Serviciile in restaurante, cafenele si alte localuri – articole Restocracy

Ord. dupa

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

1 comentarii

Mananc zilnic de 40 de ani in restaurante, pentru ca asa a fost viata ...

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le detesta cel mai mult la n...

4 comentarii

In restaurantele din Bucuresti, aproape fara exceptie, chelnerii au ob...

8 comentarii

Politică și Delicatețuri e un nou restaurant al lui Mircea Dinescu,...

14 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

2 comentarii

Redeschiderea restaurantului KANE a fost unul dintre evenimentele cele...

11 comentarii

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

1 comentarii

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

1 comentarii

 Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, fil...

4 comentarii

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

4 comentarii

... nu le dati toate procedurile in scris chiar in prima zi de la ...

1 comentarii

Asadar, ce-i nemultumeste pe clienti in restaurante?Eu am spus...

2 comentarii

In cat timp se formeaza un chelner bun?In vreo 8 ore. Cam atat...

2 comentarii

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Atelierul de Tarte e un bistrou pe aglomeratul si ciopartitul bulevard...

7 comentarii

Am revenit a nu stiu cata oara in casa aceea din Ion Neculce, si de fi...

6 comentarii

Faza ieri: ma opresc la o cafenea pe Calea Victoriei, Okfea, chiar...

13 comentarii

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, i...

Petite, minusculul bistrou care s-a deschis in noiembrie 2017 in Piata...

De ce in cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementa...

3 comentarii

Scena in restaurant: barbat intre doua varste, pe la 40+, nu parea nic...

Nu ma duc la restaurant fara sa fac o rezervare, drumurile in Bucurest...

2 comentarii

La Placinte de la Piata Romana, cel de pe Dacia (fiindca mai e un La P...

Torna Fratre e un restaurant romanesc ce isi propune sa recupereze tot...

Nor Sky Casual Restaurant a fost descoperirea placuta a sezonului ...

1 comentarii

E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca,...

5 comentarii

Prima mea amintire cu restaurante e veche de aproape o jumatate de sec...

O tehnica simpla de dozaj hormonalSe intampla sa scriu acum despre...

Le Consul, restaurantul frantuzesc din Aleea Alexandru 7, pare sa se f...

4 comentarii
Afiseaza
comentarii

La Placinte de la Piata Romana, cel de pe Dacia (fiindca mai e un La Placinte la Piata Romana, pe Magheru) am fost acum cativa ani, la putin timp de la deschidere. Am scris si atunci despre ei, si tin minte ca m-am enervat foarte tare din cauza serviciului, am asteptat incredibil de mult pentru cateva lucruri simple.

Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei dupa o vreme. Dar nu a fost asa.

La Placinte e un restaurant destul de frumos, deschis la parterul unei cladiri noi de birouri de pe Bulevardul Dacia, chiar la Piata Romana, in partea dinspre Calea Victoriei. E destul de mare, lung, asezat perpendicular pe strada. Au si o terasa nu prea mare pe lateral, si se vedea ceva si in spate, dar nu m-am dus pana acolo.

Au un singur salon, frumos amenajat, plin cu decoruri si ornamente cu trimiteri catre motivele populare basarabene. Pe randul din mijloc au niste banchete cam incomode, cu spatarul la 90 de grade. La perete sunt niste scaune care par la fel de incomode, insa spre geam au niste demifotolii care sunt confortabile. Terasa e cam inghesuita intre doua ziduri foarte inalte, au incercat ei sa o umanizeze putin, insa cu rezultate limitate.

Au avut mare succes cu La Placinte, era mereu plin, de cate ori treceam prin fata, si asta i-a incurajat sa deschida multe alte restaurante La Placinte, pe site sunt numerotate de la 1 la 8. E foarte bine, pentru ca bucataria traditionala moldoveneasca merita sa fie reprezentata bine in Bucuresti.

Nu sunt multe diferente intre bucataria moldoveneasca de la noi si cea basarabeana, dedincolo de Prut. Ei au cateva feluri aduse aduse din bucataria ruseasca, nu mai mult, restul sunt mancaruri pe care le gasesti si la noi, chiar daca nu pe toate in acelasi loc. Si sigur, placintele de la care si-au pus si inspiratul nume, care le-a adus mai multi clienti decat orice altceva, fara indoiala.

Meniul e destul de lung La Placinte, au cam de toate, si cu multe feluri de placinte, evident. Si mancarea e destul de buna, arata si bine in farfurie si pe masa. Deserturile sunt interesante, de asemenea, si mai au si cateva lucruri pe care nu le mai gasesti in alte restaurante, cum ar fi canile cu compot, care iti aduc aminte de copilarie.

Preturile sunt rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca destul de bine. Clienti au, si pentru ca e zona turistica, de trafic, pentru ca au cladirile cu corporatisti deasupra si alaturi si, mai ales, pentru ca au un ASE cu 30,000 de burti de studenti vizavi. Erau destul de multi tineri la mese, probabil ca de acolo veneau. Totusi, din pacate pentru La Placinte, nu studentii scriu recenzia, ci eu.

Spun ca din pacate fiindca cu serviciul am avut o problema, dupa cum am spus la inceput. O chelnerita cam apatica nu a fost in stare sa inteleaga o intrebare simpla, desi am repetat-o de vreo trei ori, si de fiecare data imi raspundea la altceva. Alta, mai fasneata, i-a luat locul si a mai salvat ce se putea, dar apoi ne-a lasat si a cam uitat de noi. Am asteptat destul de mult o placinta si alte cateva lucruri simple. Cand m-am ridicat de la masa si m-am dus pana in capatul celalalt al restaurantului, nu mai tin minte ce sa-i cer, chelnerita cea fasneata lua masa! Manca de zor nu stiu ce, ca m-am intors, nu am vrut sa ii stric pranzul. E original, nimic de zis, nu vezi des chelneri care la pranz, cu restaurantul plin, iau si ei pranzul cot la cot cu clientii…

Sigur, studentii au mult mai mult timp liber, ei vin si in grup, asa ca nici nu observa cand trece un ceas, sau poate chiar mai mult pentru un pranz simplu. Insa pentru multi nestudenti nu pare prea convenabil sa ceara niste ore libere de la birou ca sa poata merge sa manance La Placinte.

In rest, e bine La Placinte, au mancare buna, e confortabil si aerul conditionat chiar functioneaza cum trebuie, ceea ce nu am gasit in multe restaurante bucurestene cand a lovit al doilea val de canicula, nici macar in cele cu pretentii. Si, fiindca sunt incredibil de putine restaurante cu bucatarie traditionala moldoveneasca in Bucuresti, e aproape obligatoriu sa puneti unul dintre cele 8 La Placinte pe lista, daca nu vreti sa mergeti pana la Balotesti, la Vatra Neamului, la celalalt mare restaurant moldovenesc al Bucurestiului. (GB – august 2017)

La Placinte (Romana – Dacia)

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei...

Data actualizarii: 21/08/2018