Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar trebui să te comporți în societate. Acesta cuprinde și aspecte legate de ieșitul la restaurant, influențate desigur de obiceiurile fiecărei comunități, dar și de vremuri.
- Transilvania e cea mai manierată regiune din țară. Dobrogea se află la polul opus
- În Maramureș și Bucovina, se vorbește tare și cu gura plină
- Bucovinenii sunt cei mai nerespectuoși cu ospătarii
- Ce îi deranjează pe români când ies la restaurant?
- 31% dintre români ciocnesc paharele la restaurant. Tradiție sau lipsă de bun simț?
Comportamentul personalului HoReCa este adesea adus în discuție și criticat sau lăudat, însă conduita oaspeților este deseori trecută cu vederea. Bookingham și-a propus să evalueze manierele românilor la restaurant, printr-un chestionar în care respondenții au descris comportamentul celor din jur (pentru a evita rezultatele subiective).
Datele obținute au fost analizate și în funcție de regiunea de proveniență. Au fost luate în calcul și regulile de bază, dar și chestiunile moderne, care țin de folosirea telefonului când ești la masă, fumarea țigărilor electronice, sau localurile pet-friendly și kid-friendly… (citește în continuare pe Bookingham.ro) (Știre de presa – septembrie 2022)