Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Afiseaza
comentarii

 

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Radu Beligan si Marin Moraru nu cred ca poate fi uitat de cineva, ba tin minte si teatrul radiofonic. Si am considerat intotdeauna celebrul dialog ca o fictiune, o nascocire geniala a imaginatiei lui Caragiale. Asta pana astazi, cand am realizat cu uimire ca scena e reala…

Asadar, imi trimite lumea e-mailuri ca Patrizia Paglieri tocmai a deschis un alt restaurant, al nu stiu catelea, si ca sa ma duc sa vad. Signora Patrizia Paglieri e o italianca pe care o cunosc multi patroni de restaurante, si despre care si eu stiu destule.

M-am dus, asadar. Eram imbracat in trening, tenisi, cu tricou, adica asa cum umblu eu de obicei. Zic asta pentru ca e posibil ca sa aiba o legatura cu dialogul care va urma. Imi dadusem intalnire cu Florin, prietenul meu, care ajunsese deja, il si vazusem inca de afara, se asezase la o masa chiar la geam si ma astepta.

Vad Allucinante by Patrizia deasupra, si intru. Dau nas in nas cu un chelner. Unul foarte tanar, cu figura de licean, imbracat cu tricou si blugi.

  • Pe cine cautati?

O clipa am ramas descumpanit, nu-mi mai aduceam aminte sa fi fost luat asa din scurt intr-un restaurant. Oricum, nu in memoria recenta. De obicei sunt somat cu un “Spuneti!”, sau cu extrem de politicosul “Da, va rog!” Dar m-am adunat repede, mai ales ca ceva imi starnea curiozitatea…

  • Pe Florin!
  • Nu avem niciun Florin aici!
  • Ba aveti!
  • Nu, nu avem niciun Florin aici. Eu ii cunosc bine pe toti angajatii si va spun ca nu avem niciun Florin.
  • Eu sun sigur ca aveti aici un Florin!
  • Asta e o smecherie veche, sa intri in casa cuiva pretextand ca cauti pe nu stiu cine, dar de fapt tu sa urmaresti altceva. Mai bine ati pleca si v-ati vedea de treaba…
  • Da, aveti dreptate, cunosc si eu smecheria asta. Si da, in mod normal as fi plecat si mi-as fi vazut de treaba, dar totusi trebuie sa ma vad cu Florin.
  • Dar v-am spus ca nu lucreaza niciun Florin aici!
  • Dar ce, am spus eu ca lucreaza aici?
  • Si atunci pe cine cautati?
  • Pe Florin…

Ion Luca Caragiale la Allucinante by PatriziaSi discutia a mai continuat putin, dupa care l-am lasat si m-am dus la masa. Florin imi tot facea cu mana din celalalt colt al restaurantului, crezuse ca nu-l observasem, pesemne.

Si inca ceva, inainte sa inchei caldura mare… Chiar acum, cand m-am pus la calculator sa scriu despre Allucinante, m-am uitat pe Internet sa vad care e numele de familie al Patriziei, si primul lucru care mi-a aparut din search a fost o poza a Patriziei, alaturi de chelnerul cel suspicios! Pe care il si numeau, Francesco Paglieri, fiul Patriziei. Nu ca ar fi contat prea mult cine m-a dat afara din restaurant, dar daca tot am gasit informatia, poate e utila si altora care nu vor fi pe gustul junelui Paglieri…

Dar sa revenim la restaurant. Allucinante by Patrizia e la parterul unui bloc mandria-comunistilor, pe 13 Septembrie chiar inainte sa ajungi la Marriott, si peste drum de Catedrala Mantuirii Neamului. In acel loc tin minte Autographe, restaurantul in care si-a inceput Alex Petricean cariera de bucatar de succes, prin 2012. Probabil ca au mai fost si altele intre timp.

Au un singur salon, destul de larg si de inalt, cu niste stalpi de rezistenta care segmenteaza destul de brutal spatiul. Prin peretii de sticla vezi Catedrala, mica biserica de lemn Paraclisul Catedralei, si chiar si hotelul Marriott, in stanga. Amenajarea e surprinzatoare pentru zilele noastre, cu pereti gri lucios, tavanul negru, scaune gri si ele, podeaua la fel, ceea ce face recele si impersonalul spatiu comercial comunist si mai cenusiu. Fotoliile sunt foarte comode, si au si banchete la perete.

Meniul e destul de lung, cu de toate, mai cuminte si mai conservator decat ne asteptam, cele mai multe fiind felurile obisnuite din bucataria italiana.

Chelnerul s-a straduit sa ne convinga sa luam un antricot de vita la gratar, in urma intrebarii noastre legate de ce e mai bun de mancare la Allucinante by Patrizia. Apoi a schimbat tactica si a tinut-o una si buna, ca toate sunt foarte bune acolo. La fel de foarte bune toate? Da! La fel – la fel, in mod egal toate mncarurile de aici? Da! Sigur, asta dupa celebra si profunda depinde ce va place dumneavoastra, pe care orice chelner din Bucuresti pare sa si-o insuseasca chiar din primele cinci minute in aceasta interesanta meserie. Dar chelnerul nostru – nu liceanul, ci unul vanjos, cu tinuta de ospatar, tot cenusie, evident – ne-a spus-o cu toata dorinta de a ne da o informatie utila si convingerea ca i-a si reusit, dupa cum se vedea pe fata lui. Acum imi pare rau ca l-am stresat atat de tare, el s-a straduit sa-si faca treaba bine, a fost tot timpul atent si prompt.

Cum toate mancarurile sunt la fel de foarte bune si in mod egal la Allucinante by Patrizia, am luat la intamplare. Clatite umplute cu ciuperci, porc cu cartofi la cuptor si paste cu creveti si dovlecei. Care au fost mediocre toate. Aproape in mod egal. Clatitele au fost bunicele, insa nimic special cu ele, toate clatitele sunt cel putin bunicele, indiferent ce ai pune in ele. Nu am simtit gustul sosului de la porc, iar cartofii erau reci de-a binelea, au ramas in farfurie. Nici sosul de la paste nu a avut vreun gust. Crevetii au avut gust de creveti si dovleceii de dovlecei, insa asa au peste tot in Bucuresti, din cate stiu eu. Nici cappuccinoul cu spuma separata nu a fost cine stie ce, dar asta de la felul in care a fost facut, nu de la cafea. Pana la urma, din tot ce am mancat la Allucinante by Patrizia, amuse bouche-ul cu crema de branza si trufe a fost cel mai bun, si la fel painea si grisinele.

Preturile nu sunt mari la Allucinante by Patrizia, dar deocamdata asta nu foloseste prea mult. Erau cativa clienti, vreo trei mese ocupate la pranz. Presupun ca se duc mai multi seara, imbracati de duminica, asa se intampla la astfel de restaurante, de obicei.

Am mancat la mai multe dintre restaurantele in care a gatit Patrizia Paglieri inainte, dar acolo era mult mai buna mancarea. Presupun ca Allucinante e in faza de testare pe banii clientilor si de asezare, si ca nu va ramane asa. Sau poate ca am fost subiectii vreunui experiment de care nu ne-am prins noi. Dar o sa mai trecem pe acolo, ca sa ne lamurim. Oricum, o sa am grija sa ma imbrac frumos, poate nu o sa mai dea afara micul Paglieri… (GB – martie 2019)

Post scriptum:

Francesco Paglieri

Data actualizarii: 21/09/2022

  • Cristina :

    O locatie superba din toate punctele de vedere, muzica ambientala, mancarea super buna, la preturi rezonabile, toste deserturile facute acolo, pastele la fel, cat despre servire, totul a fost exceptional, domnul pe care nu am reusit sa il intreb cum il cheama, inalt, curat, aranjat, cu o politete deosebita, ne-a facut pe toti cei de la masa sa ne simtim ca intr-un restaurant de inalta clasa cum la noi nu prea mai sunt, cand esti profesionist se vede. Recomandarile facute la masa, atat despre mancare si vinul ales de dumnealui a fost senzatie, nu ne-am uitat la bani, a fost de vis totul. Multumesc echipei Allucinante !

  • mik :

    Ma batea gandul sa merg acolo. Mi-a trecut 🙂

  • Razvan :

    F A B U L O A S A replica 🙂
    Mi ati facut ziua mai buna 🙂
    Ma pregateam sa plec spre acest restaurant . Sper sa nu mi o strice “liceeanul”….;))

  • Arhire :

    „daca veniti sa va jucati cu nervii oamenilor, mai bine stati acasa”

    Domnu’… chelner subtire cu figura de licean, in NICIUN restaurant nu se practica tipul asta de conversatie. Mai ales daca va credeti patron/fiu de patron.

    Aceleasi respecte!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close