Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorkului, si nu stiu ce m-a pucat sa compar preturile cu cele din Bucuresti. Am luat cappuccino, de pilda:
La Bucuresti, un cappuccino de 130 sau 140 ml costa 12 lei cam peste tot, adica 3$.
La New York, un cappuccino de 350 ml costa 4$, iar unul de 475 ml (aproape jumatate de kilogram!) costa 4.50$.
Deci, daca am tine cont si de cantitati:
- cappuccion-ul de 3$ de la Bucuresti ar fi 1.32$ la New York; sau invers, cu preturile de la New York, un cappucino ar trebui sa coste 5.25 lei la Bucuresti;
- pe cei din New York i-ar costa un cappuccino 11$, in loc de 4.50$, daca ar avea si ei preturile de la Bucuresti.
Imi scrie chiar acum prietenul meu pe WhatsApp ca e mai buna cafeaua de la Bucuresti decat cea din centrul New Yorkului, totusi… 🙂
Comentarii (1)
De exemplu, in San Antonio, un espresso (atunci cand il gasesti) costa in jur de 1,7-2 $.
Starbucks este printre putinele cafenele de acolo, iar in baruri si restaurante normale (adica nu in hotel), nu prea gasesti decat “plain ol’ regular coffee, sir!”…
Asta m-a cam amuzat si intristat in acelasi timp, eu fiind un bautor inrait de espresso. Daca prin vene iti curge cafea cu ceva sange, Statele Unite probabil ca nu e cea mai potrivita tara pentru a-ti satisface setea de licoare neagra, in special in zonele neurbanizate puternic, gen New York, Bos-Wash s.a.m.d