Restaurante, cafenelele si alte localuri din orasul Brasov si din imprejurimi – rubrica sustinuta de Selgros citeste tot

Ord. dupa

Hotelul Alpin cu restaurantele sale: A Propos, Tosca, Gatsby, Forest L...

1 comentarii

Casa Hirscher, printre putinele restaurante din Brasov care cocheteaza...

1 comentarii

Casa Ungureasca are cea mai buna mancare traditionala de-a lor din cat...

2 comentarii

Coliba Haiducilor din Poiana Brasov da lectiiPutine restaurante fa...

3 comentarii

Corabia Doripesco a fost surpriza verii pentru RestocracyN...

5 comentarii

Personaj de film italian de arta timp de doua ceasuri la Cucinino...

Dei Frati, balada transilvana cu doi corporatisti cu chef de viata...

Chelnerita, personajul principal la Festival 39 din Brasov, editia...

Go Greek Taverna, unde brasovenii frumos imbracati stau alaturi de...

1 comentarii

Film de arta la Next Door cu Pia Krauss in rolul principalNext...

1 comentarii

Pizza Roma, unde brasovenii frumos imbracati stau alaturi de turis...

Teleferic are un serviciu excelent si cea mai placuta chelnerita d...

Afiseaza
comentarii

SelgrosPersonaj de film italian de arta timp de doua ceasuri la Cucinino

Chef Mario Guglielmi

Chef Mario Guglielmi

Cucinino este un bistrou italienesc in centrul vechi al Brasovului, la cativa pasi agale de Biserica Neagra si de Piata Sfatului. E la parterul unei case vechi de pe la 1600, Casa Chitic, acum transformata intr-un foarte deosebit si luxos boutique hotel. Cei care stiu cum arata centrul medieval al Brasovului inteleg bine despre ce vorbesc. Cele cateva poze si filmuletele surprind ceva-ceva, dar putin, foarte putin fata de ce simti cand esti in mijlocul celui mai frumos oras din Romania, si mai vezi si muntii in fata ta.

Salonul e mic, fiindca o mare parte din spatiu e ocupat de bucataria deschisa. Asta face parte din concept, adica sa vezi cum iti este pregatita mancarea, si poate chiar sa participi cu sugestii la umplerea farfuriei. Au tot ce le trebuie acolo, echipamentele de nichel sunt de ultima generatie – singura nota discordanta in ambianta, daca tii neaparat sa te legi de ceva. Terasa e pe trotuar, pe doua laturi ale Casei Chitic, una pe o strada pietonala care duce direct catre Piata Sfatului si cealalta de pe care vezi muntele Tampa la cativa pasi.

Chef Mario Guglielmi

Cucinino e un bistrou italian traditional, exact ca acelea din tara din care vine si Chef Mario Guglielmi, personajul central al filmului in care chiar ti se pare ca joci timp de un ceas sau doua, cat stai acolo. Pe site se prezinta ca preponderent pasta bar, si cred ca e foarte bine ca se pozitioneaza astfel, fiindca pastele sunt atractia principala a trattoriei. In asa masura, incat multi brasoveni spun ca la ei gasesti cele mai bune paste din oras.

Am mancat burrata la ei, salate si altele obisnuite in restaurantele italienesti. Destul de bune toate, insa pastele au fost cele cu care Chef Mario Guglielmi a aratat ca este un adevarat mare pasta chef, cu tehnica si imaginatie. Am incercat multe feluri de pasta fresca, si toate au fost excelente. Si am apreciat si ca nu erau inecate in sos, dupa „reinterpretarea” romaneasca cvasi-generalizata in Bucuresti.

Serviciul a fost foarte bun si el: rapid, eficient, dezinvolt, fara gesticulatia inutila si limbajul de lemn al chelnerilor din majoritatea restaurantelor din Capitala. Preturile sunt normale, nimic special de spus in aceasta privinta.

Cucinino e un adevarat bistrou italian. Brasovul medieval cu poezie, strazile pietonale inguste si pavate, atmosfera de vacanta de cand deschizi ochii si pana noaptea tarziu intregesc tabloul. Pastele sunt atractia principala, dupa cum am spus, insa pentru noi, ca bucuresteni, sa putem lua un mic dejun pe terasa dis de dimineata, intr-un astfel de loc, a fost ceva despre care foarte rar am ocazia sa scriu. (GB – iunie 2020)

Bucataria chefului italian Mario Guglielmi de la Cucinino in Brasov
Terasa Cucinino 
Micul salon Cucinino
Casa Chitic
YouTube video
Data actualizarii: 12/08/2020

Cucinino  - Str. Diaconu Coresi, nr. 6 (Centrul Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close