Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa
(Interviuri)

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

()

Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19.00 a avut loc deschiderea oficiala...

(Interviuri)

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

(Interviuri)

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

()

Am incheiat inscrierea la competitia Topul Mancarurilor 2018, si la sf...

()

Ca o avanpremiera a urmatorului meniu pregatit de Chef Thomas Parnaud,...

(Interviuri)

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

(Articole, stiri, info)

(continuare) Unul din motivele pentru care am vrut sa ajung la Piatra...

(Articole, stiri, info)

De ce in cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementa...

(Articole, stiri, info)

In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul...

()

 Hard Rock Cafe incepe anul cu noi tentatii: de pe 12 ianuari...

(Interviuri)

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

(Articole, stiri, info)

Orice roman care pleaca in strainatate trebuie, neaparat, sa vina inap...

(Interviuri)

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

(Interviuri)

 Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

(Articole, stiri, info)

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, ...

(Articole, stiri, info)

Farsa geniala si monumentala a englezului care a facut sa ajunga Nr. 1...

(Articole, stiri, info)

Scena in restaurant: barbat intre doua varste, pe la 40+, nu parea nic...

(Articole, stiri, info)

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

(Articole, stiri, info)

Belli Siciliani e o mica vedeta a cartierului sau, pe la Matasari, aco...

(Articole, stiri, info)

Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev...

(Articole, stiri, info)

Am fost de trei ori anul acesta la Da Giulio: o data singur, alta data...

(Interviuri)

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

()

La Piata Victoriei, mai exact pe strada P...

(Interviuri)

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

(Interviuri)

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

(Interviuri)

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

(Interviuri)

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

(Articole, stiri, info)

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

(Interviuri)

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

(Interviuri)

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

(Interviuri)

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

(Interviuri)

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

(Interviuri)

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

()

O experienta de 5 stele!Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna...

(Interviuri)

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

(Interviuri)

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

(Interviuri)

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

(Interviuri)

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

(Interviuri)

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

()

Restaurantul gastronomic L’Atelier a lansat meniul de iarna, sub sem...

(Interviuri)

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

()

Biblioteca Jaristea s-a imbogatit cu un nou volum al Kerei Calita (Aur...

(Interviuri)

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

(Interviuri)

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

()

CASTIGATORII HORECA AWARDS 201...

()

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici...

()

Restaurantul cu specific uruguayan La Estancia din cartierul bucureste...

(Interviuri)

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

(Articole, stiri, info)

Mikkeller Bar e beraria-concept din Romania a unui interesat lant care...

(Interviuri)

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

(Articole, stiri, info)

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca sch...

(Interviuri)

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

(Interviuri)

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

()

Restaurantul Roberto’s din hotelul Athénée Palace Hilton întâmpi...

()

Bucuresti, 20 noiembrie – Finalul de an vine cu multe noutati pentru...

()

Restaurantul Roberto's din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton din ...

()

Prezentarea generala a competitieiToata lumea (se) intreaba care s...

()

Sambata, 18 noiembrie 2017, a avut loc finala concursului culinar Aren...

(Interviuri)

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

()

Vineri, 17 noiembrie 2017, restaurantul Madame Pogany a organizat un e...

(Interviuri)

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

(Interviuri)

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

()

Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau,...

()

Madame Pogany a crescut. După 7 ani de la inventarea conceptului de B...

(Interviuri)

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

(Interviuri)

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

()

Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!Bucure...

(Interviuri)

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

(Interviuri)

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

(Interviuri)

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

(Interviuri)

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

(Interviuri)

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

(Interviuri)

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

()

Dezmat culinar in Centrul VechiJoi, pe 2 noiembrie, s-a lansat ofi...

(Interviuri)

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

()

Nou Sushi Bar & Lounge deschis la Hotelul Radisson Blu din Bucures...

(Interviuri)

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

(Interviuri)

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

()

Joi, 26 octombrie 2017, incepand cu orele 19.00, restaurantul cu speci...

(Interviuri)

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

(Interviuri)

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

(Interviuri)

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

(Interviuri)

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

(Interviuri)

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

(Interviuri)

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

()

Sambata, 21 octombrie 2017, la Opera Nationala din Bucuresti s-a jucat...

(Interviuri)

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

()

Ceainaria Rendez-Vous este un loc placut, armonios alcatuit, cu mobi...

()

Dupa o investitie de aproximativ 37 milioane de euro, NEPI Rockcastle ...

()

S-a deschis Funky Resto-Bar pe Calea Dorobantilor, aproape de Piata Ro...

(Interviuri)

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

(Interviuri)

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

(Interviuri)

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

(Interviuri)

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

(Interviuri)

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

()

Bucurestiul a inceput sa fie impanzit de restaurante de sushi, iar de ...

()

Un Chef american cu origini italiene, Accursio Lota, este câștigăto...

()

Miercuri, 11 octombrie 2017, la restaurantul Jaristea din Capitala a a...

(Articole, stiri, info)

O cina peruviana memorabila aseara (9 oct.) la Hilton, la invitati...

Afiseaza

E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca, pe coltul din dreapta al complexului, pe Calea Floreasca. Primul restaurant deschis acolo a fost Classa di T (T de la Vasile Turcu), apoi i-a luat locul Novi Aquarium, iar E3 by Entourage cred ca a venit direct dupa acestia din urma.

Classa di T a fost amenajat dupa standardele luxului comunist si imediat postcomunist, cu o mare investitie, am fost acolo, erau materiale de cea mai buna calitate. Cred ca Novi Aquarium l-a pastrat exact asa cum l-a preluat de la Classa di T, dar baietii de la E3 by Entourage au intors totul cu susul in jos, nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in inima lui Vasile Turcu atunci cand a vazut ce s-a ales de somptuoasa lui Classa di T.

Baietii de la E3 by Entourage (cred ca sunt doi sau trei asociati) au scos tot din spatiul din Piata Floreasca, dar tot-tot, au ramas doar zidurile de beton armat si peretii de sticla, daca nu i-or fi inlocuit si pe aceia. Apoi au pus tubulaturile de aerisire pe post de decor, cum se face acum in stilul industrial si au chemat un arhitect foarte priceput pentru amenajarea interioara si decoruri.

Cred ca E3 by Entourage a fost conceput mai intai ca un club in toata regula, cu muzica, dans si ce se mai face prin cluburi, formula cu restaurantul s-ar putea sa o fi adaptat din mers, cand si-au dat seama ca e nevoie de mai multe incasari si in timpul zilei.

Oricum, rezultatul e remarcabil. Au un singur salon la E3 by Entourage, mare, inalt, de tip hala industriala reconvertita, foarte bine amenajat si mobilat, dupa standardele si gusturile ultimelor generatii. Un bar imens e in mijloc, ocupa cam jumatate din spatiu, si asta arata clar caE3 by Entourage e un loc de distractie si de socializare, in primul rand.

Si mobilierul faca trimitere clara tot catre asta: au mai multe tejgjele si mese de bar, cu scaune inalte, de tip calaret, dar si mese de cafenea, cu banchete, cu fotolii joase si cu cateva scaune obisnuite printre ele, in asa fel incat fiecare sa isi poata gasi locul la E3 by Entourage, in funcrie de ce vrea sa faca sau sa vada.

Si gradina e frumoasa la E3 by Entourage: destul de spatioasa, cu multe plante, bine separata si izolata de traficul de pe Floreasca, are mobilier interesant si variat.

Tin minte ca am fost la ei chiar cand au deschis E3 by Entourage, aveau un meniu mai restrans, ca acum, dar mai sofisticat. Adusesera un bucatar tanar, dar foarte talentat, pe care il cunoscusem si eu. Acum au mai simplificat meniul, probabil ca in functie de ce au analizat ce vor clientii de pranz si de seara, cei mai multi corporatisti de la numeroasele cladiri de birouri din jur. E mai degraba o bucatarie urbana, contemporana, nu l-am incadrat la bucataria internationala. Nu e lung, dar are cate putin din toate, multe dintre ele cu denumiri italienesti.

Mancarea a fost chiar buna la E3 by Entourage, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o supa crema de telina, un antreu vegetarian cu humus, pasta de avocado, de ardei si de vinete, destul de bune toate, un miel foarte bun, si carnea, dar si felul in care l-au facut, si un peste, bun si acela.

Preturile nu sunt mici, dar vazand ca mancarea e chiar buna la E3 by Entourage, mi se pare rezonabile.

Serviciul a fost interesant si el la E3 by Entourage. Am ajuns pe mana unui pusti dezinvolt si placut, cu chef de munca, plin de viata, care nu numai ca se uita la tine cand ii vorbesti, dar mai era si atent si cat se poate de hotarat sa inteleaga tot si sa faca intocmai.

Eram doi la masa si i-am spus de mai multe ori ca o sa impartim mancarea, ba chiar am si repetat, ca sa fie clar, banuind ce va urma. Si asa a fost, adica la fel cum se intampla in 99 din 100 de restaurante bucurestene. Ne-a adus mancarea, a pus-o la mijloc si, hai baieti, serviti-va cu furculitele direct din farfuria comuna. Unii iti mai aduc si cate o farfurie pentru fiecare, ca sa nu te intinzi chiar pana la mijlocul mesei (si asa a facut si chelnerul simpatic de la E3 by Entourage), dar sa iti aduca si niste linguri sau tacamuri separate, ca sa nu ti le bagi pe ale tale in farfuria comuna, nici vorba!

I-am spus asta chelnerului simpatic de la E3 by Entourage si a ramas extrem de surprins. Si ne-a raspuns, cu o candoare induiosatoare, ca a crezut ca nu avem nevoie de asta. Ca de cand e el acolo, niciodata (si l-a subliniat pe niciodata), niciodata, deci, clientii care pun mancarea la comun nu au cerut tacamuri separate pentru asta, ci isi baga fiecare lingura sau furculita in farfuria comuna, apoi in gura, dupa care procesul se repeta. Amvrut sa-l intreb daca el le-a adus tacamuri separate, totusi, si clientii l-au refuzat si i-au spu sa le ia inapoi, ca nu au nevoie de ele. Dar am renuntat. Oi fi eu prieten cu Marius, dar nu ne-am gandit pana acum sa mancam in felul acesta din aceeasi farfurie, asa ca noi am fost primii care au incurcat ordinea lucrurilor de la E3 by Entourage

E3 by Entourage e, asadar, un restaurant – cafenea – bar – club foarte bun din Floreasca, in care e destul loc pentru toate acestea: si sa manaci chiar bine, daca vrei, si sa stai confortabil cu o cafea sau un cocktail in fata, sa stai inconfortabil la bar, cu ceva mai strong in fata, si sa tragi cu ochiul in stnga si in dreapta, pentru ca ai ce vedea, si poate ca se intampla chiar si mai multe la E3 by Entourage, dar eu nu stiu, ca nu am ajuns inca la ei seara tarziu…

Si o scurta intrebare:

Cand impartiti un fel de mancare la restaurant, cat de tare va place sa-l mancati din aceeasi farfurie?

View Results

Loading ... Loading ...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
E3 by Entourage

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in aceeasi farfurie?E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca, pe coltul din dreapta al complexului, p...


  • Nina :

    Referitor la farfurie si tacamuri comune ,probabil utilizatorii acestui sistem nu au auzit in viata lor ca ar exista o stiinta ,,Bacteriologia !,,in afara de elementara buna crestere ( care pana la urma avea si o oarecare tenta de educatie sanitara !) care te invata sa nu bagi in ,,borcanul ,, comun lingurita sau furculita cu care ai mancat ,sa nu ,,lingi ,, furculita ,sa nu lingi picaturile scuse pe sticla ,oala ,lingura etc .,sa nu rebagi lingura in ciorba comuna ,dupa ce ai gustat mancarea , intr-un cuvant sa nu faci un circuit din saliva ta in mancarea comuna ,din care se serveste si altul !
    Dar bine ca toate aceste restaurante au nume frantuzesti ,englezest etc .si sunt frecventate de oameni care , in schimb ,au ,,sarit ,,peste primii ani de acasa ! Sau erau prea ocupati si nu i-au frecventat ?!Iar despre chelnari ce sa spun ,aceste lucruri tot “de acasa ,,trebuie sa le invete ,la scoala de chelneri ,chiar tehnicile le invata !! Ce-ti e in ,,sange “….. greu scapi de narav ! Vedeti si scorul sondajului !

  • Irinel :

    Exista, din păcate doua categorii de ospătari. Generația celui care ștergea cu scuipat, bine pregătiți de vechea școală de meserii, dar care refuza sa se adapteze noului și normelor actuale. Iar a doua categorie sunt ospătarii de evenimente, care după ce au servit la doua nunti și un botez considera ca sunt mari ospătari. Patronii de restaurante nu prea au de ales, și cam merg pe varianta, primul venit, primul și angajat, altfel ar trebui sa ducă el mâncarea la clienți la masă, lucru care nu ar fi asa de greu, dar dacă are o terasa mare sau un restaurant, e dificil. Nimeni nu mai își dorește sa facă meseria de ospătar pana la pensie. Este un job de moment, și nu doresc sa acumuleze experienta. Trebuie încurajate școlile profesionale de meserii, și tineri sau mai bine părinții acestora sa înțeleagă ca nu toți copiii trebuie sa termine o facultate, ca sunt meserii în care lejer poti câștiga 1000 euro fără sa lucrezi ca și în occident zilnic, de dimineață până noaptea.

    • George Butunoiu :

      Prima conditie pentru serviciile in hospitality, inainte si dincolo de oricare alta, este sa fii civilizat, macar la nivelul mediu al standardelor sociale din respectiva cultura. Or, daca nu esti civilizat (nu e civilizat sa stergi masa cu scuipat, si gata!), nicio scoala de chelneri sau de altceva nu te poate face. Te invata tehnicile, cum sa asezi cutitul, unde sa pui paharul etc. Dar ei pornesc de la ipoteza ca toti oamenii care ajung acolo au deja nivelul acela elementar de educatie si de civilizatie, ceea ce este fals. De aceea nu o sa vezi vreo scoala de hospitality care sa te invete la curs ca nu trebuie sa stergi masa cu scuipat… Daca ar fi facut-o, sa fii sigur ca nici chelnerul din articolul meu nu ar mai fi scuipat pe masa. El a facut asta fiindca la scoala NU I-AU SPUS SA NU STEARGA MASA CU SCUIPAT! El e de buna credinta, sunt sigur, doar ca nu e in stare sa gandeasca cu capul lui personal… GB

  • Gabi :

    Din păcate majoritatea asa zișilor chelneri( care sunt simpli cărători de farfuri) habar nu au ce înseamnă serviciu la platou( direct , sau indirect).Tot mai mulți proprietari de restaurante cred ca această meserie, este pentru studenți,si nu necesita calificare.

    • George Butunoiu :

      Nu cred ca de calificare ai nevoie ca sa respecti niste norme elementare de igiena si de politete sociala. Vezi si articolul pe care l-am scris despre chelnerul care strgea masa cu scuipat, si acela era calificat, nu gluma, chiar supracalificat, as spune… GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.