Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 3 milioane de lei, cu aproximativ 23% mai mult, comparativ cu anul precedent. Creșterea netă de 600.000 de lei este cea mai mare înregistrată de cramă în ultimii cinci ani.

Rezultatele financiare se datorează dezvoltării relației cu distribuitorii și clienții locali, care au generat un plus de 34% față de 2018, iar zonele care conduc în termen de vânzări sunt Mureș și București, unde, de altfel, crama este bine reprezentată de câțiva ani.

O creștere relevantă, de 44%, a fost înregistrată de către gama de top, Selection, sub umbrela căreia stau cele mai căutate vinuri Villa Vinèa – Diamant, cupaj de Fetească Albă și Fetească Regală, spumantul Cuvée Celest, realizat după metoda tradițională, și Rubin, cupaj din Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră.

Un procent de 50 din vânzările de vin îmbuteliat, aferente anului 2019 a fost reprezentat de segmentul HoReCa, aproximativ 25% de segmentul de retail modern și 20% de magazinele proprii. Cea mai spectaculoasă creștere procentuală, însă, a fost a turismului oenologic, unde încasările au fost cu 75% mai mari, iar numărul vizitatorilor s-a triplat față de 2018, ajungând la aproximativ 1.500.

“2019 a fost bun, din punct de vedere financiar, pentru noi, întrucât s-au simțit roadele muncii celor mai recenți ani. Villa Vinèa este o afacere locală, aflată în faza de dezvoltare, așa că o mare parte din veniturile noastre sunt direcționate spre investiții în tehnologie și echipamente, susținerea dezvoltării resurselor umane și comunicarea brandului. Prioritatea noastră pentru 2020 este să creștem eficiența cramei și calitatea vinurilor, menținând producția la cote similare. Bineînțeles, rămânem fideli angajamentului nostru de a deveni liderul categoriei de vinuri albe, aromatice, din România.”, declară Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.

Pentru anul 2020, producătorul se va concentra pe piața locală, unde își propune consolidarea zonelor de distribuție, a canalelor HoReCa și a prezenței în magazinele specializate, precum și extinderea în județe noi, ca Iași, Suceava, Vâlcea, Dolj.

“Un obiectiv important pentru acest an va fi să dezvoltăm gama Selection, extrem de apreciată de către consumatorii noștri, crescându-i și mai mult nivelul de calitate, precum și spumantul Cuvée Celest, care dorim să devină lider incontestabil pe categoria sa. De aceea, investim atât în tehnologia agricolă, menită să ne ajute în activitățile viei, cât și în cea de vinificație.”, declară Dénes Mihály, oenologul local și directorul de producție al Villa Vinèa.

În ceea ce privește turismul viticol, reprezentanții cramei vizează o creștere de 40% a pachetelor de degustare vândute. “Fie că sunt români sau străini, turiștii sunt extrem de importanți pentru noi, deoarece joacă un rol relevant în dezvoltarea notorietății cramei și a atașamentului față de brand – metrice extrem de valoroase, în această fază a afacerii.”, declară Mircea Matei.

Până la sfârșitul anului, Villa Vinèa preconizează o creștere de aproximativ 20-25% a cifrei de afaceri, care să o aducă mai aproape de pragul de 1.000.000 de Euro, pe care compania își propune să îl atingă în 2021. (Comunicat de presa – martie 2020)


Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection și V2.

Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250.000 de litri. Din acest volum, 60% sunt vinuri albe, liniștite, 3%, dar cu o puternică tendință ascendentă sunt cele spumante, rozeurile ajung până la 7% din producția totală, iar restul, de aproximativ 30%, sunt vinuri roșii.

Data actualizarii: 05/03/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close