Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34324 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

1003 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49945 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1720 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11832 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5371 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9693 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1253 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5502 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29223 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Neo-boema pre-hipster de la Soro Lume, un model de urmat

Acolo a fost Blid, locanta românească, un bistrou-experiment de gastronomie etnică al lui Cosmin Dragomir, despre care am scris cu multă simpatie. Nu știu dacă al lui mai este, dar pot spune următoarele: numele e altul, dar din același registru; amenajarea micii case e identică, sau aproape la fel, din câte îmi aduc eu aminte la nivel de detaliu, și la fel pare și curtea îngustă. Meniul e și el cu aluzii naționale, dar nu mai este declarat recuperator de tradiții, ca la Blid, ci pare a tinde către noua bucătărie românească, tânără și creativă.

Nu mai autoplagiez ce am scris deja despre casă și frumoasa stradă a Bucureștiului vechi, trec direct la mâncare. Toate sunau interesant în meniul Soro Lume, scrise de cineva care se pricepe la marketing gastronomic, așa ca nu a fost ușor să aleg. Nu știam că sunt atât de mici porțiile, că aș fi luat trei sau chiar patru feluri. Însă am luat doar un Borș de inimi, adică borș de rață cu păstârnac ars, piure de ardei copt, inimi de rață coapte pe jar și ulei de leuștean, și Baspunar, alias mușchiuleț de oaie la jar cu ceapă coaptă lent în tocătură de oaie, ulei de boia afumată și arpagic murat. Bune amândouă, cu o pâine excelentă alături.

Chelnerii au fost eficienți, dezinvolți, siguri pe ei, mi-au făcut recomandări când i-am rugat, mi-au plăcut. A durat destul de mult până au adus mâncarea, așa că nu am mai luat-o de la capăt și să mai cer și altceva când am văzut că nu mă satur cu atât, am plecat să mănânc restul în altă parte.

Cele două saloane minuscule erau pline, clienți cu o tipologie destul de unitară, bine definită: post-boema bucureșteană, aripa pre-hipster, middle class europenizat și liniștit; aproape toți tineri, niciunul gras, nici măcar bine făcuți. Nu vorbea nimeni la telefon, vorbeau între ei cu voce joasă, nu am reușit să înțeleg despre ce, oricât m-am străduit să trag cu urechea.

Da, Soro Lume e un bistrou civilizat și pentru oameni civilizați, cinstit, focusat mai mult pe mâncare decât pe ambianță, cu mâncare bună și muncită în bucătărie, un bistrou urban așa cum aș vrea să văd cât mai multe. Sunt sigur că va avea succesul pe care îl merită… (George Butunoiu – februarie 2022)

Bucătărie Soro Lume
Saloanele minuscule
Terasa
Strada Fluierului 
Data actualizarii: 05/08/2025

Soro lume  - Str. Fluierului, nr. 33

  • constantin :

    am dus o delegație de străini la soro lume. am cerut un meniu de degustare de 8 feluri cu wine pairing.
    aproape toți au zis că-i lejer de 1 stea michelin.

    deci e orice numai “bistro urban” nu.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close