt, de tip hala industriala reconvertita, foarte bine amenajat si mobilat, dupa standardele si gusturile ultimelor generatii. Un bar imens e in mijloc, ocupa cam jumatate din spatiu, si asta arata clar caE3 by Entourage e un loc de distractie si de socializare, in primul rand. Si mobilierul faca trimitere clara tot catre asta: au mai multe tejgjele si mese de bar, cu scaune inalte, de tip calaret, dar si mese de cafenea, cu banchete, cu fotolii joase si cu cateva scaune obisnuite printre ele, in asa fel incat fiecare sa isi poata gasi locul la E3 by Entourage, in funcrie de ce vrea sa faca sau sa vada. Si gradina e frumoasa: destul de spatioasa, cu multe plante, bine separata si izolata de traficul de pe Floreasca, are mobilier interesant si variat.

Tin minte ca am fost la ei chiar cand au deschis, aveau un meniu mai restrans, ca acum, dar mai sofisticat. Adusesera un bucatar tanar, dar foarte talentat, pe care il cunoscusem si eu. Acum au mai simplificat meniul, probabil ca in functie de ce au analizat ce vor clientii de pranz si de seara, cei mai multi corporatisti de la numeroasele cladiri de birouri din jur. E mai degraba o bucatarie urbana, contemporana, nu l-am incadrat la bucataria internationala. Nu e lung, dar are cate putin din toate, multe dintre ele cu denumiri italienesti.

Mancarea a fost chiar buna, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o supa crema de telina, un antreu vegetarian cu humus, pasta de avocado, de ardei si de vinete, destul de bune toate, un miel foarte bun, si carnea, dar si felul in care l-au facut, si un peste, bun si acela. Preturile nu sunt mici, dar tinand seamaca mancarea e destul de buna, mi se pare rezonabile.

Serviciul a fost interesant si el la E3 by Entourage. Am ajuns pe mana unui pusti dezinvolt si placut, cu chef de munca, plin de viata, care nu numai ca se uita la tine cand ii vorbesti, dar mai era si atent si cat se poate de hotarat sa inteleaga tot si sa faca intocmai.

Eram doi la masa si i-am spus de mai multe ori ca o sa impartim mancarea, ba chiar am si repetat, ca sa fie clar, banuind ce va urma. Si asa a fost, adica la fel cum se intampla in 99 din 100 de restaurante bucurestene. Ne-a adus mancarea, a pus-o la mijloc si, hai baieti, serviti-va cu furculitele direct din farfuria comuna. Unii iti mai aduc si cate o farfurie pentru fiecare, ca sa nu te intinzi chiar pana la mijlocul mesei (si asa a facut si chelnerul simpatic de la E3 by Entourage), dar sa iti aduca si niste linguri sau tacamuri separate, ca sa nu ti le bagi pe ale tale in farfuria comuna, nici vorba!

I-am spus asta chelnerului simpatic de la E3 by Entourage si a ramas extrem de surprins. Si ne-a raspuns, cu o candoare induiosatoare, ca a crezut ca nu avem nevoie de asta. Ca de cand e el acolo, niciodata (si l-a subliniat pe niciodata), niciodata, deci, clientii care pun mancarea la comun nu au cerut tacamuri separate pentru asta, ci isi baga fiecare lingura sau furculita in farfuria comuna, apoi in gura, dupa care procesul se repeta. Amvrut sa-l intreb daca el le-a adus tacamuri separate, totusi, si clientii l-au refuzat si i-au spu sa le ia inapoi, ca nu au nevoie de ele. Dar am renuntat. Oi fi eu prieten cu Marius, dar nu ne-am gandit pana acum sa mancam in felul acesta din aceeasi farfurie, asa ca noi am fost primii care au incurcat ordinea lucrurilor de la E3 by Entourage

E3 by Entourage e, asadar, un restaurant – cafenea – bar – club foarte bun din Floreasca, in care e destul loc pentru toate acestea: si sa manaci chiar bine, daca vrei, si sa stai confortabil cu o cafea sau un cocktail in fata, sa stai inconfortabil la bar, cu ceva mai strong in fata, si sa tragi cu ochiul in stnga si in dreapta, pentru ca ai ce vedea, si poate ca se intampla chiar si mai multe la E3 by Entourage, dar eu nu stiu, ca nu am ajuns inca la ei seara tarziu…

Si o scurta intrebare:

Cand impartiti un fel de mancare la restaurant, cat de tare va place sa-l mancati din aceeasi farfurie?

View Results

Loading ... Loading ...
E3 by Entourage

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm tot revenit la E3 by Entourage, si mi-a placut de fiecare data. Mancarea buna, ambianta placuta, mereu multa lume, tineri bine imbra...

Data actualizarii: 06/04/2020

  • Nina :

    Referitor la farfurie si tacamuri comune ,probabil utilizatorii acestui sistem nu au auzit in viata lor ca ar exista o stiinta ,,Bacteriologia !,,in afara de elementara buna crestere ( care pana la urma avea si o oarecare tenta de educatie sanitara !) care te invata sa nu bagi in ,,borcanul ,, comun lingurita sau furculita cu care ai mancat ,sa nu ,,lingi ,, furculita ,sa nu lingi picaturile scuse pe sticla ,oala ,lingura etc .,sa nu rebagi lingura in ciorba comuna ,dupa ce ai gustat mancarea , intr-un cuvant sa nu faci un circuit din saliva ta in mancarea comuna ,din care se serveste si altul !
    Dar bine ca toate aceste restaurante au nume frantuzesti ,englezest etc .si sunt frecventate de oameni care , in schimb ,au ,,sarit ,,peste primii ani de acasa ! Sau erau prea ocupati si nu i-au frecventat ?!Iar despre chelnari ce sa spun ,aceste lucruri tot „de acasa ,,trebuie sa le invete ,la scoala de chelneri ,chiar tehnicile le invata !! Ce-ti e in ,,sange „….. greu scapi de narav ! Vedeti si scorul sondajului !

  • Irinel :

    Exista, din păcate doua categorii de ospătari. Generația celui care ștergea cu scuipat, bine pregătiți de vechea școală de meserii, dar care refuza sa se adapteze noului și normelor actuale. Iar a doua categorie sunt ospătarii de evenimente, care după ce au servit la doua nunti și un botez considera ca sunt mari ospătari. Patronii de restaurante nu prea au de ales, și cam merg pe varianta, primul venit, primul și angajat, altfel ar trebui sa ducă el mâncarea la clienți la masă, lucru care nu ar fi asa de greu, dar dacă are o terasa mare sau un restaurant, e dificil. Nimeni nu mai își dorește sa facă meseria de ospătar pana la pensie. Este un job de moment, și nu doresc sa acumuleze experienta. Trebuie încurajate școlile profesionale de meserii, și tineri sau mai bine părinții acestora sa înțeleagă ca nu toți copiii trebuie sa termine o facultate, ca sunt meserii în care lejer poti câștiga 1000 euro fără sa lucrezi ca și în occident zilnic, de dimineață până noaptea.

    • George Butunoiu :

      Prima conditie pentru serviciile in hospitality, inainte si dincolo de oricare alta, este sa fii civilizat, macar la nivelul mediu al standardelor sociale din respectiva cultura. Or, daca nu esti civilizat (nu e civilizat sa stergi masa cu scuipat, si gata!), nicio scoala de chelneri sau de altceva nu te poate face. Te invata tehnicile, cum sa asezi cutitul, unde sa pui paharul etc. Dar ei pornesc de la ipoteza ca toti oamenii care ajung acolo au deja nivelul acela elementar de educatie si de civilizatie, ceea ce este fals. De aceea nu o sa vezi vreo scoala de hospitality care sa te invete la curs ca nu trebuie sa stergi masa cu scuipat… Daca ar fi facut-o, sa fii sigur ca nici chelnerul din articolul meu nu ar mai fi scuipat pe masa. El a facut asta fiindca la scoala NU I-AU SPUS SA NU STEARGA MASA CU SCUIPAT! El e de buna credinta, sunt sigur, doar ca nu e in stare sa gandeasca cu capul lui personal… GB

  • Gabi :

    Din păcate majoritatea asa zișilor chelneri( care sunt simpli cărători de farfuri) habar nu au ce înseamnă serviciu la platou( direct , sau indirect).Tot mai mulți proprietari de restaurante cred ca această meserie, este pentru studenți,si nu necesita calificare.

    • George Butunoiu :

      Nu cred ca de calificare ai nevoie ca sa respecti niste norme elementare de igiena si de politete sociala. Vezi si articolul pe care l-am scris despre chelnerul care strgea masa cu scuipat, si acela era calificat, nu gluma, chiar supracalificat, as spune… GB

  • ExperienÈ›a pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptaÈ›i folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close