Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Cei mai tineri se mira mai putin decat mine, fara indoiala, si adesea probabil ca nici nu observa unde si ce au ajuns Google si ceilalti ca ei sa faca in zilele noastre. Pentru ei asta e normalitatea, si presupun ca sunt mai degraba mai norocosi decat noi, cei de dinainte, decat nenorocosi.

M-a amuzat obiceiul lui Google de a-ti face in fiecare zi cate o surpriza, si pe unele le-am gasit chiar folositoare. M-au scutit de multa munca in plus si, uneori, a facut ceea ce eu nu as fi stiut singur cum se face. Google se uita tot timpul in pozele si in filmuletele mele, le ia si face tot felul de aranjamente cu ele, pe care mi le trimite cu mandrie a doua zi. Le gasesc dimineata in inbox, cand ma trezesc. Face colaje cu pozele mele, albume, animatii, le combina in planse panoramice, pe unele le stilizeaza, face chiar filmulete din aceste poze, si le mai pune si niste melodii vesele.

Nu as fi crezut ca e in stare sa isi dea seama atat de bine care poze au legaturi intre ele, daca nu as fi vazut-o cu ochii mei. Din sute si mii de poze, reuseste sa le gaseasca pe cele care sunt despre acelasi lucru, apoi le ia si face tot felul de combinatii si constructii utile sau chiar amuzante cu ele. Ieri am facut vreo suta de fotografii, in locuri diferite din Bucuresti, dintre care cateva cu o fata frumoasa. Dimineata ma astepta ceva de la Google: a gasit toate pozele cu fata frumoasa, din cele o suta de poze cu case, copaci, mancare, Bucurestiul vechi si cate si mai cate, a facut un colaj cu ele si mi l-a trimis, de m-a lasat masca de la prima ora a diminetii.

Si a mai facut ceva Google ieri, care m-a pus pe ganduri mai mult decat alta data. A asteptat sa adorm, dupa care s-a uitat mai pe indelete la poze. La mult mai multe, nu doar la cele facute ieri. Si nu numai la Bucuresti, ci si la unele de hat, departe. Si a facut un filmulet cu poze cu oameni care zambesc, si l-a si denumit pe romaneste, „Vara cu zambete”! Dimineata, cand m-am trezit, l-am gasit in inbox. Si presupun ca nu mi-a facut doar mie un favor, nu a lucrat toata noaptea doar pentru mine, sau doar pentru bucuresteni…

Asadar, daca acum Google stie sa gaseasca pozele cu fete frumoase sau cu zambete, in timp ce tu dormi, oare ce va sti sa faca peste un an, sau doi, sau zece? Aveti grija ce si pe cine fotografiati…

Data actualizarii: 01/10/2017

  • Emi :

    Si macar daca Google ar fi cel mai evoluat in a crea „filmulete”…
    Yuval Noah Harari a explicat cel mai bine impactul Inteligentei Artificiale in noua sa carte „Homo Deus”, pe care v-o recomand cu multa caldura.
    Iata si un articol al sau, in care preia aceeasi dilema pe care ati enuntat-o si o transpune in perspectiva fortei de munca in viitor.
    https://ideas.ted.com/the-rise-of-the-useless-class/

  • Iulia Diac :

    Aveți grijă de asemenea cum vă configurați setările aplicației „Camera” de pe smartphone. Poate fi util să faceți backup la fotografii în Google Drive, însă nu e obligatoriu… În funcție de felul în care vă configurați telefonul, fotografiile păstrează și alte detalii „utile”: geolocație, timestamp, model de telefon, model de camera foto. În plus, în contul google asociat utilizatorului de smartphone sunt stocate inclusiv toate căutările efectuate în browser, istoricul deplasarilor dumneavoastra cu Google Driving sau Maps, contactele din agendă, istoricul convorbirilor telefonice și prin e-mail, precum și muuulte alte mici detalii. Măcar Google ne arată câte ceva din ceea ce poate. Sunt destule alte companii și instituții care își bagă nasul în lucrurile private ale utilizatorilor sau chiar îi manipulează la modul cel mai discret posibil.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close