Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Acquarello, mândria unui oraș care se autodistruge

Am întrebat pe cei de acolo care sunt restaurantele cele mai bune din Galați, și cei mai mulți le-au enumerat cam pe aceleași: Teatris, Acquarello, și vreo trei pe malul Dunării: Alex, Union Jack și Pescarul, acum rebotezat Blue Acqua. Am fost la Union Jack și la Pescarul, am și scris despre ele. Și pe următorul pe listă l-am pus pe Acquarello, cel mai mult pentru că este pe strada cu liceul meu, adică o ocazie în plus de a revedea niște locuri aparte în sufletul fostului leveaist.

O casă fără etaj, dar de oameni înstăriți – cum au fost dintotdeauna în partea aceasta de centru vechi al Galațiului. Renovată, bine întreținută. Interiorul arată bine, în general. Un arhitect a făcut exces de zel și a dat zidăria jos de pe câțiva pereți, până la cărămidă, cum o fi văzut el la București sau cine mai știe pe unde. Eu l-aș fi trimis acasă să mai reflecteze câteva zile, dacă aș fi fost stăpânul casei. Dar e nerelevantă părerea mea în privința amenajărilor, pentru că nu se potrivește defel cu cea a altora, în special a celor din cu totul alte generații și care au învățat pe la alte licee.

Terasa e foarte frumoasă. Fiindcă au mai mulți copaci mari. Din grădină au acoperit cam tot ce se putea acoperi, dar măcar una dintre terase are acoperișul retractabil. Mobilier bun, de calitate. În interior la fel, așa că, pe ansamblu, Acquarello arată foarte bine, chiar și după standardele bucureștene.

Softiști, doctori și sandale gri cu șosete negre

Meniul e popular, provincial, un amestec de tot ce le-o fi trecut pe la ureche chefului, patronului, sau amândurora. Bucătărie italiană, desigur, cu pizza, desigur, mămăligă, desigur, saramură, desigur, creveți. Am luat crap prăjit cu usturoi, care a fost bun, așa cum e el peste tot, chiar și în cea mai dărăpănată bodegă. Un risotto apos, de l-am luat la început drept desert orez cu lapte, ca în copilărie. Calamarul fix ca orice alt calamar dezghețat și pus pe farfurie direct de pe plită, o pizza turtită și făcută în viteză, la normă.

Lume multă, în toate configurațiile socio-demografice posibile. De la familii cu copii la cupluri de îndrăgostiți care se uitau puțin promițându-și că viitoarele lor odrasle vor fi trainuite să nu răstoarne chiar totul în cale, notabilități locale cu cămașă cu mânecă scurtă și cravată, cu sandale gri și șosete negre, un cuplu de țigani, el cu pălărie mare, ea cu cele nouă rânduri de fuste înflorate regulamentare, dar care s-au ridicat brusc și au plecat înainte să dea comanda, câțiva softiști tineri în grup, la o bere, o familie de doctori în spatele nostru.

Prețurile mici pentru un bucureștean, care plătește pentru exact aceeași mâncare de cantină cel puțin dublu. Serviciul a fost rapid, eficient, cu niște chelneri tineri, care nu înțeleg din prima despre ce vorbești, dacă spui altceva decât să citești cu voce tare câteva rânduri din meniu. Dar sunt copii buni, săritori și chiar veseli când vorbești pe limba lor și își dau seama că nu ai nimic cu ei.

Am fost doar în trei restaurante-vedetă ale orașului, dar sunt aproape convins că nu există bucătărie fină în Galați, și nici nu cred că va apărea prea curând. Mâncarea e populară, simplă, adesea banală, adică așa cum era și în București aproape peste tot, cu câteva excepții rarisime, până acum patru, cinci ani. Dar restaurantele lor fanion – cum e acest Acquarello – sunt bine făcute, confortabile. Cu amenajarea sunt deja mult mai aproape de nivelul celor mari din București decât sunt cu mâncarea. Dar să vedem cum va fi Galațiul peste 30, 60 de ani, adică peste o generație sau două… (George Butunoiu – iulie 2021)

Bucătăria populară Acquarello

Saloanele Acquarello
Terasa
Vrăbiuțele Acquarello
Strada Nicolae Bălcescu din Galați
Data actualizarii: 09/08/2021

Acquarello  - Str. Nicolae Balcescu, nr. 25

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close