Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR�...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat�...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Le Consul, restaurantul frantuzesc din Aleea Alexandru 7, pare sa se fi inchis, desi site-ul si pagina de pe facebook sunt inca active. Cel putin la asta te gandesti cand vezi bannerul de pe frumoasa vila, pe care scrie „De inchiriat”.

Le Consul a fost deschis in septembrie 2016 in vila din Aleea Alexandru in care a fost mai multi ani restaurantul Iconic, in spatele palatului lui Gigi Becali de pe Aviatorilor. A fost restaurantul unui francez, care s-a asociat cu un tanar si talentat chef roman, care s-a format si s-a specializat in Franta in bucataria lor fina de acolo, La Haute Cuisine. Acesta cred ca a fost chef al grupului de restaurante si cofetarii Chocolat, inainte sa vina la Le Consul.

Nu am mancat niciodata la Le Consul, insa mai multi dintre prietenii mei care au fost acolo au spus ca era buna mancarea. Meniul de pe site arata foarte bine, iar preturile sunt si ele rezonabile, nu am vazut niciul fel care sa coste mai mult de 90 de lei. Si amenajarea era foarte deosebita, de un lux elegant. Aveau mult spatiu, 5 sali la parter, cateva la demisol, unde era si o camera de vinuri, iar gradina din spate era si ea pe masura casei si a zonei.

Casa si zona fiind atat de frumoase, gradina la fel, mancarea frantuzeasca fina, buna si cu preturi rezonabile, cauzele esecului lui Le Consul dupa opt luni de viata trebuie cautate in alta parte, deci. Una dintre ele ar putea sa fie aroganta de care au dat dovada. Tin minte ca, imediat dupa deschidere, i-am sunat ca sa vad cum as putea organiza niste evenimente la ei. Mi-au spus ca trebuie sa vorbesc cu domnisoara directoare de marketing si mi-au dat numarul ei. Nu mi-a raspuns vreo trei zile, desi am sunat de multe ori. Apoi mi-a spus ca nu are timp sa se intalneasca cu mine, sa o sun a doua zi, a doua zi ca sa o sun saptamana viitoare, si tot asa. Vreo trei saptamani am incercat sa ma intalnesc cu ea, dar nu s-a lasat! Apoi, oadata, cand treceam prin fata restaurantului, am intrat, gandindu-ma ca poate dat de patronul francez. Am dat de el, i-am spus ca vreau sa vorbim. Mi-a taiat-o scurt, mi-a zis sa ma duc sa vorbesc cu directoarea lui de marketing. I-am taiat-o si eu scurt, i-am spus ca nu o sa mai vorbesc vreodata cu fiinta aceea, si ca daca nu vorbeste atunci cu mine, alta data nu mai vorbim.

A vorbit, dar nu inainte sa-mi atraga atentia ca are doar cateva minute. Urma sa facem o serie de cine acolo, cu vreo 20 de participanti in medie, cu meniu fix. Multe cine, cam una pe saptamana. Mai ales ca tot acolo le tinusem si inainte, neintrerupt, timp de mai bine de tre ani. Ne-am inteles la pret, pana la urma, dar cand i-am spus ca nu vrem sa mai fie nimeni altcineva in sala cand avem noi cinele (si niste discutii, ca sa fiu mai precis) nu a fost de acord. Ar fi fost vorba despre vreo doua sau trei mese, cel mult, pe care voiam sa nu le ocupe. I-am atras atentia ca abia a deschis, ca pana se umple restaurantul poate sa mearga pe aceasta formula, si dupa aceea mai vedem. Ca poate sa puna clientii in sala 2, apoi in sala 3, dupa ce se umple 2, apoi in sala 4, dupa ce si 3 e plina, si apoi sa umple si sala 5, inainte sa se gandeasca sa-i puna chiar in sala in care eram noi, cand celelalte patru erau inca goale. Dar nu si nu, a fost foarte categoric. Nu stiu de ce, cred ca nu i-a placut de mine, totusi, si nu voia sa ma mai vada pe acolo, pentru ca alta logica nu vad.

Si nu m-a mai vazut, intr-adevar, nu am mai trecut, nici macar sa mananc la ei.

Cred ca i-a costat scump aroganta pe domnul patron francez de la Le Consul, pe tanarul si talentatul lui asociat si pe duduia directoare de marketing. Numai chiria pe casa aceea e vreo 12,000€ pe luna. Plus salariile, utilitatile si cate mai sunt intr-un restaurant…Le Consul - restaurant Haute Cuisine Bucuresti

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Georgwes :

    Aceeași situație și la Hilton, în centrul Bucureștiului.

  • Grigore Trache :

    Va amintiti cumva restaurantul Heritage de pe strada Polona ?!

  • Răspunde-i lui George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close