Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul cartier

Începe să se miște bine și Pipera din Voluntari din punct de vedre gastronomic, în ultima vreme, fiindcă rămăsese mult în urma bogaților ei locuitori. S-au deschis trei restaurante noi în câteva luni, toate bune și toate pe o distanță de câteva sute de metri pe strada principală, Erou Iancu Nicolae.

Despre Ferma Baciu am scris de curând, la Oliveto nu am apucat să ajung, fiindcă s-au mutat la mare pe timpul verii, dar se întorc în septembrie. Iar la Officina 29 Bistrot Italiano, cel despre care scriu acum, am ajuns din întâmplare chiar cu o zi înainte să deschidă. M-au primit, totuși, printre cutiile din care niște menajere nepaleze despachetau ultimele sticle și borcane, și m-au omenit cu o pâine caldă cu untdelemn și o pizza foarte bună.

Am revenit acum, după câteva zile. Micul salon vopsit în negru era amenajat deja, galantarele pline cu prăjituri, rafturile pe post de mică băcănie de la intrare erau pline și ele cu pungi, sticle și borcane din Italia, din bucătăria din spate se auzeau multe voci, semn că se lucra din plin.

Afară, în fața blocului nou la parterul căruia au deschis bistroul, cu o curte betonată pe post de parcare, au amenajat o terasă cu umbrele. Au niște fotolii comode, cu perne groase, care atrag repede atenția. Pe cealaltă parte a clădirii e o terasă îngustă cu banchete și mese de lemn.

Officina 29 Bistrot Italiano e ceea ce îi spune numele. O braserie (brasserie), mai precis spus, după clasificarea franțuzească a localurilor, însă poți să-l chemi și bistrou. Meniul e cuminte, clasic, cu felurile cunoscute de mâncare ale marii bucătării italiene. Cele de bază, cu pizza și paste, dar și cu hamburgeri, salate și mic dejun. Fac și pâine acolo, despre care am spus deja că e foarte bună, la fel ca și aluatul pizzei.

Eu am luat parmigiana di melanzane, foarte bună, apoi arancini cu fistic, nu cine știe ce, paste carbonara (rigatoni) destul de bune, și un hamburger cu pâine verde și cu cartofi prăjiți alături, bun și el. Cafeaua bună, la fel și niște macarons pe care ei le numesc puțin altfel, și spun că sunt și altfel făcute, deși eu nu am găsit diferența.

Prețurile sunt destul de mari, însă așa sunt multe acolo, în Pipera. O masă în doi, cu o sticlă de vin, îți transferă repede 3-400 de lei de pe cardul tău pe cel al lui Michele, chipeșul patron italian.

Au făcut o treabă bună cu Officina 29 Bistrot Italiano, chiar aveau nevoie cei din Pipera Voluntari de așa ceva, ca să nu se mai suie tot timpul în mașină ca să vină în București pentru o cină pe măsura așteptărilor lor și a conturilor din bancă. Sper să le meargă bine. (George Butunoiu – iulie 2021)

Bucătărie italiană în Pipera Voluntari
Salonul Officina 29 Bistrot Italiano și mica băcănie
Cheful moldovean care a gătit 17 ani în Italia
Terasa Officina 29, Bistrot Italiano
Officina 29, Bistrot Italiano pregătindu-se de deschidere
Pipera la Erou Iancu Nicolae
Data actualizarii: 01/08/2025

Officina 29  - Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 112 (Pipera-Voluntari)

  • Stelian Ion :

    Este cel mai prost serviciu, sunt niste oameni extrem de aroganti si prost crescuti, care nu stiu cum sa vorbeasca cu clientii, care sunt ne-respectuosi, exact ce nu avea nevoie Pipera Voluntari.

    • Doru Tache :

      Exact! Si eu am patit la fel, de doua ori(prima data am fost naiv sa cred ca e o excepție)
      Am facut si reclamatie la ANPC, doar ce am primit răspuns ca au gasit neconfirmati cu privire la preparea mâncării și i-au amendat cu 10000

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close