Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

4003 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

524 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1331 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21306 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

2326 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

314 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

232 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

322 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

318 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

255 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

287 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

202 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

202 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

212 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

30484 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9891 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

2680 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

820 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

5776 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2210 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

16715 vizite 2 comentarii

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

1931 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

3155 vizite 3 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

7328 vizite 6 comentarii

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

933 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

5819 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2070 vizite

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

3061 vizite 1 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

810 vizite

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

12258 vizite 2 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

5223 vizite

Anika este un restaurant cu bucatarie romaneasca fina si creativa, sit...

600 vizite

Animaletto Pizza Bar - Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boem...

7079 vizite

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

1388 vizite

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

2350 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

3777 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

1364 vizite 1 comentarii

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

1984 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

1203 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

19580 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

3669 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

14371 vizite 5 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Stii...

2070 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

700 vizite

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

919 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

2531 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

2681 vizite 5 comentarii

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

254 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de do...

2913 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1194 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Capricciosa – Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti

Ce bucurestean nu a auzit de Capricciosa? Si cati nu spun ca, vai, ce mancare buna e la Capricciosa, fara sa fi calcat vreodata pe acolo, dar fixandu-si clar o rezolutie pe 2018, ca sa ajunga si ei neaparat, sa nu creada cineva ca…

E mancare italieneasca traditionala buna la Capricciosa, am fost si eu de cateva ori, am scris despre ei si mai inainte, dar m-am dus doar pentru ca trebuia sa scriu, nu sunt genul care sa se duca pe toti coclaurii si sa manance prin toate soproanele doar pentru ca tot felul de bezmetici sunt convinsi ca o mancare e cu atat mai buna cu cat locul in care iti este pusa in farfurie e mai neobisnuit si mai nonconformist. Am patit-o de multe ori, urmand astfel de recomandari, si mi-a ajuns…

Capricciosa e un restaurant vechi al Bucurestiului, si cred ca dintotdeauna a fost in baraca aceea de pe Ion Ionescu de la Brad, construita nu se stie de ce pe un loc viran de la marginea Bucurestiului. Cred ca a fost mai mica la inceput, doar partea din fata, insa au mai construit ceva si in spate, dupa cat de neincapatoare era. Fiindca trebuia sa iti faci rezervare ca sa mananci in baraca de la Capricciosa, ani de zile, si nu m-ar mira sa fie la fel si in continuare.

Cand am fost eu ultima data la Capricciosa parca imi aduc aminte ca aveau bucataria deschisa, sau cel putin o parte din ea, si galantare cu aperitive chiar in sala. Acum am vazut doar cuptorul de pizza la vedere, celelalte s-au dus in spate, ca sa mai faca loc pentru alte mese.

Capricciosa e un restaurant popular, intr-un fel de baraca, o constructie usoara, in orice caz, cu plafonul jos, cu podea de caramida, un fel de cantina mese si mobilier simplu, fete de masa cu patratele, iluminat industrial.

Meniul e imens la Capricciosa, bucatarie italiana traditionala, desigur, felurile cunoscute si arhicunoscute, nimic nou, la prima vedere, cel putin.

Mancarea a fost surprinzator de buna la Capricciosa, dupa cum am spus, fata de ce ne-am fi asteptat vazand meniul kilometric si fluxurile industriale de servire. Vinetele cu parmenzan si dovleceii chiar buni, la fel si pastele, pastravul, ba chiar si sosul de la peste! Vitello nu cine stie ce, insa destul de rezonabil, focaccia foarte buna, cafeaua asa si asa. Mancarea a venit incredibil de repede, o performanta remarcabila, pentru care chiar il apreciez pe managerul care a reusit sa organizeze businessul de la Capricciosa!

Multi chelneri la Capricciosa, si aproape inevitabil unii rapizi, eficienti si cu prezenta de spirit, si altii care nu puteau sa si serveasca si sa fie si inteligenti in acelasi timp. Ca peste tot unde sunt multi oameni la un loc, dupa cum am spus…

Preturile rezonabile la Capricciosa, insa portiile cam mici fata de cele cu care suntem obisnuiti la restaurantele populare cu specific italian, si mai ales la cele indepartate de centru.

Lume multa la Capricciosa, ca de fiecare data, de toate felurile si din toate categoriile sociale deopotriva, cot la cot: singuri, cate doi, cate trei sau mai multi, cu familia, cu copiii si in toate celelalte configuratii posibile.

Ca e mancarea ceva mai buna decat la alte restaurante, trattorii sau osterii italienesti, populare si informale, nu cred ca e de ajuns ca sa explice de ce se duc bucurestenii pana in camp si sa stea inghesuiti si cu tavanul in cap ca sa manance la Capricciosa, si asta de atatia si atatia ani. Insa profesorii si studentii de la Facultatea de Psihologie stiu… Dar, oricare ar fi explicatiea, se spune ca restaurantul, trattoria sau osteria Capricciosa, orice ar fi ea, e cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant cu specific italian din Bucuresti. (GB – noiembrie 2017)

Capricciosa, restaurant italian traditional in nordul Bucurestiului

Save

Data actualizarii: 23/04/2020

Capricciosa  - Bd. Ion Ionescu de la Brad, nr. 2

  • Catalin :

    Imi pare rau, dar nu sunt de acord. Deloc. Adica, ad litteram poate ai dreptate – poate chiar o fi cel mai cunoscut restaurant italian din Bucuresti (eu insumi sunt departe de a fi un cunoscator, deci nu ma pot pronunta) si cred intr-adevar ca e foarte profitabil… dar cam atat. Din punctul meu de vedere, nu merita mai mult de nota minima de trecere (si nici pe aia la ambianta interioara) decat din perspectiva – mult mai importanta decat s-ar crede – locurilor de parcare. Multe si aflate „la vedere”, numai bune de expus vehiculul si pitipoanca din dotare.
    Locuiesc f. aproape de Capricciosa, am fost de multe ori aici si de fiecare data am fost dezamagit. Din ce in ce mai dezamagit. Pana ultima oara (acum cca doi ani, poate trei) cand companionul meu, un om mai dintr-o bucata, s-a uitat lung in farfurie, s-a uitat lung la mine si mi-a spus, „stii, nu vreau sa te superi, dar asta-i cea mai proasta pizza pe care am mancat-o vreodata”. Pastele mele carbonara nu fusesera atat de rele, desi submediocre, in schimb cred ca, raportate la marimea portiei, erau mai scumpe decat caviarul… efectiv o lingura de paste intr-o farfurie cu diametrul de 40 cm. Destul de sleite si cu baconul plin de zgarciuri (13 lei kilu’, la pachet vidat, de la Selgrosul din apropiere).
    In ceea ce priveste timpul de asteptare, cred ca te-or fi recunoscut, alta explicatie n-am. Eu am asteptat de fiecare data zeci si zeci de minute (inclusiv o data cand, dupa 40-45 de minute m-am plictisit si-am plecat… i-a durut fix in pix, nicio expresie de regret, niciun „mai poftiti si altadata”, nimic… doar ca nu m-au imbrancit afara, bucurosi ca s-a eliberat o masa).
    Iar locul este inacceptabil de inghesuit. Sunt un om foarte modest, deloc pretentios si fitos, dar sa fiu nevoit sa ma ridic in timpul mesei de cinci ori ca sa poata iesi vecinii de la masa de-alaturi, sau sa trebuie sa fac 1001 de contorsiuni ca sa ridic un obiect scapat pe jos… e prea de tot.
    Vizita descrisa mai sus a fost cea dupa care am decis ca viata e prea scurta pentru atata masochism si mai trec pe-acolo doar in plimbare cu potaia. Noroc ca intre timp cam vis-a-vis de ei s-a deschis o dugheana de-asta de cartier, numita „La Jar”, tot un gen de baraca, dar mult mai mica; au inceput ca un cuptor de pizza (probabil pentru cei sastisiti de asteptarile de la Capricciosa, oameni care pur si simplu vor sa manance ceva, nu sa-si expuna masinile bengoase pe marginea drumului si sa fie vazuti alaturi de te miri ce starlete), genul take-away.
    Sunt si acum tot un fel de „hole in the wall”, chiar daca si-au extins meniul cu vreo 4-5 feluri in afara de pizza si-au adaugat o mica sala in care incap – lejer, fara sa se calce pe picioare ca la vecinii lor cu ifose – ca la 25 de persoane. Dar mancarea este incomparabil mai buna, timpul de asteptare mult mai scurt, personalul tanar si simpatic, iar preturile corecte.