In aceasta sectiune veti gasi materiale de prezentare ale sponsorilor Restocracy, cei care ne sprijina sub diferite...

Ord. dupa

Barilla este o afacere de familie din Italia ce activează pe pia...

De aproape 20 de ani dezvoltam cu pasiune si integritate solutii infor...

Povestea Grundig începe acum mai bine de 70 de ani, în 1945, odată ...

Cine suntem:Suntem hipMenu, o aplicație de livrări mâncare disp...

Climat unic, sol fertil, teren deluros in apropierea raului Nistru au ...

Afiseaza
comentarii

Barilla banner

Barilla este o afacere de familie din Italia ce activează pe piața produselor alimentare. Înființată în anul 1877, compania este astăzi un grup internațional prezent în peste 100 de țări. Lider pe piața pastelor și a sosurilor pentru paste in Europa, a produselor de patiserie în Italia și a pâinii crispbread în Scandinavia (WASA), Barilla este recunoscută în lume ca fiind un simbol italienesc autentic.

“În esentă, suntem producători de paste și produse de panificație; este domeniul în care familia noastră s-a afirmat de-a lungul ultimelor patru generații, cu ajutorul unei echipe remarcabile de colaboratori. Este singurul domeniu în care putem și încercăm să excelăm în fiecare zi.” – Guido Barilla

Pastele sunt sanatoase

Ingrasa sau nu pastele? Care este verdictul dat de expertii in nutritie

Consumam paste de cand ne stim si avem multe retete romanesti pe care le savuram inca din copilarie. Cu toate acestea, perceptia generala este ca pastele nu sunt sanatoase si ca ne ingrasa. Cat este de adevarat acest mit?

Nu toate tipurile de paste sunt la fel

Ingredientele din care sunt facute pastele fac diferenta. In mod normal, pastele pe care le consumam sunt facute din faina de grau normala. Este aceeasi pe care o gasim in painea alba, precum si in produsele de patiserie, fie ca vorbim de covrigi, croissante sau biscuiti.

Faina se face din boabele de grau, care sunt compuse din trei straturi: tarata (invelisul), germenele (embrionul) si endospermul (corpul fainos al bobului).

O faina care foloseste toate cele trei parti ale graului este cunoscuta drept “integrala” si contine toti nutrientii gasiti in tarata, germeni si endosperm.

Faina alba, pe de alta parte, cea pe care o gasesti pe rafturile magazinelor, este facuta doar din endosperm (corpul fainos al bobului). Nutrientii, in special proteinele, pe care taratele si germenii le contin, sunt aruncati, motiv pentru care faina alba devina un ingredient bazat doar pe carbohidrati, dintre care cei mai multi sunt nesanatosi: acestia nu fac altceva decat sa creasca nivelul de zahar din sange, producand astfel grasimi. Asadar, pastele simple din faina alba sunt doar o sursa de carbohidrati pe care, daca o consumi zilnic, te ingrasi garantat.

Pastele din grau dur

Cu toate acestea, chiar daca sunt considerate nesanatoase, este bizar cum italienii mananca paste zi de zi si totusi au o sanatate de fier. Secretul consta in ingredientul principal al pastelor italiene: faina de grau dur.

Pastele din faina de grau dur se digera mai lent, alimenteaza muschii cu combustibil (inima, creierul), sunt mai nutritive datorita continutului mare de proteine si incarca corpul cu energie, datorita carbohidratilor complecsi continuti.

Dr. David Jenkins, unul dintre medicii care au dezvoltat conceptul de Index Glicemic, sustine ca produsele ce contin carbohidratii cu absorbtie lenta, cum este cazul pastelor din grau dur, au un efect benefic imens: pot sa previna diabetul.

Cat despre ingrasare, cand vine vorba de produsele din faina de grau dur, acestea nu doar ca nu aduc kilograme in plus, dar ajuta chiar si la mentinerea unei greutati sanatoase si a unui nivelul optim de zahar in sange.

 

 

 

 

Data actualizarii: 13/04/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close