Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

483 vizite

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

405 vizite

Rekolta este un mic bistrou (vin, cafea si gustari) situat la pe Calea...

117 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

5515 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

2710 vizite 2 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2491 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

5707 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

136 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3024 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1425 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1249 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

872 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

400 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

2411 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1086 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

291 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2624 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1462 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

4764 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1990 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

1924 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

891 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2327 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2870 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1005 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4178 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

12905 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2289 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

884 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3231 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1996 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

4507 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

6912 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

688 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

3457 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1791 vizite 4 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

894 vizite

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

98 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1881 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

2636 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

2008 vizite 1 comentarii

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

2934 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

14796 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

967 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

4323 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

816 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

9254 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

511 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

5191 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

2091 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altădată

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Pe Andrea Di Russo l-am cunoscut ca chef la La Pescaderia, unde mi-a plăcut de el și de ce ne-a pus pe masă. Apoi am citit pe Internet că și-a deschis un mic bistrou italienesc în zona Dorobanților. Între Beller și Calea Dorobanților, mai precis spus, aproape de Parcul Floreasca.

M-am dus să văd, îmi plac și îmi inspiră întotdeauna încredere și simpatie cei care își deschid micile lor restaurante, cafenele sau diverse alte localuri împreună cu familia, în care ei și gătesc, te primesc și fac de toate.

Am găsit o casă frumoasă, cum sunt toate în bogatul, frumosul și curatul cartier bucureștean. Cu o curte mică, grădiniță cu flori, copaci, magnolie… Ei au două camere mici la parter, în care intră omul, bucătăria și ce o mai fi acolo sunt în spate. Chiar la intrare au un galantar cu cannoli și alte câteva lucruri pregătite de Andrea Di Russo, niște rafturi cu conserve și produse italienești de băcănie, ceva decoruri simple și flori roșii pe o masă. În curticică au câteva mese mici acoperite cu fețe de masă cu pătrățele roșii, dar și cu o oribilă folie de plastic, al cărei sens nu l-am putut pătrunde, oricât de mult m-am străduit și oricât de inteligent sunt eu.

Pe perete scrie Cannoleria, ceea ce îți indică o primă poziționare: o patiserie, cofetărie cu desertul lor național ca protagonist. Dar au și câteva alte mâncăruri de bază de-ale lor: pinsa romana, pe care ți-o recomandă insistent, o pizza nerotundă și cu câteva mici diferențe la pregătirea aluatului față de o pizza „obișnuită”. Lasagna, paste, vinete.

Eu am luat pinsa romana, pentru că îmi era foame. A fost chiar foarte bună, cu un blat mai moale și mai pufos decât la alte pizza, și cu multă umplutură, din care Chef Andrea Di Russo a pus cu salsiccia pe o jumătate din pinsa și diferit pe cealaltă, tocmai ca să aflu mai multe gusturi.

Făptura diafană

Serviciul a fost și el foarte neobișnuit și distinctiv la Cannoleria, și încă de la telefon, când am făcut rezervarea, am intuit asta. M-a întâmpinat o făptură adorabilă, care s-a și prezentat nu cu numele, ci cu „soția”. Am crezut la început că Andrea Di Russo a luat femeia lui Radu Ionescu, pentru că era la fel de subțire, diafană, cu un zâmbet natural, pe care îl știai că e acolo, chiar și după mască, la fel ca la Cezara de la Kaiamo. Nu a vrut să-i fac poză, chiar cu mască, numai ea știe de ce. Doar așa, ca să spună nu, și probabil că gânditul la un motiv urmează după aceea, cum se întâmplă adesea la partea aceasta femeiască…

Mica terasă era plină, cu toate mesele ocupate, și era de așteptat ca să trebuiască să faci rezervare, pentru că sunt doar câteva. Tineri, cei mai mulți, liniștiți, cu figuri de copii buni, cu educație, viitori intelectuali, hipsteri, corporatiști, cetățeni ai lumii. Prețurile normale, pinsa e 40 de lei, cappuccino 10.

Cannoleria lui Andrea Di Russo e boema perfectă a lucrurilor mici și simple, autentică, naturală. E în natura acelor oameni să fie plăcuți și primitori, să atragă alți oameni ca ei și să țină mitocanii la distanță. E o mică pizzeria cu pinsa romana. Pinseria, mai precis spus, cu băcănie, patiserie, cofetărie, toate într-o grădină minusculă din Beller. I se va duce vestea în oraș, fără îndoială… (GB – aprilie 2021)

Pizza Romana a lui Andrea Di Russo
Micul salon Cannoleria

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Terasa lui Andrea Di Russo și a adorabilei lui femei
Data actualizarii: 24/04/2021