Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai bine facut al celor de la The Embassy

Restaurantul Angelo Grasso de la Teatrul NationalTeatrul National din Bucuresti e imens, are sute de camere, sali, holuri si spatii de toate felurile. A fost absurd ca zeci de ani nu s-au invrednicit sa dea unul dintre acestea pentru un restaurant, cafenea sau ce o fi fost. Au pus ei niste tonete cu suc si biscuiti, una in interior si una afara, au decis ca nu meritam mai mult. Bine, macar, ca in ultimul ceas s-au lamurit si ei ca atatia ani i-a durut in de nevoie clientilor lor si au revenit la normalitate. Si nu cu unul, ci chiar cu doua restaurante!

Au mai fost restaurante la Teatrul National, cu multi ani in urma. Intaiul a fost Premiera, si era cel mai bun si mai de succes din Bucuresti, la putin timp dupa Revolutie. Apoi Nemo, despre care nu stiu nimic. Acum, din mai, cei care au grupul The Embassy au deschis un mare restaurant. L-au numit Angelo Grasso, original si interesant, acesta fiind un om de teatru italian. Fiindca si restaurantul e italian, intr-un mare teatru… 🙂

Si atentie la pronuntie! Angelo Grasso se pronunta in italiana, cu accentul pe a-ul fiecarui cuvant, ÁngeloGrásso, si fara pauza intre cuvinte. Sa nu spuneti, cumva, Angélo, gráso!, mai ales daca sunteti langa o femeie pe care o cheama Angela, si nu e chiar in forma maxima…

Au luat spatiul in care au fost si celelalte restaurante, in spate, pe Tudor Arghezi, spre benzinarie. Terasa e foarte mare, cotita si pe partea laterala stanga a teatrului. Salonul e foarte mare si e impresionant amenajat, se vede mana uni arhitect bun acolo, cu un acces fara multe restrictii la cardurile de credit ale patronilor de la The Embassy. Unii vor zice ca florile si plantele sunt de plastic, deci nu stiu ce. Da, dar eu le prefer de o mie de ori zidurilor si tubulaturilor industriale, si chiar ma bucur ca oamneii acestia au rezistat tentatiei de a darama si Teatrul National pana la fierul beton. Sau or fi vrut ei, dar s-a opus Caramitru, cine stie… Bine ca m-au lasat sa fac poze de data aceasta, pentru ca la celelalte localuri ale lor nu mi-au dat voie. Si terasa e bine amenajata, insa nu atat de originala ca interiorul.

Patronul si cheful Angelo Grasso

Mi-au spus ca patronul de la Angelo Grasso, si asociat al The Embassy, e un bucatar care a gatit zeci de ani prin Italia, si acum gateste personal si aici. Intr-adevar, meniul e din bucataria italiana clasica. Destul de cuminte, nimic prea original. Nu e bucatarie fina sau creativa, insa e mancare buna, muncita in bucatarie, atent pregatita si prezentata. Am mancat scoici, paste cu frucre de mare, ciuperci cu sos si un porc tot cu sos, destul de bune toate. Si desertul foarte bun si spectaculos prezentat si preparat in fata ta, o versiune interesanta de tiramisu.

Serviciul a fost bun, cu o matahala de chelner care ne-a surprins foarte tare si foarte placut cu felul natural de a vorbi si a se purta, cu lipsa de ostentatie si cu aerul sau de personaj de teatru sau de film. Preturile normale, foarte rezonabile, chiar, daca ne uitam in farfurie, in jur, pe geam pe terasa afara si, mai ales, in curtile celorlalte restaurante. Clienti erau, toti afara, pe terasa, in canicula. Ciudati oameni, mai ales ca inauntru aerul conditionat era foarte eficient.

Cei de la The Embassy au facut si terasa de pe acoperisul Teatrului National, dar aceea nu se cheama tot Angelo Grasso, ci altfel. O sa scriu si despre ei, dar trebuie sa ajung seara, pentru ca sunt deschisi doar dupa ora 18.

Angelo Grasso e primul restaurant foarte bine facut al celor de la The Embassy, despre care nu prea am scris de bine pana acum. Sunt sigur ca le va mege bine, era mare, foarte mare nevoie de un astfel de restaurant la TNB… (GB – septembrie 2019)

Salonul restaurantului Angelo Grasso de la Teatrul National
Terasa din spate a restaurantului Angelo Grasso de la Teatrul National
Data actualizarii: 22/04/2020

Angelo Grasso  - Incinta TNB, intrare din str. Tudor Arghezi, nr. 14

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close