Restaurantele, cafenelele si alte localuri din centrele istorice ale marilor orase

Ord. dupa

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Intocmai ca şi pâinea, vinul este parte din viaţa, tradiţiile şi ...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Ideea barului de vinuri CORKS a plecat de la tine, consumatorul de vi...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

Din 2008 suntem cunoscuti pentru ca transmitem atmosfera creata de cei...

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic Hanu' lui Manuc e H...

Oferind prin pozitionare posibilitatea de a lua pulsul Centrului Vechi...

Industry Wine Bar este un local pe str. Sepcari, nr. 19 din Centrul Is...

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

La 100 de Beri este o carciuma unde poti gasi peste o suta de beri, s...

Poftesti la povesti cu mancaruri romanesti sau la bucate din bucatarii...

“Am plecat de la o idee si de la o dorinta. Doream sa mananc bine, d...

Un restaurant trist si depasit de vremuri Restaurantele La Mama au ...

La Maison du Gout este o cofetarie si cafenea situata pe Calea Victori...

La Placinte, cantina noastra nationala Basarabenii care au adus res...

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

Le Jardin des Artistes este un local situat pe Splaiul Independentei, ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph Collection Se tot vor...

Mint & Ivy este un local cu bucatarie urbana situat pe Cale Victor...

NOA Restoclub - O alta vizita... Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

Nomad - Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci d...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noi Pasta ...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

O bucată din București transformată în tărâm turcesc. Regal de g...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

Sindbad: preturi mari pentru mancare submediocra, pentru turistii bezm...

Singurul pub din Romania construit dupa adevaratul concept de Irish Pu...

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

The Drunken Lords este un pub si night club in Centrul Vechi al Bucure...

Nu gesesc cei de la Toan’s Viet Nam un asiatic sa puna in sala, in t...

Afiseaza

Aubergine – Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti?

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, iarasi la insistentele unor prieteni care au spus ca Aubergine e un restaurant exceptional. Sau, mai precis spus, ca mancarea de la Aubergine e foarte buna, fiindca ca stiam si eu, deja, ca Aubergine e un restaurant frumos, in una dintre cele mai romantice zone ale Bucurestiului – Centrul Vechi, desigur.

Ca sa epuizez rapid subiectul ambiantei de la Aubergine, ar fi de spus ca acum arata si mai bine decat il stiam, foarte bine amenajat si mobilat. Data trecuta am stat afara, pe terasa, am urcat in fuga doar sa vad ce e la etaj, dar nu imi aduc aminte daca erau si atunci cele inca doua saloane, din spate, fata de cel mare, care da spre strada. Oricum, toate arata foarte bine, am facut multe poze si asta ma scuteste de o descriere care ar fi fost, oricum, incompleta.

Ce nu ne-a placut la Aubergine, legat de ambianta, au fost mesele mult prea mici, mai ales ca au luat si decizia bizara de a servi mancarea in farfurii (platouri) disproportionat de mari. Si muzica prea tare… (GB – martie 2018) (citeste tot)

***

Mancare buna si mancare banala la loterie

Mai multi mi-au laudat restaurantul Aubergine din Centrul Vechi, dar inca nu inteleg de ce au facut-o. Eu am primit o mancare banala la Aubergine, facuta la repezeala si de mantuiala, desi mi-au cerut mai multi bani decat altii de la restaurantele cu adevarat bune ale Bucurestiului. Totusi, nu par prea mari preturile la Aubergine, dar au insistat sa iau niste feluri mai scumpe, spunandu-mi ca e ceva cu totul special. Nici vorba, nimic special, dupa cum spuneam.

Aubergine e un restaurant relativ mic din Centrul Istoric. Tin minte locul, acolo fusese deschis un restaurant frantuzesc pentru prima data, nu-mi mai amintesc numele, insa la vremea lui devenise cunoscut si cred ca acolo era al doilea, primul era tot in Centrul Vechi, la cateva strazi mai incolo. Fusese bine amenajat, se si vorbea prin oras despre indrazneala conceptului, pereti erau tapetati cu usi vechi, adunate de pe la gunoi, multe din ele. Mie nu prea-mi placea, insa cei mai tineri surprindeau niste profunzimi acolo, probabil.

Am gasit celebrele usi la locul lor, pe peretii de la Aubergine, si cred ca o parte din decoruri au ramas de atunci. Nu am fost la etaj, unde au o sala ceva mai mare, le-am vazut la parter, unde au o sala ingusta si lunga, cred ca nici nu a fost o camera acolo, ci doar un culoar ceva mai larg. Terasa lui Aubergine e pipernicita fata de alte terase din Centrul Vechi, abia incap cateva mese, inghesuite si acelea.

Serviciul a fost bun, o chelnerita foarte bine-dispusa, cu chef de glume, sigura pe ea.

Ca la multe restaurante, de altfel, cred ca cheful de la Aubergine (Ronen Meri, am citit pe site, pare sa fie israelian) stie sa gateasca bine, daca vrea si daca isi pune mintea si, mai ales, daca sta pe acolo, in bucatarie, si nu pune pe vreun bucatar plictisit sa faca treaba in locul lui. Si a fost inspirat sa puna si diverse feluri vegetariene in meniul de la Aubergine, asta atrage populatia femeiasca si duce vorba mai departe – asa cum a ajuns si la mine, pana la urma. Si meniul pe tableta e bun, are poze si explicatii extinse, te lasi usor dus…

Mancarea la restaurantul Aubergine din Centrul Vechi pare sa fie o loterie, la prima vedere. Rugati-va sa nimeriti formula castigatoare cand ajungeti acolo, asadar… (GB – aprilie 2017)

 

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti?

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, iarasi la insistentele unor prieteni care au spus ca Aubergine e un restaurant exceptional. Sau, mai precis spus, ca mancarea de la...

Data actualizarii: 11/09/2021

Aubergine (Centrul Vechi)  - Str. Smardan, nr. 33 (Centrul Vechi)

  • Suzana :

    Mancarea a fost foarte buna (si scumpa), decorul nu m-a vrajit. In general, cand platesc in plus nu ma astept sa ajung in sufrageria unei bunici de acum un secol.

  • Andrei :

    Altfel vorbind ne-am ocupat si de imaginea lor. N-am vazut plata niciodata… Tzepari…

  • TB :

    Proprietar este un bucatar evreu care candva a lucrat pentru grupul CG-CCB, este jalnica bucataria si conditiile de acolo, verificati mai bine 🙂

  • Alex D. :

    Imainte se chema Bon Bouche.Cred ca e doar schimbare de nume pt ca si inainte erau aceleasi probleme.

    • George Butunoiu :

      E al aceluiasi proprietar? Cred ca e cel care a facut restaurantul frantuzesc langa Biserica Sf Dumitru, in Centrul Vechi, foarte apreciat o buna bucata de vreme… GB