Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

50 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

16 vizite

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

303 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1014 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

206 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

167 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1395 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1415 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

385 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2735 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

4491 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1227 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

419 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

785 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1242 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2472 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3061 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4078 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

337 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2236 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

885 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

314 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1023 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1059 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1527 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare…

Am ajuns la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene) de pe Lacul Tancabesti pentru a patra oara in ultimii ani, si de tot atatea ori am mancat o mancare pescareasca .banala, ca sa nu spun mai mult decat atat.

Ca sa o iau cu inceputul, Two Lakes, Two Brothers, cunoscut si ca Cherhanaua La Parfene, e un complex cu un foarte mare restaurant si cu o foarte mica pensiune pe Lacul Tancabesti – doua lacuri despartite de ceva, ca sa fiu mai precis, si de acolo si numele. Cum vii de la Bucuresti spre Ploiesti, pe sosea, o carmesti la stanga cand vezi lacul, mai mergi 1 kilometru pe mal, si ajungi.

Odata ajuns la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene), vezi asa: pe dreapta sunt mai multe cladiri, facute initial fara gandul ca ar putea veni clienti acolo intr-o zi. Si nici acum nu cred ca arata prea diferit fata de ce fusesera la inceput. Au bucatariile, ceva mai incolo o casa pe care scrie „pensiune”, si au mai facut ulterior si un fel de marchiza, mai bine izolata, unde cred eu ca tin restaurantul deschis in timpul iernii.

In stanga, insa, chiar pe malul lacului, au facut niste pavilioane si terase imense, intra sute de oameni in ele. Totul din lemn, poze cu pescari si pesti, echipamente pentru sonorizari, semn ca au si nuntasi acolo si multe alte petreceri. Ma bucur cand cei de la restaurante ma lasa sa fac multe poze, asta ma scuteste de o descriere mai lunga si incompleta, oricat de in detaliu as incerca eu sa povestesc. Intr-o parte au si loc de joaca pentru copii, cu multe instalatii.

Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene) e un restaurant pescaresc, desigur, cu o buna parte din pesti veniti chiar din baltile aferente. Eu am luat o gustare pescareasca cu niste rulade de peste fara niciun gust, dar pline de oase, cu icre, la fel, fara gust; pestele afumat a fost bun, painea fara gust. Apoi o ciorba cu perisoare de peste, cam fara gust si aceasta. Crapul prajit a fost bun, proaspat, moale, cu gust, mamaliga nu, cu malai din cel mai ieftin, de supermarket, si terciuita pe deasupra. Iar usturoiul a fost o bataie de joc: apa chioara, si cele cateva aschii de usturoi nu aveau catusi de putin gust de usturoi, aveau gust de nimic, mai precis spus.

Serviciul a fost o mare surpriza la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene), neasteptat de bun, fata de experientele proaste pe care inca mi le aduc aminte de la vizitele de dinainte. Un chelner tinerel, subtire, placut si zambitor, cu care am putut vorbi mai natural si mai agreabil decat cu sute de altii din restaurantele cu cele mai mari pretentii din Bucuresti.

Cativa oameni mancau inauntru, imbracati de santier si de iesit pe balta, unul in papuci de casa. Era si patronul printre ei, nu mi-am dat seama care e, si nici nu am intrebat, nu tineam catusi de putin sa fac o conversatie cu vreunul dintre ei.

Totusi, mi-au spus ca in weekend e plin la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene), si asa am auzit si eu, cred ca atunci isi fac cifra de afaceri pe toata saptamana.

Lacul Tancabesti e frumos fiindca e mare, in primul rand, si e placut sa stai pe malul lui, pe terasa, cand e frumos afara. Nu e de mirare ca vara se duce lumea la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene). Insa am auzit pe unii care spun ca se duc acolo pentru mancarea lor pescareasca. Daca vin din satele din jur, pot sa-i inteleg, insa daca mi-ar spune vreun bucurestean ca sa duce atata amar de drum pentru altceva decat sa stea pe malul lacului, ma uit la el cu tristete… (GB – aprilie 2018)

Two Lakes, Two Brothers, restaurant pescaresc si complex turistic pe lacurile Tancabesti

Two Lakes, Two Brothers, un restaurant pescaresc child-friendly

Data actualizarii: 07/07/2019

Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene)  - Tancabesti, str. Pescarilor, nr. 14, jud. Ilfov (Lacul Tancabesti)

  • Stefania :

    Un loc minunat , cu oameni minunati, am fost acolo si a-si reveni in fiecare zi . Icrele nemaipomenite, borsul uuuaaauuu, ce sa zic de aperitive, chiftelute, salata , zacusca,crochete, drob, batog,rulada, toate din peste din lacul Tancabesti . La felul doi de fiecare data comand altceva , pentru a nu rata nici un preparat . Ati mancat sarmalute din peste sau somnul cuptor ?? Cand am pofta de un peste bun si proaspat revin la Tancabesti unde cel putin in week end sun ca sa ma asigur de loc, asta inseamnand ca restaurantul are foarte multi clienti multumiti , normal ca poate asa ca dvs. mai sunt si altii, dar din pacate nimeni nu poate sa multumeasca chiar pe toata lumea , desi dvs. un nemultumit ati revenit si nu odata!

  • Popescu C. :

    Fiecare cu parerea lui, dar eu am o alta parere!
    Ma duc cu drag acolo, in special in perioada calda a anului.
    Merg si la restaurant dar si la pescuit, mancarea este pe placul meu iar raportul calitate / pret este ok! Daca mergi la pescuit iti aducea mancare pe standul unde pescuiesti, personal amabil cu studii in domeniu, atat pe lac cat si la restaurant!( Imi aduc aminte cu drag cand intr-o zi m-am grabit si am uitat masuta acasa iar administratorul care se ocupa de lac si de livrarea comenzilor cand a venit cu mancare ne-a adus si o masuta)!
    Sunt un client fidel al restaurantului si al lacului, merg acolo de mai bine de 8 ani si nu m-au dezamagit niciodata, si da, stau in Bucuresti!
    In legatura cu recenzia dumneavoastra va pot spune doar ca e loc de mai bine!
    Observatii:
    -Pensiune nu mai au.
    -Mai au un lac cu o vegetatie, fauna de nedescris(De acolo si tablourile din restaurant)
    -Se organizeaza team-building-uri!( mi-am dus si eu oamenii, deci, recomand)

  • Marius B :

    George
    Asa cum am spus aveam o curiozitate (adica dorinta de a cunoaste un anumit lucru dpmdv neobisnuit ). Nu prea te vad mergand la carciumi certandu-te cu carciumarii (vezi aici Chez Marie Garden) dar ma rog …..pentru trafic orice este posibil. . Legat de semnatura …….un om ocupat o deleaga (eu fac asa ceva)……

    • George Butunoiu :

      Am evaluat peste 300 de restaurante anul trecut, si am mancat in mai multe de atat in 2017, asa ca si ocaziile de a ma certa cu unii sau cu altii au fost destule. Cat despre semnatura, nu am facut asta niciodata, si nici nu se va intampla sa scrie altcineva in numele meu, never-ever, cum se spune in popor… GB

  • marius b :

    George
    Eu stiu foarte bine ce faci, si pot spune ca o faci ok intr-o anumita zona (aici ma refer la hr). Nu m-am gandit nici o clipa ca pretinzi o farfurie de mancare pentru un logo, un titlu, sau o recomandare pe site. Pot spune ca este un site unde unii discuta in contradictoriu sunt bine asezati pe subiecte , discutii binevenite pentru site din punct de vedere trafic. Eu nu am obiceiu lde a comenta astfel de subiecte dar fiind vorba de mancare din peste am o mica frustrare privind meniurile din carciumile bucurestene.
    In rest sa ne auzim de bine .Este ok si funy ce faci. Dar de curiozitate si te rog sa fii sincer : Tu personal vizitezi carciumile si apoi scrii despre ele?

    • George Butunoiu :

      E prima data cand cineva ma intreaba (si cred ca si cand se intreaba pe el insusi) asa ceva! Pai nu sunt scrise la persoana I, si semnate cu numele meu? GB

  • Mircea :

    Ești de acord că ai fost cam dur în exprimare și ai venit cu acuze fara argumente?! Și în plus este doar părerea ta, că și a mea și a tuturor!
    Nu cred că ai cine știe ce pregătire pentru asta, altfel dădeai steluțe…

  • Marius B :

    Mircea
    Stii ce nu intelegi tu?
    Totul este un business. Inclusiv acest site. Rolul acestor articole/comentarii este acela de a aduce trafic si implicit bani. Chiar si o reclama negativa este benefica. Totul este aranjat pe acest site cu un scop clar. Comentariile tendentioase sunt bine gandite si asezate unde trebuie
    Domnul de mai sus este un fel de Louis de Funes in filmul:
    https://www.cinemagia.ro/filme/laile-ou-la-cuisse-aripioara-sau-picior-10729/
    Totul este business inclusiv comentariile tale.

    • George Butunoiu :

      Da, evident ca asa este! Numai ca blegii care comenteaza aiurea nu sunt in stare sa faca un calcul simplu (sau nu ma cred pe mine in stare sa il fac, mai stii? 🙂 ), din care reiese simplu, chiar si pentru un elev din clasele primare, ca ar fi total, dar total dezavantajos pentru mine sa primesc o masa gratis de la un restaurant, sau cine stie ce alt favor, fie el si „un contract de publicitate”. Desigur, nu a citit ce am scris cu claritate pe site, ca nu facem reclama sau servicii platite catre restaurante, sub nicio forma si de niciun fel ar fi acestea. Daca pun in balanta cat as castiga si cat as pierde in situatiile in care as accepta favoruri, pe de o parte, si cat castig pastrand credibilitatea site-ului, pe de alta parte, oare ce rezultate ar da aceste calcule? Si, in plus, prostul (acum fac trimitere directa catre cel care a povestit cum am cerut eu bani lui Parfene 🙂 )nu stie si ce altceva mai fac eu in alte businessuri si in diverse alte cercuri din Romania, si ca dintr-o astfel de smecherie as pierde de o mie de ori mai mult decat daca as primi cate o masa gratis sau poate un banner de cinci sute de Euro… 🙂 GB

  • Mircea :

    Buna ziua!
    In primul rand, vreau sa precizez faptul că sunt un client fidel al restaurantului, atât pe timp de vara cat și pe timp de iarna!
    Motivul pentru care eu și familia mea mergem 50 km in total nu se rezuma doar la peisaj, ci în primul rând la mâncare, care este pe placul nostru!
    -E normal că nu te poți …. In gusturile omului
    Dar tu, domnule critic, referitor la mâncare ești praf, și chiar daca ai fi avut vreo treabă cu realitatea nu așa spui despre un lucru că nu e bun, ci, trebuie sa vii cu argumente!
    „Că sa scap și eu de treabă fac multe poze iar la comentarii, mâncarea nu are gust!” Wtf? Era stricată? Era prea sărată, cum era??
    Asta 1 la mana, doi la mana ai mâncat 3 feluri de mâncare, unul ți a placut, unul nu, și unul parțial!
    Eu zic să încerci tot meniul și apoi să afirmi „nu te duci la Tâncăbești pentru mâncare”
    Dar tu, la ce ai mai fost de 4 ori sau de cate ziceai?! Te ai bronzat? Sau atunci ți a placut, și n ai avut ce sa scrii?!
    In fine!
    Eu personal iubesc locul, îmi plac oamenii de acolo, inclusiv patronii care muncesc din greu sa întrețină și să dezvolte!

  • Marius B :

    Locatia este interesanta , curata servire buna pentru bucuresteni (nu este departe) pentru cei ce vor un peste in apropierea capitalei.
    Am mancat la ei , mancarea este ok are aspect , gust , servire ok. dar nu ating „perfectiunea” calitatii mancarii din peste. Daca compari cu zona deltei , da mancarea nu este comparabila. Chiar si in delta gasesti multe pensiuni care „livreaza mancare comerciala” o bucata de peste aruncata in farfurie plus ce mai pun pe langa. Dar daca mananci la localnici sau in „balta” vezi marea diferenta. Experienta, obiceiurile isi spun cuvantul. In calitate de mare consumator de peste si de delta consider ca un restaurant nu trebuie sa aibe un meniu pe multe pagini cu zeci de mancaruri din peste dar cu gust unic. Folosesc titluri unde fac referire la mancaruri lipovenesti si nici macar nu stiu ce gust trebuie sa aibe mancarea respectiva . Uneori comanzi icre simple de stiuca si gustul tradeaza manufacturarea industriala. Nu poti gati o mancare „lipoveneasca doar copiind o reteta. Mancarea din peste se realizeaza destul de repede dar trebuie sa stiii exact la ce moment adaugi ingredientele. Altfel se amesteca gusturile si nu rezolvi nimic. Nu sunt bucatar , nu sunt lipovean sau original din zona deltei, sunt o persoana din Bucuresti care iubeste delta , modificarile anuale (ale terenului)produse de apa, localnicii cat si obiceiurile lor. Localnicii din delta autentici trebuiesc respectati si atunci cand va intalniti pe apa cu vreunul dintre ei cumparati peste de la ei pt ca ei din asta traiesc. Aici nu fac referire la braconieri si la „borfasii ” baltii. Un localnic autentic se distinge usor.
    In concluzie: Da este de recomandat aceasta locatie daca vrei un peste „bunicel” langa Bucuresti, Mananci mai arunci un bat in balta prinzi ceva, tragi cu ochiul daca te-a vazut cineva si in functie de moment bagi in geanta sau il pupi si-l „eliberezi”. Singurul lucru cu care nu ma impac la aceste restaurante este originea pestelui. Este peste de acvacultura hranit cu chimicale si implicit cu gust de chimicale.
    Cam asta este rolul baltii de la Tancabesti. Un business.

  • Gabi :

    Timpul nu-mi permite sa merg acolo foarte des,dar merg cu placere de cate ori am ocazia.Din punctul meu de vedere,o oaza de liniste unde te rupi de realitatea urbana.
    Restaurantul ofera o gama variata de preparate,in special cele din peste 100% proaspat.
    Personalul are un comportament decent si prietenos in acelasi timp.
    Cum spuneam si mai devreme,voi reveni cu placere!

  • Tatu Florin :

    O descriere frumoasa a lacului Tancabesti parca suna a reclama.Dar nu inteleg treaba cu gustul:Ori nu aveati gust ori erati racit si msi bine luati o tuicomicina cu piper si aparea gustul.Pai domnule Gb am mancat un bors de peste la Tancabesti de am vazut delta dunarii cu coada ochiului.

  • Claudia :

    Nu prea găsești icre atat de bune prin jurul Bucureștiului, iar saramura, hmmm!
    Erai răcit de nu avea nimic gust?!

    P.s. Mă duc cu drag la Cherhana și vin de la 35 km!

  • R.C. :

    Eu sunt multumit! Somnul la gratar sau crapul prajit sunt de exceptie, borsul de peste la fel …. una peste alta merg mereu cu placere acolo!

  • Criss :

    Terminati cu rautatile despre acest loc minunat! Am fost vara trecuta si in afara peisajului de vis, mancarea este mereu proaspat pregatita si foarte, foarte gustoasa indiferent de ce vreti sa comandati. Este un restaurant cu specific pescaresc! Doar nu o sa gasiti aici rulada din ceafa de porc fara os si cartofi prajiti! Servirea este promta, oamenii serviabili.
    Recomanddin suflet aceasta locatie ! Pacat ca exista astfel de oameni care nu au ce face si din rautate scriu”ditamai” comentariu pentru a strica imaginea acestui loc minunat!

  • Claudiu :

    De ce nu spui adevarul…dar daca nu l spui tu asa cum nu ti prezinti nici numele, haide sa ti spun eu adevarul. La data la care te ai prezentat la Tancabesti, inainte de a pleca..dupa ce ai servit masa..l-ai cautat pe Parfene pentru a-i cere bani in vederea publicarii unei recenzii bune sau foarte bune, iar ca sa te citez “facem un contract de publicitate, imi achitati pretul contractului si public o recenzie buna sau foarte buna in functie de cat veti achita” …din pacate pt tine ai fost refuzat, sens in care ai afirmat ca vei face o recenzie proasta..Rusine sa ti fie domnule cu d mic ca nu meriti altceva

    • George Butunoiu :

      Cei de la Two Lakes stiu ca ai scris asta? GB

    • George Butunoiu :

      Sper sa intervina si Dl Parfene in discutie, cel mentionat mai sus, poate da niste detalii suplimentare daca isi mai aduce aminte ce s-a intamplat cu o zi in urma. Astept cu multa nerabdare comentariile lui… GB

  • Fan GB :

    Învață să faci diferența dintre crap prăjit și la grătar! Mujdeiul e mujdei după cum îi spune și definiția, trebuia să comanzi pasta!

  • Fan GB :

    Tu ai papile gustative?:))

  • two-lakes-two-brothers-cherhanaua-la-parfene-restocracy