Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Shift Pub e un restaurant destul de vechi al Bucurestiului, eu il stiu...

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mu...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Fra...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Atelierul de Tarte e un bistrou pe aglomeratul si ciopartitul bulevard...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

De cand am inceput sa scriu articole despre restaurante si am facu...

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafe...

Atypic e un mic restaurant pe linistita strada Constantin Aricescu din...

Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japan...

Am revenit a nu stiu cata oara in casa aceea din Ion Neculce, si de fi...

Saptamana aceasta am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati ...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Faza ieri: ma opresc la o cafenea pe Calea Victoriei, Okfea, chiar...

Iata mancarurile pe care vi le recomanda cei 70 de evaluatori din 30 d...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre rest...

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

O ferma de produse lactate din New Jersey a realizat ceea ce ar putea ...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Scrie un exaltat pe Facebook: Adrian Port Imposibil de surprins gustul...

Care sunt cele mai inspirate, adecvate contextului, sugestive, atracti...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Linea / Closer To The Moon a fost surpriza de proportii a primaver...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Bucuresti, 12 aprilie 2018 Hotel Epoque anunta cu mandrie afilierea...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Ziua Internațională a Malbec-ului, sărbătorită la data de 17 apri...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier! A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Tendințele anului 2018: Meniuri îndrăznețe cu violete naturale ...

Centrul de Evenimente The President la ceas aniversar! Peste 1000 d...

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, ...

Zexe Zahana (Icoanei) a inaugurat vineri, 30 martie 2018, o serie de e...

Una dintre tehnicile de baza in trainingul chelnerilor bucuresteni e a...

Invitat la masa la prieteni, cu masa de cina in bucatarie, langa araga...

Mancaruri uitate – restituiri Salivam frustrati ori de cate ori n...

S-a incheiat, cu intarziere, etapa de preselectie pentru categoria...

Cunoscuta publicului inca din 1988, cand si-a inceput activitatea, Wi...

Conferinţa muzicală «Gastronomie şi muzică, o asociere savuroasă...

In urma cu cateva saptamani, nu multe, s-a deschis Pizzamania, un foar...

Joi, 15 martie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a clubului Zamon ...

Asociatia "O Masa Calda" (OMC) din Cluj Napoca a lansat luna aceasta (...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Vineri, 9 martie 2018, incepand cu orele 16.00 La Bottega del Tartufo...

Forumul Internațional de Turism FORO este un eveniment dedicat profes...

S-a incheiat etapa de preselectie pentru categoria "steak" (de vita) d...

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, i...

S-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si u...

S-a incheiat preselectia si la categoria "paste si risotto" din "Topul...

S-a incheiat etapa de preselectie a competitiei "Topul Mancarurilor" R...

Sub conducerea chefului Costin-Daniel Pălici, restaurantul La Vinuri ...

Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pesc...

Finala pentru cel mai bun foie gras din Bucuresti Saptamana trecuta...

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Therapy Bistro impreuna cu Takamaka Romania a organizat vineri, 23 feb...

Petite, minusculul bistrou care s-a deschis in noiembrie 2017 in Piata...

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializ...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

Lente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a)...

Lansarea meniului de primăvari și a școlii de bucătari vegani Raw...

"Incepand cu data de 9 februarie (2018) '80-'90 Gastropub & More i...

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au ...

Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu ...

Incepand de miercuri, 7 februarie 2018, s-a deschis un nou restaurant ...

Am mers cu multe asteptari la Ivan Pescar & Scrumbia Bar, dar manc...

S-a deschis Pio Bistro in Piata Dorobantilor, in urma cu vreo doua sau...

Si la ceaiuri e ca la vinuri: pentru fiecare preparat culinar exista c...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Atelier - Descopera Peru: Afla cum poti prepara savurosul „pisco sou...

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

Afiseaza

Cei mai tineri se mira mai putin decat mine, fara indoiala, si adesea probabil ca nici nu observa unde si ce au ajuns Google si ceilalti ca ei sa faca in zilele noastre. Pentru ei asta e normalitatea, si presupun ca sunt mai degraba mai norocosi decat noi, cei de dinainte, decat nenorocosi.

M-a amuzat obiceiul lui Google de a-ti face in fiecare zi cate o surpriza, si pe unele le-am gasit chiar folositoare. M-au scutit de multa munca in plus si, uneori, a facut ceea ce eu nu as fi stiut singur cum se face. Google se uita tot timpul in pozele si in filmuletele mele, le ia si face tot felul de aranjamente cu ele, pe care mi le trimite cu mandrie a doua zi. Le gasesc dimineata in inbox, cand ma trezesc. Face colaje cu pozele mele, albume, animatii, le combina in planse panoramice, pe unele le stilizeaza, face chiar filmulete din aceste poze, si le mai pune si niste melodii vesele.

Nu as fi crezut ca e in stare sa isi dea seama atat de bine care poze au legaturi intre ele, daca nu as fi vazut-o cu ochii mei. Din sute si mii de poze, reuseste sa le gaseasca pe cele care sunt despre acelasi lucru, apoi le ia si face tot felul de combinatii si constructii utile sau chiar amuzante cu ele. Ieri am facut vreo suta de fotografii, in locuri diferite din Bucuresti, dintre care cateva cu o fata frumoasa. Dimineata ma astepta ceva de la Google: a gasit toate pozele cu fata frumoasa, din cele o suta de poze cu case, copaci, mancare, Bucurestiul vechi si cate si mai cate, a facut un colaj cu ele si mi l-a trimis, de m-a lasat masca de la prima ora a diminetii.

Si a mai facut ceva Google ieri, care m-a pus pe ganduri mai mult decat alta data. A asteptat sa adorm, dupa care s-a uitat mai pe indelete la poze. La mult mai multe, nu doar la cele facute ieri. Si nu numai la Bucuresti, ci si la unele de hat, departe. Si a facut un filmulet cu poze cu oameni care zambesc, si l-a si denumit pe romaneste, “Vara cu zambete”! Dimineata, cand m-am trezit, l-am gasit in inbox. Si presupun ca nu mi-a facut doar mie un favor, nu a lucrat toata noaptea doar pentru mine, sau doar pentru bucuresteni…

Asadar, daca acum Google stie sa gaseasca pozele cu fete frumoase sau cu zambete, in timp ce tu dormi, oare ce va sti sa faca peste un an, sau doi, sau zece? Aveti grija ce si pe cine fotografiati…


  • Emi :

    Si macar daca Google ar fi cel mai evoluat in a crea “filmulete”…
    Yuval Noah Harari a explicat cel mai bine impactul Inteligentei Artificiale in noua sa carte “Homo Deus”, pe care v-o recomand cu multa caldura.
    Iata si un articol al sau, in care preia aceeasi dilema pe care ati enuntat-o si o transpune in perspectiva fortei de munca in viitor.
    https://ideas.ted.com/the-rise-of-the-useless-class/

  • Iulia Diac :

    Aveți grijă de asemenea cum vă configurați setările aplicației “Camera” de pe smartphone. Poate fi util să faceți backup la fotografii în Google Drive, însă nu e obligatoriu… În funcție de felul în care vă configurați telefonul, fotografiile păstrează și alte detalii “utile”: geolocație, timestamp, model de telefon, model de camera foto. În plus, în contul google asociat utilizatorului de smartphone sunt stocate inclusiv toate căutările efectuate în browser, istoricul deplasarilor dumneavoastra cu Google Driving sau Maps, contactele din agendă, istoricul convorbirilor telefonice și prin e-mail, precum și muuulte alte mici detalii. Măcar Google ne arată câte ceva din ceea ce poate. Sunt destule alte companii și instituții care își bagă nasul în lucrurile private ale utilizatorilor sau chiar îi manipulează la modul cel mai discret posibil.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.