Smokăreală cu Generația Z
Când am auzit numele pentru prima dată, m-am gândit ciă e un local de fumat ilegal, dar apoi am aflat că e un bistrou de carne afumată friptă. Au luat acum câteva luni o casă mică de pe Mendeleev, fără etaj, în capătul dinspre Piața Romană. Au amenajat interesant, chiar mișto, după modele zilei, modern, citadin, preponderent utilitar, fără excese.
Meniul e simplu, în stil country american, făcut cu cărnuri fripte de vită, pui, porc, sandviciuri, câteva salate, cartofi, plăcintă. Am luat coaste de porc, foarte bune, cu niște cartofi insuficient reîncălziți alături, care au rămas în farfurie. Tot personalul foarte tânăr, gen liceeni, Generația Z, chelnerița senzuală adorabilă.
Smokăreală e, desigur, bistroul bine făcut al noilor generații, bine pus în centrul orașului, acolo unde se adună ei cel mai adesea. Sunt sigur că vor avea succes. (George Butunoiu – februarie 2022)

Salonul Smokăreală