Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1503 vizite

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1648 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3361 vizite

Champagne & More Lounge este un restaurant cu specific internațio...

218 vizite

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

22163 vizite 8 comentarii

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

23155 vizite 5 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

11920 vizite 3 comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13345 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29680 vizite 3 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9889 vizite

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7054 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7879 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28554 vizite 12 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7834 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10792 vizite 2 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19802 vizite 2 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46793 vizite 4 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

10295 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13640 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10674 vizite 6 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8633 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14218 vizite 3 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9809 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2532 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20878 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5651 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

7362 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

12019 vizite 1 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

3008 vizite 3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49756 vizite

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

12634 vizite 2 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6863 vizite 1 comentarii

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7570 vizite 3 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15766 vizite 14 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10206 vizite

Rawdia - Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand s...

4905 vizite 1 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8719 vizite 1 comentarii

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3824 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25068 vizite 1 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7296 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6664 vizite

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5267 vizite 1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34033 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

3293 vizite

White Horse e la fel de când îi știu eu, adică de mulți ani.C...

6216 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3412 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3749 vizite

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

6613 vizite 2 comentarii

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

1128 vizite

De ce găsesc pe Hare tot timpul gol când nu e vară afară, să stea...

17670 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Ce și cum mănâncă oamenii bogați

S-a deschis de câteva zile unul dintre cele mai elegante și mai bune restaurante din București, pe Șoseaua Nordului, chiar la una dintre intrările în Parcul Herăstrău, cea din mijloc. A fost restaurantul Nowa înainte, acolo. Foarte bine amenajat, cu o investiție foarte mare pentru un restaurant și aproape un an de lucrări. Într-un stil clasic, așezat, de care am început să duc dorul după atâtea minimalisme și fărăfațădemasisme de vreo 10-15 ani încoace.

Au o terasă de sticlă sub formă de seră, cu acoperiș de sticlă și el, retractabil, și cu pereți complet detașabili. Ce e absolut remarcabil e că deși în plin soare, la 37C, nu trece niciun pic de căldură prin sticla aceea perfect transparentă, și e răcoare atât cât vrei, de la sistemul de climatizare centralizat, nu cu corpuri mobile, ca la majoritatea teraselor. Nu știu cât de groasă e acea sticlă, și cum e făcută, dar e prima dată când văd o asemenea eficienți la izolare.

Nu e un restaurant grecesc, deși la asta te-ar duce numele Akos, care înseamnă ceva filosofic în grecește, dar am uitat ce. Meniul e mediteraneean, preponderent italian, după denumirile mâncărurilor – dar nu numai. Și-au asumat o poziționare clară, fără echivoc, și în aceeași linie cu restul conceptului și stilului conservator: o bucătărie europeană clasică, mediteraneeană, preponderent de produs, nu de rețetă, și cu atât mai puțin de condimente. Bazată pe calitatea produselor și a ingredientelor, și mai puțin pe rețete noi și inovații sau pe condimente. Se vede amprenta chefului. Care e talentat, îl știu, și poate merge mult mai departe cu inovația decât o face acum.

Tot ce am mâncat la Akos a fost bun și foarte bun, și chiar excelent, când mă gândesc la foie gras și la antricotul de vită. Am avut o singură obiecție, relativ minoră ținând seamă că e făcută de pe poziția unui conservatorism peste medie, când e vorba despre numărul și cantitatea condimentelor. Dar sunt convins că de la alții cheful a primit felicitări pentru echilibrul carne / condimente din tartarul de vită.

Prețurile sunt rezonabile, ținând seama de calitatea mâncării, cu produse evident de cea mai bună calitate. Căutate până departe de România, din câte mi-au spus, dar am putut vedea și singur în farfurie. La un calcul sumar – și confirmat și de ei – se vede ușor un food cost de minimum 40% cam peste tot, și chiar de 50%, pe ici, pe colo.

Și încă ceva – deloc neimportant, deși l-am lăsat la urmă: Akos e făcut de niște oameni bogați, care vin și care trăiesc din alte activități, nu din restaurante. Sunt mai multe astfel de restaurante în București, și cred că despre toate am scris mereu de bine, dacă mă uit în urmă. Am spus întotdeauna că asta e o garanție solidă de calitate. Oamenii aceia, și anturajul lor, sunt cei mai importanți și mai exigenți clienți, și vor să mănânce și să bea bine de fiecare dată, desigur. Și au și un nume de apărat, o reputație, așa că e puțin probabil să își permită să li se ducă vestea proastă de la ceva atât de neînsemnat pentru conturile lor bancare… (George Butunoiu – iunie 2024)

Data actualizarii: 23/07/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close