Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Doar ca nu vor mai fi calde... :( Pentru cei care isi doresc si isi pe...

388 vizite

În lupta împotriva COVID-19, restaurantul bucureștean Red Angus Ste...

446 vizite 2 comentarii

Restaurant Industry Coronavirus Timeline It’s amazing how fast th...

231 vizite

Un format aparte de take away propune doamna Evanthia Zisi, grecoaica ...

1090 vizite

In urma anuntului facut de autoritati (17 martie), privind suspendarea...

1734 vizite 6 comentarii

Bogdan Dănilă: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York ...

17 vizite

Vinuri frantuzesti fine, Sancerre si Bugey, produse la “chateau” i...

134 vizite

Grupul Inspira Food, jucător important pe piața lanțurilor de resta...

263 vizite

Experienta unica cu duetul de fadisti: Diana Vilarinho si Sergio Silva...

34 vizite

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

714 vizite

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

46 vizite

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat...

50 vizite

Luni, 2 martie, incepand cu ora 10.00, a avut loc deschiderea restaura...

1364 vizite

Daca peretii ar putrea vorbi... Se lasa dus de nostalgie patronul u...

118 vizite

Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock...

100 vizite

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

560 vizite

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

62 vizite

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

130 vizite

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

459 vizite

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

23 vizite

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

33 vizite

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

83 vizite

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

815 vizite

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

62 vizite

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

30 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorkului, si nu stiu ce m-a pucat sa compar preturile cu cele din Bucuresti. Am luat cappuccino, de pilda:

La Bucuresti, un cappuccino de 130 sau 140 ml costa 12 lei cam peste tot, adica 3$.

La New York, un cappuccino de 350 ml costa 4$, iar unul de 475 ml (aproape jumatate de kilogram!) costa 4.50$.

Deci, daca am tine cont si de cantitati:

  • cappuccion-ul de 3$ de la Bucuresti ar fi 1.32$ la New York; sau invers, cu preturile de la New York, un cappucino ar trebui sa coste 5.25 lei la Bucuresti;
  • pe cei din New York i-ar costa un cappuccino 11$, in loc de 4.50$, daca ar avea si ei preturile de la Bucuresti.

Imi scrie chiar acum prietenul meu pe WhatsApp ca e mai buna cafeaua de la Bucuresti decat cea din centrul New Yorkului, totusi… 🙂

Cappuccino in New York

Cafenea in New York

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Bogdan Suciu :

    De exemplu, in San Antonio, un espresso (atunci cand il gasesti) costa in jur de 1,7-2 $.
    Starbucks este printre putinele cafenele de acolo, iar in baruri si restaurante normale (adica nu in hotel), nu prea gasesti decat “plain ol’ regular coffee, sir!”…
    Asta m-a cam amuzat si intristat in acelasi timp, eu fiind un bautor inrait de espresso. Daca prin vene iti curge cafea cu ceva sange, Statele Unite probabil ca nu e cea mai potrivita tara pentru a-ti satisface setea de licoare neagra, in special in zonele neurbanizate puternic, gen New York, Bos-Wash s.a.m.d

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.