Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

49 vizite

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

10 vizite

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

13 vizite

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

93 vizite

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

58 vizite

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

82 vizite

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

574 vizite

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

30 vizite

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

111 vizite

Tara Transilvania Au dreptate transilvanenii sa se considere o alta...

1117 vizite 15 comentarii

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

35 vizite

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

32 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

263 vizite

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

161 vizite

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

95 vizite

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

34 vizite

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

406 vizite

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

456 vizite

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

142 vizite

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dra...

47 vizite

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

711 vizite

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

154 vizite

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

40 vizite

Restaurantul CASA Hirscher a fost infiintat in anul 2004 de catre doi ...

21 vizite

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

141 vizite

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

131 vizite

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

451 vizite

Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané - New Romani...

108 vizite

Face Kusin face parte dintr-un complex extins dedicat evenimentelor, c...

515 vizite

Doripesco, delta din Carpați... Continuând activitatea fostei I...

89 vizite

Eu mi-am dorit un restaurant în inima Brașovului încă de când...

32 vizite

Bine ati venit la Coliba Haiducilor! Un loc unde intr-o atmosfe...

14 vizite

Casa Ungurească din Brașov: Născut la...

29 vizite

Grupul Magic by Hop Garden a deschis Hop Garden Parc Sambata, 3 iul...

262 vizite

Am facut un tur prin Parcul Herastrau ca sa vad daca sunt restaurante ...

181 vizite

Brasov, probabil cel mai interesant oras turistic din Romania, cu isto...

37 vizite

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

72 vizite

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

57 vizite

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

119 vizite

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

584 vizite

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

207 vizite

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

152 vizite

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

766 vizite 2 comentarii

Terasa Amvrosia dupa redeschidere, in vara cu pandemia

75 vizite

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

44 vizite

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

124 vizite 1 comentarii

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

47 vizite

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

341 vizite

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

115 vizite

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

222 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorkului, si nu stiu ce m-a pucat sa compar preturile cu cele din Bucuresti. Am luat cappuccino, de pilda:

La Bucuresti, un cappuccino de 130 sau 140 ml costa 12 lei cam peste tot, adica 3$.

La New York, un cappuccino de 350 ml costa 4$, iar unul de 475 ml (aproape jumatate de kilogram!) costa 4.50$.

Deci, daca am tine cont si de cantitati:

  • cappuccion-ul de 3$ de la Bucuresti ar fi 1.32$ la New York; sau invers, cu preturile de la New York, un cappucino ar trebui sa coste 5.25 lei la Bucuresti;
  • pe cei din New York i-ar costa un cappuccino 11$, in loc de 4.50$, daca ar avea si ei preturile de la Bucuresti.

Imi scrie chiar acum prietenul meu pe WhatsApp ca e mai buna cafeaua de la Bucuresti decat cea din centrul New Yorkului, totusi… 🙂

Cappuccino in New York

Cafenea in New York

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Bogdan Suciu :

    De exemplu, in San Antonio, un espresso (atunci cand il gasesti) costa in jur de 1,7-2 $.
    Starbucks este printre putinele cafenele de acolo, iar in baruri si restaurante normale (adica nu in hotel), nu prea gasesti decat “plain ol’ regular coffee, sir!”…
    Asta m-a cam amuzat si intristat in acelasi timp, eu fiind un bautor inrait de espresso. Daca prin vene iti curge cafea cu ceva sange, Statele Unite probabil ca nu e cea mai potrivita tara pentru a-ti satisface setea de licoare neagra, in special in zonele neurbanizate puternic, gen New York, Bos-Wash s.a.m.d

  • Lasă un răspuns la Bogdan Suciu Anulează răspunsul