Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

1855 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

203 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

467 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

22 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

34 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

65 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

94 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1082 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

455 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

32 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

194 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului L'Atelier, al ho...

44 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

653 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

28 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

856 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

17 vizite

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

203 vizite

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

36 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

58 vizite

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

141 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

647 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

28 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

36 vizite

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

131 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

150 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorkului, si nu stiu ce m-a pucat sa compar preturile cu cele din Bucuresti. Am luat cappuccino, de pilda:

La Bucuresti, un cappuccino de 130 sau 140 ml costa 12 lei cam peste tot, adica 3$.

La New York, un cappuccino de 350 ml costa 4$, iar unul de 475 ml (aproape jumatate de kilogram!) costa 4.50$.

Deci, daca am tine cont si de cantitati:

  • cappuccion-ul de 3$ de la Bucuresti ar fi 1.32$ la New York; sau invers, cu preturile de la New York, un cappucino ar trebui sa coste 5.25 lei la Bucuresti;
  • pe cei din New York i-ar costa un cappuccino 11$, in loc de 4.50$, daca ar avea si ei preturile de la Bucuresti.

Imi scrie chiar acum prietenul meu pe WhatsApp ca e mai buna cafeaua de la Bucuresti decat cea din centrul New Yorkului, totusi… 🙂

Cappuccino in New York

Cafenea in New York

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Bogdan Suciu :

    De exemplu, in San Antonio, un espresso (atunci cand il gasesti) costa in jur de 1,7-2 $.
    Starbucks este printre putinele cafenele de acolo, iar in baruri si restaurante normale (adica nu in hotel), nu prea gasesti decat “plain ol’ regular coffee, sir!”…
    Asta m-a cam amuzat si intristat in acelasi timp, eu fiind un bautor inrait de espresso. Daca prin vene iti curge cafea cu ceva sange, Statele Unite probabil ca nu e cea mai potrivita tara pentru a-ti satisface setea de licoare neagra, in special in zonele neurbanizate puternic, gen New York, Bos-Wash s.a.m.d

  • Lasă un răspuns la Bogdan Suciu Anulează răspunsul