Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura

Zahana 33 de la Palatul Odeon a fost unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului, si unul dintre foarte putinele cu bucatarie romaneasca boiereasca.

Au plecat de la Palatul Odeon, si zahanaua s-a impartit in doua: Zahana 33 Grill a ajuns in Piata Gemeni, in urma cu ceva timp, si de cateva saptamani s-a deschis si Zahana 33 Doamnei 21, in Centrul Vechi, chiar pe strada Doamnei, de unde si extensia de nume.

Cred ca primul restaurant care s-a deschis pe strada Doamnei la numarul 21 a fost unul italienesc, Gallienus, aparut cu mult fast insa care nu a rezistat prea mult. Apoi stiu de un restaurant rusesc, la care am fost si am mancat destul de bine, dar si acela s-a dus. Cred ca s-a chemat chiar Doamnei 21 apoi, dupa care, acum trei saptamani, au ajuns cei de la Zahana 33.

Zahana 33 are parterul si un subsol foarte mare si spectaculos, cu bolte din caramida, in care vor deschide in curand un club. La parter au doua saloane, unul mare, in fata, spre strada, si unul ceva mai mic, o extensie a primului, de fapt, mai in spate. Sunt bine amenajate, au adus o parte din mobilierul si decorurile de la Palatul Odeon, intr-un stil clasic, aristocratic, cu mobilier vechi, masiv, culori inchise, englezesti, mult lemn si panzeturi grele.

In spate au o terasa de curte interioara, bine amenajata, cocheta, umbrita de un cires batran, cu o forma neregulata si pe niveluri diferite, cu separeuri si cotloane. Se vad cupolele Bisercii Ruse de pe terasa, e chiar in spatele ei, o imagine de carte postala. Si gradina e tot retro, cu plante, decoruri vintage, cu niste felinare de strada de efect.

Au pastrat o buna parte din meniul de la Zahana 33 de pe cand erau la Palatul Odeon, dar il vor schimba din toamna. Au cautat sa pastreze si un meniu de zahana, ca sa nu isi tradeze cu totul numele, insa l-au adaugat si cu mancaruri romanesti mai sofisticate, unele chiar din bucataria boiereasca. Oricum, cand erau la Palatul Odeon isi propusesera sa faca o infuzie consistenta de creativitate in bucataria romaneasca, si au si reusit, intr-o foarte mare masura.

Noi am ajuns foarte repede de la deschidere la Zahana 33 din Doamnei 21, erau inca in perioada de finalizare a conceptului si de punere a bucatariei pe viteza de croaziera, dar mancarea a fost destul de buna. Noul chef, cel din poza, a trebuit sa preia din mers un meniu pe care nu el il facuse, si sa isi adapteze si el stilul la acesta, ceea ce nu e tocmai simplu. Insa i-a iesit destul de bine.

Am avut o crema de branza cu fructe confiate, originala si foarte buna, o terina de porc bine facuta, si aceasta, si cu bucati consistente de carne adevarata; si rinichii i-au iesit foarte bine, facuti exact atat cat trebuie, cat sa ramana fragezi. Doar spanacul pasat nu a fost cine stie ce, insa pe acela e greu sa-l nimeresti dupa gustul fiecaruia. Noua ni s-a parut ca avea prea putin usturoi, pe cand bucatarul se temea ca are prea mult, pentru ca alti lienti asa i-au spus. Si desertul a fost foarte bun si mai putin obisnuit, o mousse au chocolat intarita, taiata in felie.
Preturile sunt rezonabile, cu 100 de lei poti manca destul de bine. Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner atent si pus pe treaba, si cred ca asa e tot timpul nu doar cu mine, pentru ca ma cunostea si stia ca sunt si prieten cu patronul zahanalei, in plus.

Zahana 33 din Doamnei 21 e, asadar, unul dintre restaurantele cu specific romanesc larg bune ale Centrului Vechi si chiar ale Bucurestiului, in care aproape toate care isi pun eticheta de traditionale romanesti se rezuma la sarmale, zacusca, fasole batuta si gratar de una sau de alta. Sper sa le mearga bine in Centrul Istoric, ca sa ia si altii exemplu de la ei si sa isi mai puna mintea la contributie, fiindca nu putem face doar tochitura si ciulama cu cate produse avem in tara asta… (GB – iunie 2017)

Zahana 33 Doamnei 21 - restaurant traditional romanesc in Centrul Vechi

 

Data actualizarii: 18/11/2019

Zahana 33 Doamnei 21  - Str. Doamnei, nr. 21 (Centrul Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close