Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR�...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat�...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfășura în perioada 6-7 octombrie, la Lagoo-Snagov. Evenimentul dedicat vinului, muzicii și culturii din Republica Moldova are loc în premieră în România.

Timp de două zile, vizitatorii vor putea degusta vinurile a peste 20 de vinificatori de peste Prut, care au fost premiate la cele mai importante concursuri internaționale de profil. Pe scena festivalului amplasată la marginea pădurii Snagov vor urca artiști renumiți din România și Republica Moldova: Carla’s Dreams, Zdob și Zdub, Cuibul, Valeria Stoica, The Mono Jacks, Byron, Irina Sârbu Band și Nadia Trohin împreună cu Mircea Tiberian. În același timp, evenimentul este primul festival de vinuri digitalizat din lume care, prin folosirea tehnologiei, își propune să faciliteze informarea publicului și accesul rapid la toate detaliile și activitățile festivalului.

În 6 și 7 octombrie, începând cu ora 12:00, festivalul își deschide porțile pentru toate familiile. Pe lângă degustările de vin, adulții vor putea participa la o serie de activități interesante pregătite special pentru ei, inclusiv wine masterclasses susținute de specialiști în domeniu, dar și food masterclasses, moderate de Angela Brașoveanu, autoarea cărții ,,Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” și susținute de bucătarul Marian Danu, care a revoluționat conceptul de gastronomie în Moldova. Marian Danu va găti bucate tradiționale moldovenești, acompaniat și ajutat de celebra ,,Boonikă” din videoclipul trupei Zdob și Zdub. Standurile cu fructe, dulciuri și piesele vestimantare ale brandurilor moldovenești, printre care „Georgette”, „Alina Bradu”, „Vasconi” sau „Artizana”.

Reunite sub umbrela brandului de țară al industriei ușoare ,,DIN INIMA. Branduri din Moldova” numeroși expozanți îi așteaptă pe vizitatori să descopere Republica Moldova. Mai mult decât atât, vizitatorii se vor putea bucura de activitățile meșteșugărești, precum olăritul sau cioplitul în lemn. Pentru cei mici, organizatorii au amenajat o zonă specială și au pregătit o mulțime de surprize.

Biletele la Festivalul Vinului Moldovei pot fi achiziționate de pe platforma online www.vinulmoldoveifest.ro, la prețul de 40 de lei/bilet. Acesta include 10 degustări de vinuri (cu câte o porție de 50 ml de vin de la orice cramă participantă) dar și acces la toate activitățile și concertele evenimentului. Biletul constă într-o brățară cu un cod unic care va fi scanată la fiecare degustare, fiecare vizitator având posibilitatea de a oferi vinului degustat un rating pe o scară de la 1 la 5, prin intermediul unei interfețe digitale. Copiii și tinerii cu vârsta de până în 18 ani, însoțiți de adulți, au acces gratuit la festival, iar transportul București-Snagov, tur-retur, este, de asemenea, gratuit. Plecările din București către Festivalul Vinului Moldovei (6 și 7 octombrie) se vor face din stația de RATB a Muzeului Național al Țăranului Român, pe Bulevardul Ion Mihalache (în spatele Muzeului Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa”), din 20 în 20 de minute, în intervalul orar 12.00 – 23.00. Autobuzele vor avea indicativul FESTIVALUL VINULUI MOLDOVEI-SNAGOV.

Evenimentul se va desfășura în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău, inițiatorul proiectului – Oficiul Național al Viei și Vinului – dorind să aducă prin această sincronicitate un omagiu istoriei și tradiției comune a celor două popoare, în anul centenar.

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din Republica Moldova către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori.

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

Recomandat de: Europa FM

Organizatori: Universum, Quartz Records

Parteneri: Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, Organizația Studenților Basarabeni din București

Parteneri media: National Geographic, OZB, România Liberă, Agerpres, Cariere, Igloo, Revista Biz, Vin2.ro, Revista Horeca, Business 24, Ziare.com.

 

Data actualizarii: 03/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close