Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

16796 vizite 1 comentarii

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

7146 vizite 4 comentarii

Poesia e cel mai bun restaurant cu specific italian din Bucuresti, in ...

22762 vizite 4 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

5858 vizite 1 comentarii

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

5820 vizite 3 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

3844 vizite

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

7930 vizite 2 comentarii

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

7379 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

13093 vizite 5 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

4530 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

1673 vizite

Da, la Nonna Mia e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecare fa...

1189 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

3803 vizite 1 comentarii

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

7593 vizite 1 comentarii

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

5783 vizite

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

2988 vizite 1 comentarii

Doar bucatarul pare inadecvat in peisaj la Unico Vero Am revenit ...

4143 vizite

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

1293 vizite

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

2588 vizite 5 comentarii

Cred ca Mozzafiato e unul dintre restaurantele cel mai debalansat rapo...

3863 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

10194 vizite 4 comentarii

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

779 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza d...

4194 vizite

Pasiunea pentru detalii ambientale de la Bocca Lupo Bocca Lupo e un...

2441 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca Allucinante s-a inchis dupa ce a plecat ea de acolo…

In restaurantul care a scapat de Patrizia Paglieri

Lucrurile stau cam asa la Allucinante: Patrizia Paglieri a facut in asa fel incat toata lumea sa creada ca e restaurantul ei. Nu este si nu a fost, ea a lucrat acolo in postura de consultant, chiar de la inceput, din februarie. Patroni sunt niste italieni din sud. Patrizia a plecat asa cum a plecat de la toate celelalte restaurante in care a lucrat in acelasi fel. Intrebati-i pe fostii angajatori cum, daca sunteti curiosi. A plecat si micul Paglieri despre care am scris pe larg, desigur.

M-am intors la Allucinante. Toate la fel cum le stiam, inclusiv mancarea. Mai putin chelnerita absolut adorabila. Am mancat o supa de morcov cu scortisoara foarte buna si tagliatelle cu somon bunicele, apoi un porc foarte bun cu niste cartofi destul de mediocri. Si cu un sos cu visine intregi, cu samburi cu tot, adica, de mi-am rupt dintii de doua ori pana sa ma prind ca nu a fost o intamplare. Mi-a placut si de unul dintre patroni, un italian vorbaret si simpatic.

Au spus ca asteapta un chef din Italia, care va schimba meniul in curand. Sper sa faca treaba buna si sa le mearga bine. Imi place de ei mult mai mult in aceasta formula… (GB – octombrie 2019)

Caldura mare la Allucinante by Patrizia
Ion Luca Caragiale la Allucinante by Patrizia

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Radu Beligan si Marin Moraru nu cred ca poate fi uitat de cineva, ba tin minte si teatrul radiofonic. Si am considerat intotdeauna celebrul dialog ca o fictiune, o nascocire geniala a imaginatiei lui Caragiale. Asta pana astazi, cand am realizat cu uimire ca scena e reala…

Asadar, imi trimite lumea e-mailuri ca Patrizia Paglieri tocmai a deschis un alt restaurant, al nu stiu catelea, si ca sa ma duc sa vad. Signora Patrizia Paglieri e o italianca pe care o cunosc multi patroni de restaurante, si despre care si eu stiu destule.

M-am dus, asadar. Eram imbracat in trening, tenisi, cu tricou, adica asa cum umblu eu de obicei. Zic asta pentru ca e posibil ca sa aiba o legatura cu dialogul care va urma. Imi dadusem intalnire cu Florin, prietenul meu, care ajunsese deja, il si vazusem inca de afara, se asezase la o masa chiar la geam si ma astepta.

Vad Allucinante by Patrizia deasupra, si intru. Dau nas in nas cu un chelner. Unul foarte tanar, cu figura de licean, imbracat cu tricou si blugi.

  • Pe cine cautati?

O clipa am ramas descumpanit, nu-mi mai aduceam aminte sa fi fost luat asa din scurt intr-un restaurant. Oricum, nu in memoria recenta. De obicei sunt somat cu un “Spuneti!”, sau cu extrem de politicosul “Da, va rog!” Dar m-am adunat repede, mai ales ca ceva imi starnea curiozitatea…

  • Pe Florin!
  • Nu avem niciun Florin aici!
  • Ba aveti!
  • Nu, nu avem niciun Florin aici. Eu ii cunosc bine pe toti angajatii si va spun ca nu avem niciun Florin.
  • Eu sun sigur ca aveti aici un Florin!
  • Asta e o smecherie veche, sa intri in casa cuiva pretextand ca cauti pe nu stiu cine, dar de fapt tu sa urmaresti altceva. Mai bine ati pleca si v-ati vedea de treaba…
  • Da, aveti dreptate, cunosc si eu smecheria asta. Si da, in mod normal as fi plecat si mi-as fi vazut de treaba, dar totusi trebuie sa ma vad cu Florin.
  • Dar v-am spus ca nu lucreaza niciun Florin aici!
  • Dar ce, am spus eu ca lucreaza aici?
  • Si atunci pe cine cautati?
  • Pe Florin…

Si discutia a mai continuat… (citeste tot)

Post Scriptum

Salonul Allucinante

Chelnerita la restaurantul care a scapat de Patrizia Paglieri

Allucinante by Patrizia, restaurant italian in Calea 13 Septembrie

 

Data actualizarii: 15/11/2019

Allucinante  - Calea 13 Septembrie, nr. 85

  • Adrian :

    Supa de ciuperci acra, ruloul de curcan era crud in interior… bataie de joc, paharul de bere avea ruj pe el… nota 0, bataie de joc

  • Anda.d :

    Nu am primit bonul fiscal ! Preturile la mancare nu sunt justificate !

  • Mihai :

    Suntem din zona si am venit impreuna cu sotia mea sa luam cina, ne-a fost recomandata carnea de vita, mai exact muschiul de vita cu trufe, a fost senzatie, sotia a servit somonul cu sos de portocale, extraordinar, la final am fost placut surprinsi si intampinati cu un pahar de limoncello. Servirea a fost extraordinara, locatie frumoasa, ambientala, personal amabil. Nota 10 cu felicitari !

  • Cristina.m :

    O locatie superba din toate punctele de vedere, muzica ambientala, mancarea super buna, la preturi rezonabile, toste deserturile facute acolo, pastele la fel, cat despre servire, totul a fost exceptional, domnul pe care nu am reusit sa il intreb cum il cheama, inalt, curat, aranjat, cu o politete deosebita, ne-a facut pe toti cei de la masa sa ne simtim ca intr-un restaurant de inalta clasa cum la noi nu prea mai sunt, cand esti profesionist se vede. Recomandarile facute la masa, atat despre mancare si vinul ales de dumnealui a fost senzatie, nu ne-am uitat la bani, a fost de vis totul. Multumesc echipei Allucinante !

  • MadmaD :

    Bună ziua!

    Allucinante by Patrizia – Restaurant unde Patrizia Paglieri(fosta jurată MasterChef) și fiul ei Francesco Paglieri își fac de cap prin a face evaziune fiscala, prin faptul ca nu fac contracte de munca angajaților și prin modul scârbos și inadecvat în care se gătește acolo!

    Am avut ocazia sa lucrez aici trei zile.
    (deci nu vorbesc din auzite)
    Trei zile în care mi-a fost de ajuns sa vad în ce condiții se muncește acolo, în ce condiții se gătește pt clienți și ce fac ei acolo cu adevărat.

    Nu recomand nimănui sa mănânce în acest restaurant și mai ales din mâinile ei, am văzut-o cu ochii mei cum își baga mâinile în mâncarea clienților apoi în gura pt a gusta.. mai dai cu putina sare puțin piper, baga mana iar, baga iar în gura, baga mana puțin prin breton și tot asa.. Asta se întâmplă înainte de a fi servita clientilor la masa!

    Vrei sa faci Evaziune Fiscala și nu știi cum?
    Scapă acum de griji și apelează la Patrizia Paglieri și Francesco Paglieri, experții în asa ceva.
    In acele trei zile de munca am fost terorizat cu fraza: „Sa ne chemi pe noi sa scoatem fiscalul la mesele care îți achita Numerar”
    Deci, clienții care doreau sa achite nota de plata cu Numerar nu primeau bon fiscal.. după plecarea lor, Patrizia și fiul ei dădeau retur masa respectiva, nefiscalizand nimic!

    Vrei sa muncești la negru?
    Allucinante by Patrizia este soluția!
    Încă din prima zi m-am dus cu buletinul la mine cerându-le sa îmi facă contract de munca.. Normal ca am fost refuzat pe motivul ca să aduc toate actele necesare și abea apoi o sa am și contract.. Din câte știu eu contractul se face din prima zi de munca doar pe baza buletinului și treptat aduci restul actelor necesare, dar ei au alte legi acolo!

    „Sper ca acest restaurant sa se închidă odată pt totdeauna și cei din conducere sa meargă la pușcărie!”

    • Afrob :

      Salut, in aceasta locatie nu exista nicio Patrizia, cam ce spui tu este fals, s-au facut verificari, etc…
      Pentru astfel de argumente aduse, sub necunostinta de cauza, pot fi intoarse asupra ta, platind scump. O zi buna !

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.