Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4585 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5947 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

6354 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3569 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2430 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

5052 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

656 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6631 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1424 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

7361 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

8215 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

9640 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3593 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2247 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1609 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1279 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

1785 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1921 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4160 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5549 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

522 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1489 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1012 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

907 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

921 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

3425 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2136 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1423 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1266 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1040 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3579 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

755 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2592 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3509 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1041 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1170 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

469 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1943 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

792 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

674 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

527 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

861 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5232 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2508 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

737 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

326 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

815 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1285 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

783 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

737 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

414 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

920 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

895 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

868 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1583 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

844 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

510 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1395 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1199 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

531 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

337 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

857 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

602 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

737 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1730 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1610 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

307 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1898 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

750 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

779 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1318 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

857 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

465 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1104 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1168 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1233 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare…

Am revenit la Savart, imi propusesem sa fac asta fiindca era mare diferenta intre ceea ce arata meniul cand il citesti si ceea ce spun ei pe site-ul lor, pe de o parte, si ce mi s-a parut mie la prima vizita. Nu am fost nici atunci singur, si nici acum, tocmai ca sa ma mai pot consulta cu cineva si sa aiba mai multa greutate ce spun despre acest Savart.

Si, ca sa incep direct cu concluzia, a doua vizita a confirmat fara gres ce am spus dupa prima: mancarea de la Savart e mediocra, nu e nicicum ce isi poate imagina cineva cand citeste site-ul si meniul!

Acum am luat un Parfait de ficat de iepure, chutney de ceapa cu cabernet, ou posat, panko, beurre noisette si mesclun de salate – un pate care nu a avut niciun gust! Apoi Taitei sticlosi birmanezi cu porc fraged in sos de cocos, lime si coriandru. Taiteii foarte buni, desi mult mai iuti decat orice e permis intr-o bucatarie fina. Pestele a fost File de cod alb de captura posat, cu confit de praz, cartofi violeti si beurre noisette – pestele obisnuit, nimic special cu el, prazul foarte bun, cartofii violeti fara niciun gust, au ramas in farfurie. Fara amuse bouche.

S-a ocupat un chelner tanar de noi, amabil, copil bun, dar nu cred ca s-a lamurit inca in ce job a nimerit.

I-am lasat pe Savart in Lista restaurantelor cu bucatarii fine, desi acum poate ca sunt acolo doar cu o parte mica din meniu. Nu stiu ce isi propun cu acest restaurant si cu felul acesta de a face mancarea. Daca ma mai lamuresc, voi mai scrie… (GB – august 2018)

O promisiune inca neonorata

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facut sediul Uniterului. (…)

M-am uitat pe site-ul lor. Numele vine de la savoare si arta, adica “Savart, arta savorilor gourmet”, cum se prezinta ei insisi. Mai scriu si ca Manuela Paraschivescu, chef si co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinara franceza Gregoire Ferrandi si s-a format profesional in bucatarii de restaurante cu doua stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub indrumarea lui Guy Martin, si la Thoumieux, cu Jean-Francois Piege. Foarte bine pana aici! (…)

Sa trecem la mancarea de la Savart, acum, pentru ca daca e foarte buna, asa cum te duce gandul cand le citesti site-ul, toate celelalte trec pe locul al doilea. Meniul e excelent alcatuit si prezentat, se vede de departe ca vine direct de la sursa. Bucatarie internationala fina, pe site mergand mai departe cu precizarile, si anume mancaruri din Franta, Spania, Thailanda si Mexic. Noi am luat asa la Savart: Pappardelle cu creveti gatiti in unt cu vin si verdeata, sos bisque, Paris-Brest cu… (citeste tot)

Savart, restaurant frantuzesc in sediul UNITER din Bucuresti

Savart, restaurant specific multicuisine la Uniter, in spatele Bisericii Albe

 

O promisiune inca neonorata

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facu...


Savart

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.