Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, si unul dintre cei mai mai reputati si premiati somelieri din Romania, a semnat un contract de colaborare cu Ston Easton Park (4*), unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Somerset (Bath), din Sud-Vestul Angliei, pentru pozitia de Food & Beverage Manager.

Ston Easton Park este o locatie unica, care consta intr-un hotel decorat cu piese de mobilier de epoca, elemente textile de valoare si candelabre somptuoase, dar si doua restaurante, patru private rooms si doua baruri, precum si numeroase alte spatii de agrement.

In ceea ce priveste planurile de viitor, proprietarul a declarat ca doreste sa investeasca 5 milioane de lire sterline in urmatorii doi ani in aceasta locatie, pentru realizarea unui resort cu o capacitate de cazare de 150 de persoane, facilitati spa, dar si ridicarea restaurantului la cel putin o stea Michelin. In prezent, lista de vinuri numara nu mai putin de 200 de etichete.

Colaborarea lui Alexandru Dan cu Ston Easton Park vine pe fondul unei mai vechi colaborari ale acestuia cu actualui Manager General. (Daniel Catoi – august 2018)


Despre Alexandru Dan

Alexandru Dan este in prezent vice-presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania si detine titlul de Cel Mai Bun Somelier din Romania (2007). In 2009 Alexandru Dan a absolvit Wine School din Miami (SUA), iar in 2017 Sake Sommelier Academy (Londra), si a obtinut Diploma NVQ Level 3 (Food & Beverage Management).

De-a lungul anilor a efectua traininguri si degustari in: Franta, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Serbia, Scotia, Irlanda, Irlanda de Nord, S.U.A., Chile, Argentina, Chile.

Alexandru Dan a facut parte din diferite comisii nationale si internationale ale competitilor de somelieri: Londra, Bristol, Belgrad, Miami, Bordeaux etc.

Alexandru Dan - somelier, F&B Manager al Ston Easton Park Hotel

Editia de Primavara a Clubului Privat de VIN-ASR

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta & Bucuresti In data de 25.06.2018, s-a desfasurat Editia de Primavara, actiune a Clubului Privat de VIN...

Data actualizarii: 13/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close