Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

733 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

1627 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

707 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

12538 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

973 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

1185 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

460 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4703 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

3258 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

8520 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

434 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

2048 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1924 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3062 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

736 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

5052 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2785 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

3050 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

547 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2676 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1687 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

5598 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

5258 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

4329 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2247 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1175 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

1132 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1850 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

755 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

2035 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

508 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1621 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

1113 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

3700 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

7558 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4524 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3598 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6892 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4386 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

2086 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1807 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

2362 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

532 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

4833 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1796 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

637 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3295 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

2193 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

6753 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

3419 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă

Am făcut un restaurant nou Cannoleria pe site, pentru că așa e procedura, ca atunci când un restaurant se mută la altă adresă, să fie declarat închis cel de dinainte și să facem unul nou, chiar dacă numele a rămas, conceptul și toate celelalte la fel.

Dar la noua Cannoleria, încă și mai mult, noua casă e aproape identică cu cea de dinainte! Așa că ambianța descrisă în articolul precedent e și ea aproape intactă! S-au mutat din Beller în apropiere de Piața Floreasca. Adică la mai puțin de un kilometru față de unde erau.

Acum sunt lângă magazinul Nasul Roșu. Tot pe o străduță cu case vechi, chiar dacă mai puțin elegante decât cele din Dorobanți. Înainte aveau o singură săliță în interior, acum au două, dar la fel de mici. Terasa e puțin mai mare, dar nici ea cu mult, ci cu vreo două, trei mese în plus. Au adus tot mobilierul din Gavriil Musicescu, așa că locul arată la fel.

Sigur, și mâncarea și tot restul sunt aceleași, și chiar Andrea Di Russo nu avea nimic de schimbat, de vreme ce marele său succes acestei configurații și-l datorează. Așadar, vedeți ce am scris acum vreo trei luni, pentru că nu e nimic de zis altfel… (George Butunoiu – august 2021)

Ca din filmele italienești de altădată

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Pe Andrea Di Russo l-am cunoscut ca chef la La Pescaderia, unde mi-a plăcut de el și de ce ne-a pus pe masă. Apoi am citit pe Internet că și-a deschis un mic bistrou italienesc în zona Dorobanților. Între Beller și Calea Dorobanților, mai precis spus, aproape de Parcul Floreasca.

M-am dus să văd, îmi plac și îmi inspiră întotdeauna încredere și simpatie cei care își deschid micile lor restaurante, cafenele sau diverse alte localuri împreună cu familia, în care ei și gătesc, te primesc și fac de toate.

Am găsit o casă frumoasă, cum sunt toate în bogatul, frumosul și curatul cartier bucureștean. Cu o curte mică, grădiniță cu flori, copaci, magnolie… Ei au două camere mici la parter, în care intră omul, bucătăria și ce o mai fi acolo sunt în spate. Chiar la intrare au un galantar cu cannoli și alte câteva lucruri pregătite de Andrea Di Russo, niște rafturi cu conserve și produse italienești de băcănie, ceva decoruri simple și flori roșii pe o masă. În curticică au câteva mese mici acoperite cu fețe de masă cu pătrățele roșii, dar și cu o oribilă folie de plastic, al cărei sens nu l-am putut pătrunde, oricât de mult m-am străduit și oricât de inteligent sunt eu.

Pe perete scrie Cannoleria, ceea ce îți indică o primă poziționare: o patiserie, cofetărie cu desertul lor național ca protagonist. Dar au și câteva alte mâncăruri de bază de-ale lor: pinsa romana, pe care ți-o recomandă insistent, o pizza nerotundă și cu câteva mici diferențe la pregătirea aluatului față de o pizza „obișnuită”. Lasagna, paste, vinete.

Eu am luat pinsa romana, pentru că îmi era foame. A fost chiar foarte bună, cu un blat mai moale și mai pufos decât la alte pizza, și cu multă umplutură, din care Chef Andrea Di Russo a pus cu salsiccia pe o jumătate din pinsa și diferit pe cealaltă, tocmai ca să aflu mai multe gusturi.

Făptura diafană

Serviciul a fost și el foarte neobișnuit și distinctiv la Cannoleria, și încă de la telefon, când am făcut rezervarea, am intuit asta. M-a întâmpinat o făptură adorabilă, care s-a și prezentat nu cu numele, ci cu „soția”. Am crezut la început că Andrea Di Russo a luat femeia lui Radu Ionescu, pentru că era la fel de subțire, diafană, cu un zâmbet natural, pe care îl știai că e acolo, chiar și după mască, la fel ca la Cezara de la Kaiamo. Nu a vrut să-i fac poză, chiar cu mască, numai ea știe de ce. Doar așa, ca să spună nu, și probabil că gânditul la un motiv urmează după aceea, cum se întâmplă adesea la partea aceasta femeiască…

Mica terasă era plină, cu toate mesele ocupate, și era de așteptat ca să trebuiască să faci rezervare, pentru că sunt doar câteva. Tineri, cei mai mulți, liniștiți, cu figuri de copii buni, cu educație, viitori intelectuali, hipsteri, corporatiști, cetățeni ai lumii. Prețurile normale, pinsa e 40 de lei, cappuccino 10.

Cannoleria lui Andrea Di Russo e boema perfectă a lucrurilor mici și simple, autentică, naturală. E în natura acelor oameni să fie plăcuți și primitori, să atragă alți oameni ca ei și să țină mitocanii la distanță. E o mică pizzeria cu pinsa romana. Pinseria, mai precis spus, cu băcănie, patiserie, cofetărie, toate într-o grădină minusculă din Beller. I se va duce vestea în oraș, fără îndoială… (GB – aprilie 2021)

Pizza Romana a lui Andrea Di Russo
Micul salon, terasa și băcănia Cannoleria

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Strada Cornescu din Floreasca
Data actualizarii: 06/12/2022

Cannoleria  - Str. Cornescu, nr. 4 (Piața Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close