Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Cei mai tineri se mira mai putin decat mine, fara indoiala, si adesea probabil ca nici nu observa unde si ce au ajuns Google si ceilalti ca ei sa faca in zilele noastre. Pentru ei asta e normalitatea, si presupun ca sunt mai degraba mai norocosi decat noi, cei de dinainte, decat nenorocosi.

M-a amuzat obiceiul lui Google de a-ti face in fiecare zi cate o surpriza, si pe unele le-am gasit chiar folositoare. M-au scutit de multa munca in plus si, uneori, a facut ceea ce eu nu as fi stiut singur cum se face. Google se uita tot timpul in pozele si in filmuletele mele, le ia si face tot felul de aranjamente cu ele, pe care mi le trimite cu mandrie a doua zi. Le gasesc dimineata in inbox, cand ma trezesc. Face colaje cu pozele mele, albume, animatii, le combina in planse panoramice, pe unele le stilizeaza, face chiar filmulete din aceste poze, si le mai pune si niste melodii vesele.

Nu as fi crezut ca e in stare sa isi dea seama atat de bine care poze au legaturi intre ele, daca nu as fi vazut-o cu ochii mei. Din sute si mii de poze, reuseste sa le gaseasca pe cele care sunt despre acelasi lucru, apoi le ia si face tot felul de combinatii si constructii utile sau chiar amuzante cu ele. Ieri am facut vreo suta de fotografii, in locuri diferite din Bucuresti, dintre care cateva cu o fata frumoasa. Dimineata ma astepta ceva de la Google: a gasit toate pozele cu fata frumoasa, din cele o suta de poze cu case, copaci, mancare, Bucurestiul vechi si cate si mai cate, a facut un colaj cu ele si mi l-a trimis, de m-a lasat masca de la prima ora a diminetii.

Si a mai facut ceva Google ieri, care m-a pus pe ganduri mai mult decat alta data. A asteptat sa adorm, dupa care s-a uitat mai pe indelete la poze. La mult mai multe, nu doar la cele facute ieri. Si nu numai la Bucuresti, ci si la unele de hat, departe. Si a facut un filmulet cu poze cu oameni care zambesc, si l-a si denumit pe romaneste, „Vara cu zambete”! Dimineata, cand m-am trezit, l-am gasit in inbox. Si presupun ca nu mi-a facut doar mie un favor, nu a lucrat toata noaptea doar pentru mine, sau doar pentru bucuresteni…

Asadar, daca acum Google stie sa gaseasca pozele cu fete frumoase sau cu zambete, in timp ce tu dormi, oare ce va sti sa faca peste un an, sau doi, sau zece? Aveti grija ce si pe cine fotografiati…

Data actualizarii: 01/10/2017

  • Emi :

    Si macar daca Google ar fi cel mai evoluat in a crea „filmulete”…
    Yuval Noah Harari a explicat cel mai bine impactul Inteligentei Artificiale in noua sa carte „Homo Deus”, pe care v-o recomand cu multa caldura.
    Iata si un articol al sau, in care preia aceeasi dilema pe care ati enuntat-o si o transpune in perspectiva fortei de munca in viitor.
    https://ideas.ted.com/the-rise-of-the-useless-class/

  • Iulia Diac :

    Aveți grijă de asemenea cum vă configurați setările aplicației „Camera” de pe smartphone. Poate fi util să faceți backup la fotografii în Google Drive, însă nu e obligatoriu… În funcție de felul în care vă configurați telefonul, fotografiile păstrează și alte detalii „utile”: geolocație, timestamp, model de telefon, model de camera foto. În plus, în contul google asociat utilizatorului de smartphone sunt stocate inclusiv toate căutările efectuate în browser, istoricul deplasarilor dumneavoastra cu Google Driving sau Maps, contactele din agendă, istoricul convorbirilor telefonice și prin e-mail, precum și muuulte alte mici detalii. Măcar Google ne arată câte ceva din ceea ce poate. Sunt destule alte companii și instituții care își bagă nasul în lucrurile private ale utilizatorilor sau chiar îi manipulează la modul cel mai discret posibil.

  • Dă-i un răspuns lui George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close