Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Sunt sigur ca marele restaurant Select e deja prezentat ca studiu de c...

A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restau...

Mărturisesc, m-a inspirat iepurașul de Paști. La vederea atâtor i...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva resta...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Ma gandesc eu asa acum cateva zile, hai sa vad ce mai e si pe la F...

The Great Trafalgar Pub e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o s...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Adevarul este ca despre gluten se vorbeste mult in ultima perioada. Si...

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorku...

Ma asteptam sa vad pana acum mai multe bistrouri-atelier ale unor buca...

Am fost de vreo doua ori si la restaurantul gagauz din Chisinau, Gok O...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Infinitea e unul dintre cele mai frumoase si mai placute locuri as...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

La mancare si restaurante, Bucurestiul a ajuns din urma Europa Central...

Caju by Joseph Hadad e un restaurant cu mâncare bună, toată lumea e...

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafenele...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Aperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vr...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Foarte frumoasa casa aceea boiereasca din Piata Amzei, in coltul de pe...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie u...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in ta...

Descoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezon...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Shift Pub e un restaurant destul de vechi al Bucurestiului, eu il stiu...

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mu...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Fra...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

De cand am inceput sa scriu articole despre restaurante si am facu...

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafe...

Atypic e un mic restaurant pe linistita strada Constantin Aricescu din...

Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japan...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Iata mancarurile pe care vi le recomanda cei 70 de evaluatori din 30 d...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre rest...

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

O ferma de produse lactate din New Jersey a realizat ceea ce ar putea ...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Scrie un exaltat pe Facebook: Adrian Port Imposibil de surprins gustul...

Care sunt cele mai inspirate, adecvate contextului, sugestive, atracti...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Linea / Closer To The Moon a fost surpriza de proportii a primaver...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Afiseaza

Cei mai tineri se mira mai putin decat mine, fara indoiala, si adesea probabil ca nici nu observa unde si ce au ajuns Google si ceilalti ca ei sa faca in zilele noastre. Pentru ei asta e normalitatea, si presupun ca sunt mai degraba mai norocosi decat noi, cei de dinainte, decat nenorocosi.

M-a amuzat obiceiul lui Google de a-ti face in fiecare zi cate o surpriza, si pe unele le-am gasit chiar folositoare. M-au scutit de multa munca in plus si, uneori, a facut ceea ce eu nu as fi stiut singur cum se face. Google se uita tot timpul in pozele si in filmuletele mele, le ia si face tot felul de aranjamente cu ele, pe care mi le trimite cu mandrie a doua zi. Le gasesc dimineata in inbox, cand ma trezesc. Face colaje cu pozele mele, albume, animatii, le combina in planse panoramice, pe unele le stilizeaza, face chiar filmulete din aceste poze, si le mai pune si niste melodii vesele.

Nu as fi crezut ca e in stare sa isi dea seama atat de bine care poze au legaturi intre ele, daca nu as fi vazut-o cu ochii mei. Din sute si mii de poze, reuseste sa le gaseasca pe cele care sunt despre acelasi lucru, apoi le ia si face tot felul de combinatii si constructii utile sau chiar amuzante cu ele. Ieri am facut vreo suta de fotografii, in locuri diferite din Bucuresti, dintre care cateva cu o fata frumoasa. Dimineata ma astepta ceva de la Google: a gasit toate pozele cu fata frumoasa, din cele o suta de poze cu case, copaci, mancare, Bucurestiul vechi si cate si mai cate, a facut un colaj cu ele si mi l-a trimis, de m-a lasat masca de la prima ora a diminetii.

Si a mai facut ceva Google ieri, care m-a pus pe ganduri mai mult decat alta data. A asteptat sa adorm, dupa care s-a uitat mai pe indelete la poze. La mult mai multe, nu doar la cele facute ieri. Si nu numai la Bucuresti, ci si la unele de hat, departe. Si a facut un filmulet cu poze cu oameni care zambesc, si l-a si denumit pe romaneste, “Vara cu zambete”! Dimineata, cand m-am trezit, l-am gasit in inbox. Si presupun ca nu mi-a facut doar mie un favor, nu a lucrat toata noaptea doar pentru mine, sau doar pentru bucuresteni…

Asadar, daca acum Google stie sa gaseasca pozele cu fete frumoase sau cu zambete, in timp ce tu dormi, oare ce va sti sa faca peste un an, sau doi, sau zece? Aveti grija ce si pe cine fotografiati…


  • Emi :

    Si macar daca Google ar fi cel mai evoluat in a crea “filmulete”…
    Yuval Noah Harari a explicat cel mai bine impactul Inteligentei Artificiale in noua sa carte “Homo Deus”, pe care v-o recomand cu multa caldura.
    Iata si un articol al sau, in care preia aceeasi dilema pe care ati enuntat-o si o transpune in perspectiva fortei de munca in viitor.
    https://ideas.ted.com/the-rise-of-the-useless-class/

  • Iulia Diac :

    Aveți grijă de asemenea cum vă configurați setările aplicației “Camera” de pe smartphone. Poate fi util să faceți backup la fotografii în Google Drive, însă nu e obligatoriu… În funcție de felul în care vă configurați telefonul, fotografiile păstrează și alte detalii “utile”: geolocație, timestamp, model de telefon, model de camera foto. În plus, în contul google asociat utilizatorului de smartphone sunt stocate inclusiv toate căutările efectuate în browser, istoricul deplasarilor dumneavoastra cu Google Driving sau Maps, contactele din agendă, istoricul convorbirilor telefonice și prin e-mail, precum și muuulte alte mici detalii. Măcar Google ne arată câte ceva din ceea ce poate. Sunt destule alte companii și instituții care își bagă nasul în lucrurile private ale utilizatorilor sau chiar îi manipulează la modul cel mai discret posibil.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.