Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte bun. AÈ›i ajuns la 1.4 milioane de Euro, cifră de afaceri, în 12 luni de activitate, deÈ™i aÈ›i deschis localul într-o perioadă dificilă pentru antreprenorii industriei, în care mulÈ›i operatori remarcă o scădere a consumului sau orientarea spre locuri mai casual, cu monoproduse. Care credeÈ›i că a fost cheia succesului dumneavoastră?

Claudia Militello, co-fondator SciccheriaEu consider că un restaurant premium, cu o abordare culinară elegantă va avea întotdeauna public, atât timp cât își menține standardele sus și oferă servicii și produse de calitate. Acesta a fost, de fapt, angajamentul nostru încă de la început, să nu facem compromisuri în privința ingredientelor, să investim întotdeauna în echipa noastră și în amenajare, ca să ne asigurăm că oaspeții au parte de o experiență plăcută, memorabilă. 

Un element central al conceptului nostru a fost meniul creat și implementat de chef Michael Passarelli. Acesta este o mostră a gastronomiei siciliene, în care mâncarea nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă, fiindcă gătirea alimentelor se face prin metoda de slow cooking, astfel încât să le mențină proprietățile nutritive. Respectăm de asemenea sezonalitatea materiei prime, aducând modificări în meniul nostru de 2-3 ori pe an. 

Ulterior, ne-am uitat la local și l-am gândit, alături de arhitecții de la PickTwo Studio, ca un spațiu plăcut, potrivit pentru familiile din proximitate, care aveau nevoie de o ambianță atrăgătoare, de spații de joacă supravegheate pentru copii, de locuri de parcare, de spectacole cu muzică de calitate. 

Consider că am creat, încă de la început, premisele unui proiect de succes. Lucrurile evoluează frumos și pentru că atât eu, cât și ceilalți acționari, ne implicăm personal în activitate. Am creat relații interumane cu echipa noastră, dar și cu oaspeții care ne trec pragul, ceea ce contribuie la o atmosferă plăcută, cordială, familiară. 

  • Suntem curioÈ™i să aflăm despre reacÈ›ia oamenilor când au aflat că aduceÈ›i în România un chef premiat de Ghidul Michelin. Cum aÈ›i primit această reacÈ›ie È™i ce a ea pentru dumneavoastră?

Reacția a fost una de susținere și entuziasm, validând, astfel, faptul că suntem pe drumul cel bun. Ni s-a confirmat, astfel, că avem o relație solidă cu oaspeții noștri, alături de care am dezvoltat o comunitate receptivă, deschisă experiențelor gastronomice complexe. 

Pentru mine, ca antreprenor, această cină a venit, de asemenea, și cu o mare responsabilitate, deoarece așteptările oaspeților au crescut foarte mult. Atât cei care au luat parte, cât și cei care nu au fost prezenți ne-au cerut să repetăm evenimentul. 

  • VorbiÈ›i cu mândrie despre comunitatea Sciccheria. Ce reprezintă aceÈ™ti oaspeÈ›i fideli pentru dumneavoastră È™i cum credeÈ›i că aÈ›i reuÈ™it să creaÈ›i această legătură cu ei?

Claudia Militello, co-fondator SciccheriaComunitatea Sciccheria reprezintă inima și sufletul restaurantului. Oaspeții noștri fideli sunt cei care ne susțin, ne recomandă și contribuie la succesul continuu al afacerii. Legătura s-a creat prin comunicare deschisă, autenticitate și, desigur, prin experiențele culinare memorabile pe care le oferim. Fiind în restaurant zilnic, atât eu, cât colegii mei, interacționăm cu cei care iau masa la noi, ceea ce duce, automat, la crearea de relații interumane și de conexiuni.

  • Este dificil să găsiÈ›i oamenii potriviÈ›i pentru restaurantul dumneavoastră? RecrutaÈ›i oameni talentaÈ›i, cu experiență sau preferaÈ›i să îi pregătiÈ›i de la zero? 

Recrutarea echipei potrivite pentru un restaurant de calitate precum al nostru este o provocare continuă. Este esențial pentru orice restaurant să aibă în echipa sa oameni cu experiență solidă pe care să se poată baza în momentele de vârf sau în situații complexe. Cu toate acestea, consider că, în calitate de lideri în domeniul gastronomic, avem responsabilitatea de a contribui activ la dezvoltarea resurselor umane locale și la consolidarea industriei HoReCa. Acest lucru înseamnă că, în timp ce ne bazăm pe expertiza unor membri ai echipei, este esențial să ne vedem și ca educatori, formând viitoarea generație de profesioniști. Un echilibru perfect între entuziasm, spirit fresh și expertiză este cheia unei echipe bine rotunjite. Astfel, la Sciccheria, ne mândrim cu colaborarea cu profesioniști recunoscuți precum Antonio și Michael Passarelli, dar avem și tineri talentați care se află sub îndrumarea noastră, învățând și crescând în fiecare zi.

În plus, investim în formare și dezvoltare continuă pentru echipa noastră. Organizăm sesiuni de instruire, workshop-uri și îi încurajăm să participe la evenimente din industrie. De asemenea, promovăm un mediu de muncă colaborativ, unde fiecare membru este încurajat să își exprime ideile și să contribuie la creșterea Sciccheria.

  • Se pare că Sciccheria va avea o extindere. Ne puteÈ›i da mai multe detalii despre ceea ce plănuiÈ›i pentru acest nou spaÈ›iu È™i ce îl va diferenÈ›ia de localul original?

Noul spațiu va păstra esența Sciccheria, va fi chic, reprezentativ pentru cultura italiană, dar va avea propriul său caracter distinctiv. Fiind un restaurant în centrul orașului, într-o zonă dinamică, va fi puțin mai casual. Va rămâne, însă, fidel angajamentului nostru către calitate și consecvență, cu un design superb, pe care, urmează să îl lansăm cât de curând.Claudia Militello, co-fondator Sciccheria

  • Având în vedere succesul Sciccheria în primul an, unde vedeÈ›i restaurantul peste 5 ani È™i ce visuri aveÈ›i pentru viitorul acestuia?

Ne imaginăm Sciccheria ca fiind un nume recunoscut la nivel național și internațional în lumea culinară. Ne dorim să avem mai multe localuri și să creăm experiențe gastronomice unice, care să pună pe harta culinară atât Bucureștiul, cât și România, în ansamblu.

  • Munca în HoReCa este, de obicei, plină de provocări. Ce sfaturi aÈ›i oferi antreprenorilor tineri care doresc să intre în această industrie?

Munca în HoReCa necesită pasiune, reziliență și adaptabilitate. Sfatul meu pentru tinerii antreprenori este să rămână fideli valorilor și viziunii lor, să fie mereu deschiși la feedback și să învețe din fiecare situație, fie ea bună sau rea. (Septembrie 2023)

Data actualizarii: 27/09/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close