Restaurantele Restocracy cu bucatarii creative, unele fine, care nu sunt asociate unei anumite tari sau culturi,...

Ord. dupa

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

56226 vizite

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

31462 vizite 1 comentarii

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

33560 vizite

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

21291 vizite 2 comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

10224 vizite 1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

55224 vizite 12 comentarii

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

9930 vizite 2 comentarii

Solt Dining intra si el in cercul restrans al restaurantelor cu Noua B...

3209 vizite 2 comentarii

Mahala - Divergentele persistaPeriodic sunt admonestat ca ii subev...

9200 vizite

Maimuca, unul dintre cele mai scumpe restaurante din BucureștiE b...

12214 vizite 2 comentarii

Neo-boema pre-hipster de la Soro Lume, un model de urmatAcolo a fo...

2570 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Neo-boema pre-hipster de la Soro Lume, un model de urmat

Acolo a fost Blid, locanta românească, un bistrou-experiment de gastronomie etnică al lui Cosmin Dragomir, despre care am scris cu multă simpatie. Nu știu dacă al lui mai este, dar pot spune următoarele: numele e altul, dar din același registru; amenajarea micii case e identică, sau aproape la fel, din câte îmi aduc eu aminte la nivel de detaliu, și la fel pare și curtea îngustă. Meniul e și el cu aluzii naționale, dar nu mai este declarat recuperator de tradiții, ca la Blid, ci pare a tinde către noua bucătărie românească, tânără și creativă.

Nu mai autoplagiez ce am scris deja despre casă și frumoasa stradă a Bucureștiului vechi, trec direct la mâncare. Toate sunau interesant în meniul Soro Lume, scrise de cineva care se pricepe la marketing gastronomic, așa ca nu a fost ușor să aleg. Nu știam că sunt atât de mici porțiile, că aș fi luat trei sau chiar patru feluri. Însă am luat doar un Borș de inimi, adică borș de rață cu păstârnac ars, piure de ardei copt, inimi de rață coapte pe jar și ulei de leuștean, și Baspunar, alias mușchiuleț de oaie la jar cu ceapă coaptă lent în tocătură de oaie, ulei de boia afumată și arpagic murat. Bune amândouă, cu o pâine excelentă alături.

Chelnerii au fost eficienți, dezinvolți, siguri pe ei, mi-au făcut recomandări când i-am rugat, mi-au plăcut. A durat destul de mult până au adus mâncarea, așa că nu am mai luat-o de la capăt și să mai cer și altceva când am văzut că nu mă satur cu atât, am plecat să mănânc restul în altă parte.

Cele două saloane minuscule erau pline, clienți cu o tipologie destul de unitară, bine definită: post-boema bucureșteană, aripa pre-hipster, middle class europenizat și liniștit; aproape toți tineri, niciunul gras, nici măcar bine făcuți. Nu vorbea nimeni la telefon, vorbeau între ei cu voce joasă, nu am reușit să înțeleg despre ce, oricât m-am străduit să trag cu urechea.

Da, Soro Lume e un bistrou civilizat și pentru oameni civilizați, cinstit, focusat mai mult pe mâncare decât pe ambianță, cu mâncare bună și muncită în bucătărie, un bistrou urban așa cum aș vrea să văd cât mai multe. Sunt sigur că va avea succesul pe care îl merită… (George Butunoiu – februarie 2022)

Bucătărie Soro Lume
Saloanele minuscule
Terasa
Strada Fluierului 
Data actualizarii: 20/02/2022

Soro lume  - Str. Fluierului, nr. 33

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close