Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

11755 vizite 5 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14931 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3053 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

293 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30456 vizite 6 comentarii

Nunta luxoasa in Vitan Bellagio Villa e un restaurant cu ceva ani i...

2750 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

25614 vizite 16 comentarii

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

2550 vizite

Bellini Barn. Dar i-au spus, mai poetic, Bellini Garden... Acolo a ...

1893 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

7463 vizite 3 comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f�...

6788 vizite 1 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

3746 vizite 2 comentarii

Taxa de vedeta la Ciao Niki Ciao Niki e o bacanie cu produse it...

5820 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

7868 vizite

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

14253 vizite 1 comentarii

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

874 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

6545 vizite 5 comentarii

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

9183 vizite 2 comentarii

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

6473 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

10947 vizite 3 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

3449 vizite 1 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

8278 vizite

10 vizite

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

30704 vizite 1 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

10770 vizite 2 comentarii

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte ...

1942 vizite

Noi suntem Piccola Bocca, cel mai mic bar din Bucuresti. La noi se bea...

742 vizite

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

44881 vizite 12 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

7006 vizite

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa Petre Sara e u...

1099 vizite 1 comentarii

Secretul restaurantului Sardin Apreciez cel puțin la fel de mult u...

14618 vizite 3 comentarii

Sciccheria Rosetti este un restaurant cu specific italian, situat la P...

817 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

4146 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

8778 vizite 4 comentarii

Din nou de bine despre Trattoria Roma Am revenit după mai bine...

3501 vizite 1 comentarii

Dorim sa va aducem la cunoștința ca din Decembrie 2017 s-a deschis r...

317 vizite

Treevi este un bistrou fast-food de pizza si paste, situat pe Calea Vi...

801 vizite

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

14839 vizite

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

2081 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă

Am făcut un restaurant nou Cannoleria pe site, pentru că așa e procedura, ca atunci când un restaurant se mută la altă adresă, să fie declarat închis cel de dinainte și să facem unul nou, chiar dacă numele a rămas, conceptul și toate celelalte la fel.

Dar la noua Cannoleria, încă și mai mult, noua casă e aproape identică cu cea de dinainte! Așa că ambianța descrisă în articolul precedent e și ea aproape intactă! S-au mutat din Beller în apropiere de Piața Floreasca. Adică la mai puțin de un kilometru față de unde erau.

Acum sunt lângă magazinul Nasul Roșu. Tot pe o străduță cu case vechi, chiar dacă mai puțin elegante decât cele din Dorobanți. Înainte aveau o singură săliță în interior, acum au două, dar la fel de mici. Terasa e puțin mai mare, dar nici ea cu mult, ci cu vreo două, trei mese în plus. Au adus tot mobilierul din Gavriil Musicescu, așa că locul arată la fel.

Sigur, și mâncarea și tot restul sunt aceleași, și chiar Andrea Di Russo nu avea nimic de schimbat, de vreme ce marele său succes acestei configurații și-l datorează. Așadar, vedeți ce am scris acum vreo trei luni, pentru că nu e nimic de zis altfel… (George Butunoiu – august 2021)

Ca din filmele italienești de altădată

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Pe Andrea Di Russo l-am cunoscut ca chef la La Pescaderia, unde mi-a plăcut de el și de ce ne-a pus pe masă. Apoi am citit pe Internet că și-a deschis un mic bistrou italienesc în zona Dorobanților. Între Beller și Calea Dorobanților, mai precis spus, aproape de Parcul Floreasca.

M-am dus să văd, îmi plac și îmi inspiră întotdeauna încredere și simpatie cei care își deschid micile lor restaurante, cafenele sau diverse alte localuri împreună cu familia, în care ei și gătesc, te primesc și fac de toate.

Am găsit o casă frumoasă, cum sunt toate în bogatul, frumosul și curatul cartier bucureștean. Cu o curte mică, grădiniță cu flori, copaci, magnolie… Ei au două camere mici la parter, în care intră omul, bucătăria și ce o mai fi acolo sunt în spate. Chiar la intrare au un galantar cu cannoli și alte câteva lucruri pregătite de Andrea Di Russo, niște rafturi cu conserve și produse italienești de băcănie, ceva decoruri simple și flori roșii pe o masă. În curticică au câteva mese mici acoperite cu fețe de masă cu pătrățele roșii, dar și cu o oribilă folie de plastic, al cărei sens nu l-am putut pătrunde, oricât de mult m-am străduit și oricât de inteligent sunt eu.

Pe perete scrie Cannoleria, ceea ce îți indică o primă poziționare: o patiserie, cofetărie cu desertul lor național ca protagonist. Dar au și câteva alte mâncăruri de bază de-ale lor: pinsa romana, pe care ți-o recomandă insistent, o pizza nerotundă și cu câteva mici diferențe la pregătirea aluatului față de o pizza „obișnuită”. Lasagna, paste, vinete.

Eu am luat pinsa romana, pentru că îmi era foame. A fost chiar foarte bună, cu un blat mai moale și mai pufos decât la alte pizza, și cu multă umplutură, din care Chef Andrea Di Russo a pus cu salsiccia pe o jumătate din pinsa și diferit pe cealaltă, tocmai ca să aflu mai multe gusturi.

Făptura diafană

Serviciul a fost și el foarte neobișnuit și distinctiv la Cannoleria, și încă de la telefon, când am făcut rezervarea, am intuit asta. M-a întâmpinat o făptură adorabilă, care s-a și prezentat nu cu numele, ci cu „soția”. Am crezut la început că Andrea Di Russo a luat femeia lui Radu Ionescu, pentru că era la fel de subțire, diafană, cu un zâmbet natural, pe care îl știai că e acolo, chiar și după mască, la fel ca la Cezara de la Kaiamo. Nu a vrut să-i fac poză, chiar cu mască, numai ea știe de ce. Doar așa, ca să spună nu, și probabil că gânditul la un motiv urmează după aceea, cum se întâmplă adesea la partea aceasta femeiască…

Mica terasă era plină, cu toate mesele ocupate, și era de așteptat ca să trebuiască să faci rezervare, pentru că sunt doar câteva. Tineri, cei mai mulți, liniștiți, cu figuri de copii buni, cu educație, viitori intelectuali, hipsteri, corporatiști, cetățeni ai lumii. Prețurile normale, pinsa e 40 de lei, cappuccino 10.

Cannoleria lui Andrea Di Russo e boema perfectă a lucrurilor mici și simple, autentică, naturală. E în natura acelor oameni să fie plăcuți și primitori, să atragă alți oameni ca ei și să țină mitocanii la distanță. E o mică pizzeria cu pinsa romana. Pinseria, mai precis spus, cu băcănie, patiserie, cofetărie, toate într-o grădină minusculă din Beller. I se va duce vestea în oraș, fără îndoială… (GB – aprilie 2021)

Pizza Romana a lui Andrea Di Russo
Micul salon, terasa și băcănia Cannoleria

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Strada Cornescu din Floreasca
Data actualizarii: 01/08/2025

Cannoleria  - Str. Cornescu, nr. 4 (Piața Floreasca)

  • Tirion Bernard. IASI :

    Unde și când să deschide restaurant dvs la Iași
    Am văzut anunțul pe Google

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close