Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

34434 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

1027 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

50019 vizite

Mi-am regasit pianul la A46! Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1788 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

14867 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

11881 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5394 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9711 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1282 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5524 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O foarte buna cantina greceasca si pescareasca

Taverna La Zavat isi facuse o oarecare faima in Bucuresti, ca restaurant pescaresc, indeosebi la inceput, cand au deschis, in urma cu mai multi ani, insa cred ca si-au mai pierdut din ea, aud vorbindu-se despre ei din ce in ce mai rar.

Au o casa destul de mica pe Popa Nan, aproape de Pache Protopopescu, doua saloane, unul la parter, celalalt in mansarda suprainaltata. Amenajare simpla, austera, chiar de taverna, totul in lemn brut, nelustruit, maro inchis, cateva timone si corabioare miniaturale. Vor sa transmita ca te duci la Taverna La Zavat ca sa mananci, nu ca sa te uiti pe pereti, ceea ce e cat se poate de normal.

Meniul e lung la Taverna La Zavat, bucatarie greceasca traditionala, clasica, nu doar pescareasca. Am luat icre buna, dovlecei pane la fel, o ciorba de peste asa si asa, o placinta cu praz bunicica, si ea, insa nu cea mai buna pe care o poti gasi in Bucuresti; pastele cu somon au fost pe la mijloc, cu sosul alb apos si cu niste oase in pestele din ele; orezul grecesc bunicel, niste creveti necuratati in sos, ceea ce nu prea se face, au fost buni, dar au ramas in farfurie, pentru ca nu-mi place sa caut solzi rataciti in sos; am luat si specialitatea casei, recomandarea lor, ceva fructe de mare in sos, si mi-a parut rau: sos de apa, fructe de mare fierte, nimic mai mult; cafeaua obisnuita si ea, cataiful foarte bun, asa cum sunt toate cataifurile, de altfel. Portii destul de mari.

Serviciul a fost foarte rapid la Taverna La Zavat, si eficient; un chelner, sef de ceva, sau chiar patronul, la fel de bine, ce o fi fost el, era ursuz si fara chef de vorba, insa ne-am inteles bine, a fost clar, la obiect, ne-a spus si ne-a dat exact ce aveam nevoie.

Preturile normale, cu 200 de lei poti avea o masa in doi pe saturate, si cu doua pahare de vin bun. Clienti erau, din toate categoriile, si cu familii, cu copii si cu bunici, unii pareau obisnuiti ai locului, dupa cum vorbeau cu personalul.

Taverna La Zavat e, asadar, un restaurant grecesc si pescaresc de proximitate, de cartier, pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, nu m-as gandi sa recomand cuiva care vine de departe sa mearga pana in Popa Nan special pentru o mancare buna, in general, insa pentru a manca atunci cand ti-e foame, nu ca vreo specialitate pe care sa o gasesti greu in alta parte. Or avea si cateva mancaruri mai speciale in lungul lor meniu, insa ori iti spune cineva dinainte despre ele, ori te duci de nu stiu cate ori si le incerci pe toate, la rand. Noi nu le-am nimerit, in cele doua dati in care am fost la Taverna La Zavat anul acesta, prin martie si apoi in septembrie… (GB – septembrie 2017)

Data actualizarii: 05/09/2018

La Zavat  - Str. Popa Nan, nr. 16 (Pache Protopopescu)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close