Restaurante, cafenelele si alte localuri din orasul Brasov si din imprejurimi – rubrica sustinuta de Selgros citeste tot

Ord. dupa

Hotelul Alpin cu restaurantele sale: A Propos, Tosca, Gatsby, Forest L...

Casa Hirscher, printre putinele restaurante din Brasov care cocheteaza...

Casa Ungureasca are cea mai buna mancare traditionala de-a lor din cat...

1 comentarii

Coliba Haiducilor din Poiana Brasov da lectii Putine restaurante fa...

2 comentarii

Corabia Doripesco a fost surpriza verii pentru Restocracy N...

5 comentarii

Personaj de film italian de arta timp de doua ceasuri la Cucinino ...

Dei Frati, balada transilvana cu doi corporatisti cu chef de viata...

Chelnerita, personajul principal la Festival 39 din Brasov, editia...

Go Greek Taverna, unde brasovenii frumos imbracati stau alaturi de...

1 comentarii

Film de arta la Next Door cu Pia Krauss in rolul principal Next...

1 comentarii

Pizza Roma, unde brasovenii frumos imbracati stau alaturi de turis...

Teleferic are un serviciu excelent si cea mai placuta chelnerita d...

Afiseaza
comentarii

Selgros

Corabia Doripesco a fost surpriza verii pentru Restocracy

Un mare chef in Tara Barsei

Nu credeam ca o sa ajung sa scriu vreodata ca am mancat foarte bine in mijlocul campului, pe marginea unei sosele. Si cu atat mai putin peste. Pestele e un lucru mare in bucatarie. E rar, e scump, se face greu, si, ca sa-i adaugi un sos pe masura gustului lui, trebuie sa fii un mare bucatar.

Am fost o saptamana la Brasov, si prietenii mei de acolo m-au dus la restaurantele cu care se falesc ei mai mult. Intr-o zi sunt informat ca George, azi mergem intr-un loc in care iti va placea! Dar trebuie sa plecam din vreme, ca avem de mers. Am dat si eu din cap a incuviintare, mai mult din politete, ca nu aveam prea multe asteptari de la un restaurant departe de oras.

Asadar, ne suim in masina, scriem Feldioara pe Waze si ne punem la drum. Mergem, mergem, mergem, si dupa vreo jumatate de ceas ne oprim in mijlocul campului. Ma uit eu spre nord, camp! Ma intorc spre rasarit, camp! Ma uit spre apus, camp! Intorc capul spre miazazi, camp! Da, frumoase campuri au transilvanenii, intr-adevar… Toate verzi si cu muntii in zare. De mult nu am mai facut poze atat de frumoase!

Pe mana dreapta se intrevede silueta unui vapor mare. Mi-am zis ca e de la toropeala, ca ce sa caute un crucisator in campurile Feldioarei? Dar m-am lamurit repede cand am vazut pe harta scriind Corabia Doripesco. Prietenii mei mi-au spus ca mergem la restaurantul Doripesco, pe harta scria Corabia Doripesco, asa ca, fiind inteligent, am facut repede legatura intre cele doua si mi-am dat seama ca am ajuns. Sunt sigur ca altii nu s-ar fi prins atat de repede.

Venind dinspre Brasov, vezi doar corabia, ca intr-un film cu suspans. Insa dincolo de ea se intamplau multe lucruri. O parcare imensa spre sosea, apoi un sir de cladiri, destul de mari, pe care scrie Doripesco, Restaurant Pescaresc, si multi oameni care stateau la masa si mancau cu pofta.

Corabia

Noi am urcat direct pe puntea corabiei, adica pe acoperis, unde e amenajata o terasa cu umbrele. De sus, Tara Barsei se vede si mai frumoasa. Am stat mult si ne-am uitat in jur, caci la Bucuresti vedem asta doar pe National Geographic. In zare, de la pupa, am vazut niste lucii de apa. O salba de lacuri de-a lungul Oltului, care desparte Brasovul de Covasna. Ne-au spus ca pestele vine de acolo direct in farfuria noastra, abia daca apuca sa-si piarda rasuflarea, saracul…

Apoi ne-am uitat in jos. Burta corabiei cuprinde un salon imens, cu o platforma suspendata, ca sa incapa si mai multa suflare. Pot sa petreaca vreo cateva sute de nuntasi acolo, fara teama ca ar deranja pe cineva cu chiuiturile lor. Ca sa fac o relatare precisa, corabia a fost construita mai tarziu, special pentru evenimente mari, au deschis-o abia de cateva luni. Cladirile mai vechi au ramas in continuare cu sali de restaurant, terase si un mic motel. Toate la un loc se cheama Complex Turistic Doripesco, pentru a le deosebi de Pensiunea Poiana Rasnovei Doripesco sau Restaurantul Casa Pastravarului, tot ale lor.

Corabia Doripesco e un restaurant pescaresc, desigur. Numele vine de la „dor de peste”, insa cunoscatorii stiu ca si prenumele stapanului si-a facut loc. Care stapan a preluat fosta Intreprindere Piscicola Brasov si a facut ce descriem noi aici, plus mult mai multe de atat. O mica parte e scrisa pe pagina alaturata, altele pe nenumaratele lor site-uri pe Internet.

Mergi la Doripesco pentru pestele proaspat de apa dulce, ca la Dunare si ca in Delta. Crescatoriile lor au crap, nisetru si pastrav, si pentru ele mergi la Delta din Carpati, cum isi spun ei. Plus nenumarate gustari din peste pe care le pregatesc in fabricile lor, din care vand apoi si altora, de ajung pana in toate colturile tarii.

Cheful

Au un chef foarte talentat, venit de curand la ei. E cel din poza, cu alura de dur si cu tatuaje. Ne-a pregatit multe feluri, si toate au fost foarte bune! Cei care ma cunosc stiu ca nu scriu asta prea des… Am inceput cu un Platou rece din crap si pastrav, apoi Bors cald de peste, File de salau in fulgi de porumb cu sos Dijon si cartofi aurii, File de salau parizian cu sos de ciuperci si ardei copt cu mamaliguta, Crap prajit cu mujdei si mamaliguta, Tiramisu si Papanasi cu dulceata de afine. Vin bun de la Aurelia Visinescu, de asemenea. Si au si o apa interesanta, imbuteliata chiar de ei, Armonia, pe care am si pozat-o.

Dar chiar si sosurile au fost bune! Sa primesti sos la peste e o raritate, chiar si in restaurantele mari din Bucuresti si din alte orase. Si sa fie si bune, chiar ca e ceva despre care trebuie scris, si trecut in contul chefului respectiv.

Da, Corabia Doripesco e unul dintre cele mai bune restaurante de peste de apa dulce in care am mancat eu in Romania. In tarile apusene nu se mananca aproape deloc acest peste, il considera inferior celui de mare. Insa dupa ce vor citi ce am scris eu aici, sigur isi vor ajusta meniurile si occidentalii acestia… (GB – iulie 2020)

Bucataria de peste Doripesco

Restaurantul pescaresc Corabia Doripesco

Corabia Doripesco

Restaurantul pescaresc Corabia Doripesco

Saloanele Doripesco
Ochi din Tara Barsei
Ochii verzi Doripesco
Tinutul Doripesco din Tara Barsei

Restaurantul pescaresc Corabia Doripesco

Feldioara, in Transilvania

Data actualizarii: 12/08/2020

Corabia Doripesco  - DN13 (E60), Brasov + 25Km

  • RAZVAN :

    Nu recomand.
    Timp pierdut pe drum plus minusurile enumerate mai sus 🙂
    E OK pentru cineva ce a trait in McDonads sau in alt fast food

  • Cristina Vasiliu :

    Ne-am simțit excelent! Personalul foarte amabil ! S-au mișcat foarte repede… iar mâncarea delicioasa ! Am călătorit mult în țara, însă o priveliște ca cea de pe corabie nu mi-a fost data in multe zone sa o văd!
    Recomand cu incredere !

  • Marius Moraru :

    Calitatea serviciilor e deplorabila. Rezervarile zic ca ti le fac, dar cand ajungi acolo constati ca nu ai de fapt nicio rezervare. Risti sa te faci de ras in fata prietenilor. Am asteptat o gramada sa imi ia comanda; nici macar nu era o zi aglomerata. Ospataritele sunt pufnite si se plang ca sunt foarte ocupate. Mancarea nu mai e asa buna cum o stiam. Acum o saptamana am fost si eu la ei, la „corabie” dupa o pauza de mai mult de un an. Mentionez ca mergeam destul de des pe la ei dar nu voi mai calca niciodata pe la Doripesco. Acum am inteles de ce mancarea e mai proasta ca inainte. Au un nou „chef”.

  • Alexandru Corciovan :

    Un local kitsch. Am mancat un padtrav uitat pe gratar asa era de ars, de a trebuit sa-l dau inapoi, un mujdei facut cu usturoi chinezesc cred de mi-a fost rau toata ziua, niste icre care nu prea erau ok la gust. Adevarat papanasii si apa au fost bune. Insa nu as mai reveni in acest loc.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close