Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

4724 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

574 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1617 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

24008 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

3606 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

461 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

319 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

382 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

383 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

336 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

420 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

283 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

272 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

316 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

34249 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

10183 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

3038 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

1521 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

6554 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2763 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

19526 vizite 2 comentarii

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

2601 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

4026 vizite 3 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

8045 vizite 6 comentarii

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

1650 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

8755 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2364 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

3490 vizite 1 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

979 vizite

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

14872 vizite 2 comentarii

Amy Cafe & Lounge este un restaurant cu specific oriental si cafen...

37 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

6537 vizite

Anika este un restaurant cu bucatarie romaneasca fina si creativa, sit...

1186 vizite

Animaletto Pizza Bar - Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boem...

7782 vizite

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

2515 vizite

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

2604 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

3891 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

1555 vizite 1 comentarii

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

2313 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

1351 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

23464 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

6765 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

21925 vizite 5 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Stii...

2709 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

878 vizite

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

1155 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

2934 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

3116 vizite 5 comentarii

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

477 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de do...

3196 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa

Savart, restaurant cu bucatarie frantuzeasca fina la Biserica AlbaAm ajuns din nou la Savart, de data aceasta la invitatia lor, ca sa-mi prezinte noul meniu, alcatuit in urma concluziilor trase la jumatate de an de la deschidere. Ocazie cu care am intrat si in salonul amenajat modernist, Art Nouveau – cubist – Art Deco, in ton cu stilul arhitectonic al fostei case a lui Nicu Ceausescu. Pozele surprind destul de bine ambianta distinctiva de la Savart, bine realizata, cu materiale de cea mai buna calitate. Insa in aceasta privinta stiu ca parerile vor fi impartite, asa cum au fost si in grupul nostru: lui Cristi si lui Kaspar le-a placut tocmai griul cald care nu a fost pe gustul meu; mie imi plac intotdeauna banchetele in restaurante, fiindca saunt mai comode, insa lui Kaspar nu, si tot asa. Si inca ceva: au un pian valoros acolo, sper sa ajunga sa-l foloseasca asa cum se cuvine…

Eu consideram pana acum Savart un restaurant cu bucatarie frantuzeasca, data fiind formatia si experienta bucataresei sefe, care e si asociata. Insa noul meniu il plaseaza clar in zona multicuisine, o tendinta naturala si la moda acum, de cand cu globalizarea si cu accesul total la informatie. Si e important de mentionat ca au in meniu o parte destul de consistenta si de credibila cu mancaruri vegetariene – inca o raritate in Bucuresti.

Noi am primit asa:

  • Duo de Foie Gras – Terina si mousse de foie gras cu confit de fructe, jeleu de gewurztraminer si mix de salate foarte bun, si care ar fi aratat mult mai bine in farfurie fara salata aceea, care nici nu aducea nimic in plus nici la gust, dupa parerea noastra.
  • Samossas crocante cu fenicul, ciuperci shiitake, morcov, praz si tofu, sos sweet chilli cu lime si sos de soia light – niste pachetele cu legume bune la gust dar nu foarte inspirat prezentate.
  • Flan de vinete cu rosii confiate, sos de ardei copti cu ulei de usturoi si branza Gruyere – surprinzator de bun acesta, stiind ca dintr-o vanata nu poti scoate prea multe.
  • Bavareza de avocado cu somon scotian “Label Rouge” marinat in casa dupa metoda Gravlax, jeleu balsamic, chives, coacaze rosii si susan negru, cu crema de avocado foarte buna, in special.
  • Pastrav romanesc la cuptor cu fasole alba untoasa, rosii coapte si sos de usturoi cu patrunjel si lamaie – o combinatie apreciata mai mult de ceilalti si mai putin de mine, nefiind un fan al boabelor de fasole, si cu atat mai putin in mancarurile sofisticate; pastravul a fost bun la gust, insa, din nou, eu astept intotdeauna si un sos langa carne sau peste, cand e vorba despre bucataria fina.
  • Creveti la tigaie in sos picant cu usturoi si verdeturi, crochete de polenta cu parmezan si rosii uscate; si acestia au fost buni, combinatia cu mamaliga fiind interesanta; nu am ghicit daca sosul a fost facut chiar de catre ei, in bucatarie; si apoi, eu as pune crevetii necuratati doar cand sunt fripti, ca sa nu te chinui sa pescuiesti solzii din sos sau din mancare, tot timpul cu teama sa nu fi ramas vreunul pe care sa nu-l vezi si sa afli de el abia dupa ce l-ai inghitit.
  • Salata SAVART, cu bulete crocant-cremoase de branza de capra invelite in panko, baby spanac, andive, radicchio, smochine posate in vin, vinegreta de rodie – foarte buna, aceasta.
  • Piept de rata, fasole verde cu sos de vin, portocala proaspata, chives si dukkah; excelenta rata, cel mai bun fel de mancare din tot ce am avut pe masa; fasolea verde la fel. Am fi preferat un sos alaturi, ca la orice carne si peste, dupa cum am spus, insa si portocala a fost buna.
  • Couscous de Marrakesh cu vita, dovlecel, ridiche alba, telina apio si naut, aromat cu ras-el-hanout, migdale si stafide; cuscusul a fost mediocru, insa zeama de la vita a fost surprinzator de buna, ingredientele si condimentele si-au facut bine traba; totusi, acesta e un fel de mancare destul de rudimentar, nu cred ca ar avea ce sa caute langa celelalte feluri, in meniul unui restaurant care bate catre bucataria fina.
  • Crochete de mamaliguta la gratar cu sos de ciuperci, ceapa, ardei, usturoi si patrunjel – o tocanita buna pentru vegetarieni, insa nu vreo delicatesa; pusa ca sa completeze meniul vegetarian.

Deserturile au fost bune, dupa cum era si de asteptat:

  • Budinca de tapioca cu lapte de cocos, confit de fructe exotice, ghimbir, lime, piper rosu si fulgi de migdale;
  • Cheesecake “Foret Noir” cu jeleu de visine si crema de ciocolata;
  • Crème brulee cu vanilie si apa de flori de portocal.

Savart ne-a aratat, deci, ca are o bucatarie creativa si diversificata, cu mancare buna. Nu atat de fina si de bine pusa in farfurie pe cat o prezinta ei pe site, insa consistenta si cu gust. La Savart mergi ca sa mananci si sa bei bine, iti poti lua un fel de mancare in plus cu aceiasi bani pe care in alta parte ii dai pe o jumatate de pruna cruda sculptata, alaturi de un fir de sparanghel taiat de-a lungul.

Savart e un restaurant in care poti merge des daca locuiesti sau lucrezi in zona, pentru pranzul sau cina de zi cu zi, daca iti permiti sa nu mananci doar semipreparate de la Metro si pizza. Mai ales ca in centrul centrului sunt surprinzator de putine restaurante cu mancare buna si serioasa, si cu adevarat muncita si pregatita in bucatarie.

Savart e printre putinele alternative la mancarea italieneasca industriala de la cele cateva restaurante de volum din jur, sau la cea fina si rafinata, dar foarte scumpa de la marile hoteluri sau restaurante sofisticate.

Si inca ceva: stiu marea gradina inca de cand a fost deschis primul (din informatiile mele) restaurant acolo, The Theatre. Vara e un peisaj rar in inima Bucurestiului. Sper sa vedem ceva asemanator acolo la primavara, sa-i redea farmecul de care isi aduc aminte multi bucuresteni. (GB – decembrie 2018)

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare…

Am revenit la Savart, imi propusesem sa fac asta fiindca era mare diferenta intre ceea ce arata meniul cand il citesti si ceea ce spun ei pe site-ul lor, pe de o parte, si ce mi s-a parut mie la prima vizita. Nu am fost nici atunci singur, si nici acum, tocmai ca sa ma mai pot consulta cu cineva si sa aiba mai multa greutate ce spun despre acest Savart.

Si, ca sa incep direct cu concluzia, a doua vizita a confirmat fara gres ce am spus dupa prima: mancarea de la Savart e mediocra, nu e nicicum ce isi poate imagina cineva cand citeste site-ul si meniul!

Acum am luat un Parfait de ficat de iepure, chutney de ceapa cu cabernet, ou posat, panko, beurre noisette si mesclun de salate … (citeste tot)

Bucataria Savart
Saloanele si terasa Savart

Savart, restaurant specific multicuisine la Uniter, in spatele Bisericii Albe

 

O promisiune inca neonorata

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facu...

Data actualizarii: 21/04/2020

Savart  - Str. George Enescu, nr. 2-4 (UNITER)