Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

130 de ani de excelenta si recunoastere a Salamului de Sibiu, cina festiva la restaurantul MaizeLa data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii normale, aceasta sarbatoare ar fi fost marcata printr-o serie de evenimente specifice, insa anul acesta lucrurile se petrec intr-un mod cu totul deosebit.

In acest context, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu a ales sa marcheze acest moment deosebit de important pentru gastronomia romaneasca prin campanii de informare a publicului larg despre istoria si traditia, dar si despre procesul de productie, ingredientele sau legislatia in domeniu pentru productia Salamului de Sibiu IGP. Detalii despre aceste aspecte puteti gasi pe siteul oficial al APSS, aici, dar si din brosura special conceputa, aici.

In anul 2016, Salamul de Sibiu a primit recunoasterea oficiala a calitatii sale pe plan European, dobandind distinctia “Indicatie Geografica Protejata” (IGP), fiind, la acel moment, singurul produs romanesc din categoria carne procesata, care e certificat si asezat pe harta europeana a calitatii.

In acest moment, lista produselor romanesti cu certificatul IGP cuprinde: Magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibanesti, Novacul afumat din Tara Barsei, Scrumbia de Dunare afumata, Carnatii de Plescoi, Telemeaua de Sibiu. (Informare de presa – octombrie 2020)

Salam de Sibiu IGP

Data actualizarii: 30/10/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close