Religieuse la Savart (lady chef Manuela Paraschivescu)
Este un desert de origine franceza. Religieuse in franceza inseamna calugarita. „Varianta originala este formata din doua chou-uri: unul mai mare care este corpul calugaritei (calugarita care de fel este mai rotunjoara) si altul mai mic care este capul. Cele doua chou-uri sunt umplute cu o crema la alegerea cofetarului sau cu frisca si sunt lipite cu zahar caramelizat. Eu am schimbat putin varianta traditionala. Am umplut „corpul” cu mere caramelizate – si am pastrat si caramelul in felul asta, iar pentru cap am folosit o cream, nu un chou umplut cu crema. Am ales sa fac o crema cu arome de turta dulce fiindca se potriveste cu sezonul si am hotarat sa pun tot desertul intr-un sos de vanilie, ca sa fac o trimitere si la strudelul german cu mere si sos de vanilie. Asadar un desert de origine franceza, cu tuse nemtesti si servit in Bucuresti 🙂 ” (noiembrie 2019)
Pret meniu: 34 lei









