Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru pe social media (aproximativ 800 000 de folowers pe Instagram și aproape două milioane pe tiktok), a anunțat că în toamnă vine în România și are nevoie de ajutor. Balkan Dad face un tur al țărilor din regiune prin care dorește să promoveze gastronomia fiecărei țări și are nevoie de un ghid care să îi fie alături în acele zile și să îi explice cu ce se mănâncă gastronomia românească.

Cosmin Dragomir, jurnalist de gastronomie, autor de cărți dedicate bucătăriei românești și unul dintre specialiștii români în bucătărie balcanică, și-a arătat cu entuziasm disponibilitatea de a-i fi gazdă sârbului.

“De fiecare dată când apare o astfel de oportunitate de a ne promova gastronomia îmi amintesc de episodul dezastruos cu Anthony Bourdain – No Reservation – și de fiecare dată sper să evităm greșelile din trecut. Aș fi bucuros, dar și onorat să aveți încredere în mine și să mă recomandați ca ghid. Tot ce trebuie să faceți e să dați tag contului meu de Instagram (cosmindragomir_gastroart) la videoul lui Balkan Dad  (https://www.instagram.com/p/C7bFJJyAXTQ/ )”.

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de gastronomie din România. A fondat gastroart.ro și editura omonimă, a publicat volumele: Curatorul de zacuscă, Colecționarul de sarmale și împreună cu Adriana Sohodoleanu – Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi. Este co-inițiator al Legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, gazda podcastului Amintiri Gustoase (cel mai longeviv și cel mai ascultat podcast gastronomic de la noi). Scrie constant la weareromania.com, g4food.ro, eisberg.ro, gastroart.ro, zilesinopti.ro, mindcraftstories.ro, revistatomis.ro, cosmindragomir.ro

Anul trecut, împreună cu jurnalistul Cristian Iohan Ștefănescu a petrecut mai multe luni în diferite țări din Balcani pentru un studiu regional de gastronomie comparată (proiect în curs de derulare). De curând, împreună cu alți experți în gastronomie, a lansat weareromania.com – You are welcome!, un brand alternativ de promovare a gastronomiei românești.

A primit mai multe premii de excelență: Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism,  webstock: (2021 – locul III Best Company Blog – Salata de vorbe pentru Eisberg: #simplyfresh;  2022 – locul II Best Branded Podcasts cu #amintirigustoase by Cronicari Digitali).

În prezent colecționează exponate pentru un viitor muzeu al sarmalelor și lucrează la mai multe cărți: una dedicată specificurilor regionale de la noi, un volum dedicat gastronomiei balcanice, o enciclopedie universală a sarmalelor, o cercetare despre burta de vită și o alta despre slănina de porc. (Comunicat de presă – Mai 2024)

Data actualizarii: 27/05/2024

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close