Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie u...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in ta...

Descoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezon...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Shift Pub e un restaurant destul de vechi al Bucurestiului, eu il stiu...

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mu...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Fra...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Atelierul de Tarte e un bistrou pe aglomeratul si ciopartitul bulevard...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

De cand am inceput sa scriu articole despre restaurante si am facu...

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafe...

Atypic e un mic restaurant pe linistita strada Constantin Aricescu din...

Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japan...

Am revenit a nu stiu cata oara in casa aceea din Ion Neculce, si de fi...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Faza ieri: ma opresc la o cafenea pe Calea Victoriei, Okfea, chiar...

Iata mancarurile pe care vi le recomanda cei 70 de evaluatori din 30 d...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre rest...

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

O ferma de produse lactate din New Jersey a realizat ceea ce ar putea ...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Scrie un exaltat pe Facebook: Adrian Port Imposibil de surprins gustul...

Care sunt cele mai inspirate, adecvate contextului, sugestive, atracti...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Linea / Closer To The Moon a fost surpriza de proportii a primaver...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Bucuresti, 12 aprilie 2018 Hotel Epoque anunta cu mandrie afilierea...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Ziua Internațională a Malbec-ului, sărbătorită la data de 17 apri...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier! A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Tendințele anului 2018: Meniuri îndrăznețe cu violete naturale ...

Centrul de Evenimente The President la ceas aniversar! Peste 1000 d...

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, ...

Zexe Zahana (Icoanei) a inaugurat vineri, 30 martie 2018, o serie de e...

Una dintre tehnicile de baza in trainingul chelnerilor bucuresteni e a...

Invitat la masa la prieteni, cu masa de cina in bucatarie, langa araga...

Mancaruri uitate – restituiri Salivam frustrati ori de cate ori n...

S-a incheiat, cu intarziere, etapa de preselectie pentru categoria...

Cunoscuta publicului inca din 1988, cand si-a inceput activitatea, Wi...

Conferinţa muzicală «Gastronomie şi muzică, o asociere savuroasă...

In urma cu cateva saptamani, nu multe, s-a deschis Pizzamania, un foar...

Joi, 15 martie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a clubului Zamon ...

Asociatia "O Masa Calda" (OMC) din Cluj Napoca a lansat luna aceasta (...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Vineri, 9 martie 2018, incepand cu orele 16.00 La Bottega del Tartufo...

Forumul Internațional de Turism FORO este un eveniment dedicat profes...

S-a incheiat etapa de preselectie pentru categoria "steak" (de vita) d...

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, i...

S-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si u...

S-a incheiat preselectia si la categoria "paste si risotto" din "Topul...

S-a incheiat etapa de preselectie a competitiei "Topul Mancarurilor" R...

Sub conducerea chefului Costin-Daniel Pălici, restaurantul La Vinuri ...

Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pesc...

Finala pentru cel mai bun foie gras din Bucuresti Saptamana trecuta...

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Therapy Bistro impreuna cu Takamaka Romania a organizat vineri, 23 feb...

Petite, minusculul bistrou care s-a deschis in noiembrie 2017 in Piata...

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializ...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Afiseaza

E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca, pe coltul din dreapta al complexului, pe Calea Floreasca. Primul restaurant deschis acolo a fost Classa di T (T de la Vasile Turcu), apoi i-a luat locul Novi Aquarium, iar E3 by Entourage cred ca a venit direct dupa acestia din urma.

Classa di T a fost amenajat dupa standardele luxului comunist si imediat postcomunist, cu o mare investitie, am fost acolo, erau materiale de cea mai buna calitate. Cred ca Novi Aquarium l-a pastrat exact asa cum l-a preluat de la Classa di T, dar baietii de la E3 by Entourage au intors totul cu susul in jos, nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in inima lui Vasile Turcu atunci cand a vazut ce s-a ales de somptuoasa lui Classa di T.

Baietii de la E3 by Entourage (cred ca sunt doi sau trei asociati) au scos tot din spatiul din Piata Floreasca, dar tot-tot, au ramas doar zidurile de beton armat si peretii de sticla, daca nu i-or fi inlocuit si pe aceia. Apoi au pus tubulaturile de aerisire pe post de decor, cum se face acum in stilul industrial si au chemat un arhitect foarte priceput pentru amenajarea interioara si decoruri.

Cred ca E3 by Entourage a fost conceput mai intai ca un club in toata regula, cu muzica, dans si ce se mai face prin cluburi, formula cu restaurantul s-ar putea sa o fi adaptat din mers, cand si-au dat seama ca e nevoie de mai multe incasari si in timpul zilei.

Oricum, rezultatul e remarcabil. Au un singur salon la E3 by Entourage, mare, inalt, de tip hala industriala reconvertita, foarte bine amenajat si mobilat, dupa standardele si gusturile ultimelor generatii. Un bar imens e in mijloc, ocupa cam jumatate din spatiu, si asta arata clar caE3 by Entourage e un loc de distractie si de socializare, in primul rand.

Si mobilierul faca trimitere clara tot catre asta: au mai multe tejgjele si mese de bar, cu scaune inalte, de tip calaret, dar si mese de cafenea, cu banchete, cu fotolii joase si cu cateva scaune obisnuite printre ele, in asa fel incat fiecare sa isi poata gasi locul la E3 by Entourage, in funcrie de ce vrea sa faca sau sa vada.

Si gradina e frumoasa la E3 by Entourage: destul de spatioasa, cu multe plante, bine separata si izolata de traficul de pe Floreasca, are mobilier interesant si variat.

Tin minte ca am fost la ei chiar cand au deschis E3 by Entourage, aveau un meniu mai restrans, ca acum, dar mai sofisticat. Adusesera un bucatar tanar, dar foarte talentat, pe care il cunoscusem si eu. Acum au mai simplificat meniul, probabil ca in functie de ce au analizat ce vor clientii de pranz si de seara, cei mai multi corporatisti de la numeroasele cladiri de birouri din jur. E mai degraba o bucatarie urbana, contemporana, nu l-am incadrat la bucataria internationala. Nu e lung, dar are cate putin din toate, multe dintre ele cu denumiri italienesti.

Mancarea a fost chiar buna la E3 by Entourage, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o supa crema de telina, un antreu vegetarian cu humus, pasta de avocado, de ardei si de vinete, destul de bune toate, un miel foarte bun, si carnea, dar si felul in care l-au facut, si un peste, bun si acela.

Preturile nu sunt mici, dar vazand ca mancarea e chiar buna la E3 by Entourage, mi se pare rezonabile.

Serviciul a fost interesant si el la E3 by Entourage. Am ajuns pe mana unui pusti dezinvolt si placut, cu chef de munca, plin de viata, care nu numai ca se uita la tine cand ii vorbesti, dar mai era si atent si cat se poate de hotarat sa inteleaga tot si sa faca intocmai.

Eram doi la masa si i-am spus de mai multe ori ca o sa impartim mancarea, ba chiar am si repetat, ca sa fie clar, banuind ce va urma. Si asa a fost, adica la fel cum se intampla in 99 din 100 de restaurante bucurestene. Ne-a adus mancarea, a pus-o la mijloc si, hai baieti, serviti-va cu furculitele direct din farfuria comuna. Unii iti mai aduc si cate o farfurie pentru fiecare, ca sa nu te intinzi chiar pana la mijlocul mesei (si asa a facut si chelnerul simpatic de la E3 by Entourage), dar sa iti aduca si niste linguri sau tacamuri separate, ca sa nu ti le bagi pe ale tale in farfuria comuna, nici vorba!

I-am spus asta chelnerului simpatic de la E3 by Entourage si a ramas extrem de surprins. Si ne-a raspuns, cu o candoare induiosatoare, ca a crezut ca nu avem nevoie de asta. Ca de cand e el acolo, niciodata (si l-a subliniat pe niciodata), niciodata, deci, clientii care pun mancarea la comun nu au cerut tacamuri separate pentru asta, ci isi baga fiecare lingura sau furculita in farfuria comuna, apoi in gura, dupa care procesul se repeta. Amvrut sa-l intreb daca el le-a adus tacamuri separate, totusi, si clientii l-au refuzat si i-au spu sa le ia inapoi, ca nu au nevoie de ele. Dar am renuntat. Oi fi eu prieten cu Marius, dar nu ne-am gandit pana acum sa mancam in felul acesta din aceeasi farfurie, asa ca noi am fost primii care au incurcat ordinea lucrurilor de la E3 by Entourage

E3 by Entourage e, asadar, un restaurant – cafenea – bar – club foarte bun din Floreasca, in care e destul loc pentru toate acestea: si sa manaci chiar bine, daca vrei, si sa stai confortabil cu o cafea sau un cocktail in fata, sa stai inconfortabil la bar, cu ceva mai strong in fata, si sa tragi cu ochiul in stnga si in dreapta, pentru ca ai ce vedea, si poate ca se intampla chiar si mai multe la E3 by Entourage, dar eu nu stiu, ca nu am ajuns inca la ei seara tarziu…

Si o scurta intrebare:

Cand impartiti un fel de mancare la restaurant, cat de tare va place sa-l mancati din aceeasi farfurie?

View Results

Loading ... Loading ...
E3 by Entourage

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in aceeasi farfurie? E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca, pe coltul din dreapta al complexului, p...


  • Nina :

    Referitor la farfurie si tacamuri comune ,probabil utilizatorii acestui sistem nu au auzit in viata lor ca ar exista o stiinta ,,Bacteriologia !,,in afara de elementara buna crestere ( care pana la urma avea si o oarecare tenta de educatie sanitara !) care te invata sa nu bagi in ,,borcanul ,, comun lingurita sau furculita cu care ai mancat ,sa nu ,,lingi ,, furculita ,sa nu lingi picaturile scuse pe sticla ,oala ,lingura etc .,sa nu rebagi lingura in ciorba comuna ,dupa ce ai gustat mancarea , intr-un cuvant sa nu faci un circuit din saliva ta in mancarea comuna ,din care se serveste si altul !
    Dar bine ca toate aceste restaurante au nume frantuzesti ,englezest etc .si sunt frecventate de oameni care , in schimb ,au ,,sarit ,,peste primii ani de acasa ! Sau erau prea ocupati si nu i-au frecventat ?!Iar despre chelnari ce sa spun ,aceste lucruri tot “de acasa ,,trebuie sa le invete ,la scoala de chelneri ,chiar tehnicile le invata !! Ce-ti e in ,,sange “….. greu scapi de narav ! Vedeti si scorul sondajului !

  • Irinel :

    Exista, din păcate doua categorii de ospătari. Generația celui care ștergea cu scuipat, bine pregătiți de vechea școală de meserii, dar care refuza sa se adapteze noului și normelor actuale. Iar a doua categorie sunt ospătarii de evenimente, care după ce au servit la doua nunti și un botez considera ca sunt mari ospătari. Patronii de restaurante nu prea au de ales, și cam merg pe varianta, primul venit, primul și angajat, altfel ar trebui sa ducă el mâncarea la clienți la masă, lucru care nu ar fi asa de greu, dar dacă are o terasa mare sau un restaurant, e dificil. Nimeni nu mai își dorește sa facă meseria de ospătar pana la pensie. Este un job de moment, și nu doresc sa acumuleze experienta. Trebuie încurajate școlile profesionale de meserii, și tineri sau mai bine părinții acestora sa înțeleagă ca nu toți copiii trebuie sa termine o facultate, ca sunt meserii în care lejer poti câștiga 1000 euro fără sa lucrezi ca și în occident zilnic, de dimineață până noaptea.

    • George Butunoiu :

      Prima conditie pentru serviciile in hospitality, inainte si dincolo de oricare alta, este sa fii civilizat, macar la nivelul mediu al standardelor sociale din respectiva cultura. Or, daca nu esti civilizat (nu e civilizat sa stergi masa cu scuipat, si gata!), nicio scoala de chelneri sau de altceva nu te poate face. Te invata tehnicile, cum sa asezi cutitul, unde sa pui paharul etc. Dar ei pornesc de la ipoteza ca toti oamenii care ajung acolo au deja nivelul acela elementar de educatie si de civilizatie, ceea ce este fals. De aceea nu o sa vezi vreo scoala de hospitality care sa te invete la curs ca nu trebuie sa stergi masa cu scuipat… Daca ar fi facut-o, sa fii sigur ca nici chelnerul din articolul meu nu ar mai fi scuipat pe masa. El a facut asta fiindca la scoala NU I-AU SPUS SA NU STEARGA MASA CU SCUIPAT! El e de buna credinta, sunt sigur, doar ca nu e in stare sa gandeasca cu capul lui personal… GB

  • Gabi :

    Din păcate majoritatea asa zișilor chelneri( care sunt simpli cărători de farfuri) habar nu au ce înseamnă serviciu la platou( direct , sau indirect).Tot mai mulți proprietari de restaurante cred ca această meserie, este pentru studenți,si nu necesita calificare.

    • George Butunoiu :

      Nu cred ca de calificare ai nevoie ca sa respecti niste norme elementare de igiena si de politete sociala. Vezi si articolul pe care l-am scris despre chelnerul care strgea masa cu scuipat, si acela era calificat, nu gluma, chiar supracalificat, as spune… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.