Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlarului Așadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul lib...

Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilo...

Aleea si curtea cafenelei boeme Lente din Strada Arcului

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Afiseaza
comentarii

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, si unul dintre cei mai mai reputati si premiati somelieri din Romania, a semnat un contract de colaborare cu Ston Easton Park (4*), unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Somerset (Bath), din Sud-Vestul Angliei, pentru pozitia de Food & Beverage Manager.

Ston Easton Park este o locatie unica, care consta intr-un hotel decorat cu piese de mobilier de epoca, elemente textile de valoare si candelabre somptuoase, dar si doua restaurante, patru private rooms si doua baruri, precum si numeroase alte spatii de agrement.

In ceea ce priveste planurile de viitor, proprietarul a declarat ca doreste sa investeasca 5 milioane de lire sterline in urmatorii doi ani in aceasta locatie, pentru realizarea unui resort cu o capacitate de cazare de 150 de persoane, facilitati spa, dar si ridicarea restaurantului la cel putin o stea Michelin. In prezent, lista de vinuri numara nu mai putin de 200 de etichete.

Colaborarea lui Alexandru Dan cu Ston Easton Park vine pe fondul unei mai vechi colaborari ale acestuia cu actualui Manager General. (Daniel Catoi – august 2018)


Despre Alexandru Dan

Alexandru Dan este in prezent vice-presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania si detine titlul de Cel Mai Bun Somelier din Romania (2007). In 2009 Alexandru Dan a absolvit Wine School din Miami (SUA), iar in 2017 Sake Sommelier Academy (Londra), si a obtinut Diploma NVQ Level 3 (Food & Beverage Management).

De-a lungul anilor a efectua traininguri si degustari in: Franta, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Serbia, Scotia, Irlanda, Irlanda de Nord, S.U.A., Chile, Argentina, Chile.

Alexandru Dan a facut parte din diferite comisii nationale si internationale ale competitilor de somelieri: Londra, Bristol, Belgrad, Miami, Bordeaux etc.

Alexandru Dan - somelier, F&B Manager al Ston Easton Park Hotel

Editia de Primavara a Clubului Privat de VIN-ASR

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta & Bucuresti In data de 25.06.2018, s-a desfasurat Editia de Primavara, actiune a Clubului Privat de VIN...

Data actualizarii: 13/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close