Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34149 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49870 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5354 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9679 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4995 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3455 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4980 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35214 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19891 vizite 2 comentarii

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5366 vizite 2 comentarii

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8360 vizite

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6507 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3839 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2252 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5666 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutuluiCine ...

2699 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7317 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

7778 vizite

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5276 vizite 1 comentarii

Bucharest Business Park este un complex de birouri unde am gasit doua...

1553 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1540 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28598 vizite 12 comentarii

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

3364 vizite

Carnivale Food Market, cel mai spectaculos fast-food pe care l-am vazu...

9838 vizite

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

15126 vizite 6 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29772 vizite 3 comentarii

La numai 6 km de DN1 in apropierea localitatii Tancabesti ( DN1 la km ...

1210 vizite

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

15 vizite

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

651 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8749 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3769 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2550 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10236 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8666 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20904 vizite

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

3255 vizite

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

866 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca È™i clădirea Ã...

3422 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7923 vizite

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

491 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14242 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7844 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7279 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9834 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

8 vizite

Mandarin – Asian Restaurant este locul ideal pentru descoperirea de ...

1178 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9531 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

10 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6678 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Ce și cum mănâncă oamenii bogați

S-a deschis de câteva zile unul dintre cele mai elegante și mai bune restaurante din București, pe Șoseaua Nordului, chiar la una dintre intrările în Parcul Herăstrău, cea din mijloc. A fost restaurantul Nowa înainte, acolo. Foarte bine amenajat, cu o investiție foarte mare pentru un restaurant și aproape un an de lucrări. Într-un stil clasic, așezat, de care am început să duc dorul după atâtea minimalisme și fărăfațădemasisme de vreo 10-15 ani încoace.

Au o terasă de sticlă sub formă de seră, cu acoperiș de sticlă și el, retractabil, și cu pereți complet detașabili. Ce e absolut remarcabil e că deși în plin soare, la 37C, nu trece niciun pic de căldură prin sticla aceea perfect transparentă, și e răcoare atât cât vrei, de la sistemul de climatizare centralizat, nu cu corpuri mobile, ca la majoritatea teraselor. Nu știu cât de groasă e acea sticlă, și cum e făcută, dar e prima dată când văd o asemenea eficiență la izolare.

Nu e un restaurant grecesc, deși la asta te-ar duce numele Akos, care înseamnă ceva filosofic în grecește, dar am uitat ce. Meniul e mediteraneean, preponderent italian, după denumirile mâncărurilor – dar nu numai. Și-au asumat o poziționare clară, fără echivoc, și în aceeași linie cu restul conceptului și stilului conservator: o bucătărie europeană clasică, mediteraneeană, preponderent de produs, nu de rețetă, și cu atât mai puțin de condimente. Bazată pe calitatea produselor și a ingredientelor, și mai puțin pe rețete noi și inovații sau pe condimente. Se vede amprenta chefului. Care e talentat, îl știu, și poate merge mult mai departe cu inovația decât o face acum.

Tot ce am mâncat la Akos a fost bun și foarte bun, și chiar excelent, când mă gândesc la foie gras și la antricotul de vită. Am avut o singură obiecție, relativ minoră ținând seamă că e făcută de pe poziția unui conservatorism peste medie, când e vorba despre numărul și cantitatea condimentelor. Dar sunt convins că de la alții cheful a primit felicitări pentru echilibrul carne / condimente din tartarul de vită.

Prețurile sunt rezonabile, ținând seama de calitatea mâncării, cu produse evident de cea mai bună calitate. Căutate până departe de România, din câte mi-au spus, dar am putut vedea și singur în farfurie. La un calcul sumar – și confirmat și de ei – se vede ușor un food cost de minimum 40% cam peste tot, și chiar de 50%, pe ici, pe colo.

Și încă ceva – deloc neimportant, deÈ™i l-am lăsat la urmă: Akos e făcut de niÈ™te oameni bogaÈ›i, care vin È™i care trăiesc din alte activități, nu din restaurante. Sunt mai multe astfel de restaurante în BucureÈ™ti, È™i cred că despre toate am scris mereu de bine, dacă mă uit în urmă. Am spus întotdeauna că asta e o garanÈ›ie solidă de calitate. Oamenii aceia, È™i anturajul lor, sunt cei mai importanÈ›i È™i mai exigenÈ›i clienÈ›i, È™i vor să mănânce È™i să bea bine de fiecare dată, desigur. Și au È™i un nume de apărat, o reputaÈ›ie, aÈ™a că e puÈ›in probabil să își permită să li se ducă vestea proastă de la ceva atât de neînsemnat pentru conturile lor bancare… (George Butunoiu – iunie 2024)

Bucătăria AKOS în 2025
Data actualizarii: 06/08/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close