Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

“Domeniul Bogdan s-a nascut dintr-un vis… visul de a produce un vi...

2 vizite

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

24 vizite

Gala Restocracy a avut loc duminica, 26 ianuarie, incepand cu ora 12 l...

5 vizite

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

5323 vizite 4 comentarii

Vineri, 24 ianuarie, bistroul La Tartine, din cartierul bucurestean Co...

83 vizite

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

81 vizite

Dacă te-ai îndrăgostit deja de muzica portugheză sau cauți să o ...

69 vizite

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

117 vizite

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

1054 vizite

Mananc zilnic de 40 de ani in restaurante, pentru ca asa a fost viata ...

456 vizite

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le detesta cel mai mult la n...

1063 vizite 4 comentarii

Bucataria romaneasca a facut un salt spectaculos in ultimii doi ani, d...

954 vizite

In restaurantele din Bucuresti, aproape fara exceptie, chelnerii au ob...

432 vizite 8 comentarii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

229 vizite

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

139 vizite

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

65 vizite

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

91 vizite

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui ...

527 vizite 1 comentarii

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

253 vizite

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

26 vizite

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

1510 vizite 1 comentarii

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

238 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

359 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

73 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

691 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorkului, si nu stiu ce m-a pucat sa compar preturile cu cele din Bucuresti. Am luat cappuccino, de pilda:

La Bucuresti, un cappuccino de 130 sau 140 ml costa 12 lei cam peste tot, adica 3$.

La New York, un cappuccino de 350 ml costa 4$, iar unul de 475 ml (aproape jumatate de kilogram!) costa 4.50$.

Deci, daca am tine cont si de cantitati:

  • cappuccion-ul de 3$ de la Bucuresti ar fi 1.32$ la New York; sau invers, cu preturile de la New York, un cappucino ar trebui sa coste 5.25 lei la Bucuresti;
  • pe cei din New York i-ar costa un cappuccino 11$, in loc de 4.50$, daca ar avea si ei preturile de la Bucuresti.

Imi scrie chiar acum prietenul meu pe WhatsApp ca e mai buna cafeaua de la Bucuresti decat cea din centrul New Yorkului, totusi… 🙂

Cappuccino in New York

Cafenea in New York

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Bogdan Suciu :

    De exemplu, in San Antonio, un espresso (atunci cand il gasesti) costa in jur de 1,7-2 $.
    Starbucks este printre putinele cafenele de acolo, iar in baruri si restaurante normale (adica nu in hotel), nu prea gasesti decat “plain ol’ regular coffee, sir!”…
    Asta m-a cam amuzat si intristat in acelasi timp, eu fiind un bautor inrait de espresso. Daca prin vene iti curge cafea cu ceva sange, Statele Unite probabil ca nu e cea mai potrivita tara pentru a-ti satisface setea de licoare neagra, in special in zonele neurbanizate puternic, gen New York, Bos-Wash s.a.m.d

  • Lasă un răspuns la Bogdan Suciu Anulează răspunsul

    Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.