Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Recomandările Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15846 vizite 14 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

329 vizite

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

5008 vizite 1 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

1284 vizite 1 comentarii

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

8977 vizite 1 comentarii

IT Bistro este un local italian situat pe Calea Floreasca, nr. 118-120...

635 vizite

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

15521 vizite 2 comentarii

MOM este un bistrou cu bucătărie urbană, situat în Centrul Vechi a...

4294 vizite

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1994 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

5355 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1754 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14846 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1279 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1973 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

917 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5860 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

4133 vizite

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

8398 vizite 1 comentarii

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

10679 vizite

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

1630 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut!Am...

10866 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1265 vizite 1 comentarii

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

3059 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2586 vizite

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

11815 vizite 3 comentarii

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2419 vizite 1 comentarii

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

1129 vizite

M-am impacat cu PizzaManiaDupa ce mi-au dat o pizza atat de sarata...

296 vizite

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3733 vizite 1 comentarii

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

3701 vizite

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1171 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6874 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3594 vizite

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

6135 vizite 2 comentarii

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

330 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3976 vizite

Oare ce calcule și-or fi făcut cei de la Meat 2 Eat Steakhouse, de a...

5394 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

2116 vizite 1 comentarii

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

928 vizite

Mă bucur să văd că SushiRoom au rămas conservatoriA fost ...

7082 vizite

SushiRoom pariaza pe apetitul pentru contraste al oamenilor cu bani ...

1383 vizite

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2762 vizite

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

4214 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2760 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

8114 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6781 vizite 1 comentarii

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

542 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5490 vizite

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

3473 vizite 2 comentarii

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

4148 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă

Am făcut un restaurant nou Cannoleria pe site, pentru că așa e procedura, ca atunci când un restaurant se mută la altă adresă, să fie declarat închis cel de dinainte și să facem unul nou, chiar dacă numele a rămas, conceptul și toate celelalte la fel.

Dar la noua Cannoleria, încă și mai mult, noua casă e aproape identică cu cea de dinainte! Așa că ambianța descrisă în articolul precedent e și ea aproape intactă! S-au mutat din Beller în apropiere de Piața Floreasca. Adică la mai puțin de un kilometru față de unde erau.

Acum sunt lângă magazinul Nasul Roșu. Tot pe o străduță cu case vechi, chiar dacă mai puțin elegante decât cele din Dorobanți. Înainte aveau o singură săliță în interior, acum au două, dar la fel de mici. Terasa e puțin mai mare, dar nici ea cu mult, ci cu vreo două, trei mese în plus. Au adus tot mobilierul din Gavriil Musicescu, așa că locul arată la fel.

Sigur, și mâncarea și tot restul sunt aceleași, și chiar Andrea Di Russo nu avea nimic de schimbat, de vreme ce marele său succes acestei configurații și-l datorează. Așadar, vedeți ce am scris acum vreo trei luni, pentru că nu e nimic de zis altfel… (George Butunoiu – august 2021)

Ca din filmele italienești de altădată

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Pe Andrea Di Russo l-am cunoscut ca chef la La Pescaderia, unde mi-a plăcut de el și de ce ne-a pus pe masă. Apoi am citit pe Internet că și-a deschis un mic bistrou italienesc în zona Dorobanților. Între Beller și Calea Dorobanților, mai precis spus, aproape de Parcul Floreasca.

M-am dus să văd, îmi plac și îmi inspiră întotdeauna încredere și simpatie cei care își deschid micile lor restaurante, cafenele sau diverse alte localuri împreună cu familia, în care ei și gătesc, te primesc și fac de toate.

Am găsit o casă frumoasă, cum sunt toate în bogatul, frumosul și curatul cartier bucureștean. Cu o curte mică, grădiniță cu flori, copaci, magnolie… Ei au două camere mici la parter, în care intră omul, bucătăria și ce o mai fi acolo sunt în spate. Chiar la intrare au un galantar cu cannoli și alte câteva lucruri pregătite de Andrea Di Russo, niște rafturi cu conserve și produse italienești de băcănie, ceva decoruri simple și flori roșii pe o masă. În curticică au câteva mese mici acoperite cu fețe de masă cu pătrățele roșii, dar și cu o oribilă folie de plastic, al cărei sens nu l-am putut pătrunde, oricât de mult m-am străduit și oricât de inteligent sunt eu.

Pe perete scrie Cannoleria, ceea ce îți indică o primă poziționare: o patiserie, cofetărie cu desertul lor național ca protagonist. Dar au și câteva alte mâncăruri de bază de-ale lor: pinsa romana, pe care ți-o recomandă insistent, o pizza nerotundă și cu câteva mici diferențe la pregătirea aluatului față de o pizza „obișnuită”. Lasagna, paste, vinete.

Eu am luat pinsa romana, pentru că îmi era foame. A fost chiar foarte bună, cu un blat mai moale și mai pufos decât la alte pizza, și cu multă umplutură, din care Chef Andrea Di Russo a pus cu salsiccia pe o jumătate din pinsa și diferit pe cealaltă, tocmai ca să aflu mai multe gusturi.

Făptura diafană

Serviciul a fost și el foarte neobișnuit și distinctiv la Cannoleria, și încă de la telefon, când am făcut rezervarea, am intuit asta. M-a întâmpinat o făptură adorabilă, care s-a și prezentat nu cu numele, ci cu „soția”. Am crezut la început că Andrea Di Russo a luat femeia lui Radu Ionescu, pentru că era la fel de subțire, diafană, cu un zâmbet natural, pe care îl știai că e acolo, chiar și după mască, la fel ca la Cezara de la Kaiamo. Nu a vrut să-i fac poză, chiar cu mască, numai ea știe de ce. Doar așa, ca să spună nu, și probabil că gânditul la un motiv urmează după aceea, cum se întâmplă adesea la partea aceasta femeiască…

Mica terasă era plină, cu toate mesele ocupate, și era de așteptat ca să trebuiască să faci rezervare, pentru că sunt doar câteva. Tineri, cei mai mulți, liniștiți, cu figuri de copii buni, cu educație, viitori intelectuali, hipsteri, corporatiști, cetățeni ai lumii. Prețurile normale, pinsa e 40 de lei, cappuccino 10.

Cannoleria lui Andrea Di Russo e boema perfectă a lucrurilor mici și simple, autentică, naturală. E în natura acelor oameni să fie plăcuți și primitori, să atragă alți oameni ca ei și să țină mitocanii la distanță. E o mică pizzeria cu pinsa romana. Pinseria, mai precis spus, cu băcănie, patiserie, cofetărie, toate într-o grădină minusculă din Beller. I se va duce vestea în oraș, fără îndoială… (GB – aprilie 2021)

Pizza Romana a lui Andrea Di Russo
Micul salon, terasa și băcănia Cannoleria

Cannoleria, Chef Andrea di Russo

Strada Cornescu din Floreasca
Data actualizarii: 06/12/2022

Cannoleria  - Str. Cornescu, nr. 4 (Piața Floreasca)

  • Tirion Bernard. IASI :

    Unde și când să deschide restaurant dvs la Iași
    Am văzut anunțul pe Google

  • Răspunde-i lui Tirion Bernard. IASI Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close