Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftChef Razvan Alexandru are 36 de ani si este din Bucuresti. In prezent, Razvan Alexandru este Corporate Executive Chef al Reina Ballroom & Wise Social Catering.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Razvan Alexandru: Invat in fiecare zi cate ceva. Imi place sa privesc alti bucatari indiferent de pregatirea lor. De multe ori ii intreb ceva despre o reteta la care eu oricum stiu raspunsul, insa vreau sa vad si alte abordari. Cel mai mult am invatat de la bucatarii pe care ii idolatrizam, de la bucatarii sefi pe care ii aveam in anumite vremuri.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Razvan Alexandru: Aici nu cred ca este neaparat nevoie de un timp petrecut in bucatarie, ci de un timp de calitate petrecut in bucatarie. Un mare bucatar esti atunci cand investitorul isi recupereza investitia in timp scurt si prin munca ta aduci locatia pe un profit foarte bun. Restul este gargara.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: In ultimul timp ma tot joc cu niste mangalita. Nu pot sa spun ca este preferata mea insa imi place cand descopar cate ceva.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: Cel mai dor imi este de acele languste din Spania.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: Nu am astfel de preferinte.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Razvan Alexandru: Sunt atras de condimentele turcesti.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Razvan Alexandru: Nu am astfel de preferinta.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Razvan Alexandru: Nu fac deserturi.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Razvan Alexandru: Acasa cel mai mult gatesc peste la cuptor, iar cand vreau carne fac pastrama de oaie julien trasa la tigaie.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Razvan Alexandru: Am cateva hit-uri pe care nu vreau sa le dezvalui.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Razvan Alexandru: Gateste deseori sotia mea, care este cea mai buna bucatareasa din lume, desigur, dupa mama.

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Razvan Alexandru: In ordine: Spania, Franta, Japonia.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Razvan Alexandru: De obicei caut mancaruri specifice.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Razvan Alexandru: Nu vreau sa dau nume, insa sunt cativa consacrati.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Razvan Alexandru: Ma ajuta foarte mult, atunci cand intru in pana de idei explorez paginiile idolilor mei si de acolo leg mai departe alte filme.Interviu Restocracy cu Chef Razvan Alexandru

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Razvan Alexandru: Bucatarii sunt primi care trebuie sa gateasca mai sanatos si sa promoveze mancare mai sanatoasa. Deseori am mers in tara prin diferite locatii, iar acolo unde bradul era mai verde, in bucatarie, galeata cu aditivi nocivi pentru mancare era mai mare. Eu am desfasurat impreuna cu DIGI 24 o campanie de mancat sanatos in diverse scoli din Bucuresti, iar in „saptamana altfel” primesc deseori cereri de la diverse scoli sa merg si sa povestesc elevilor despre ce este bine si ce nu sa mancam.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Razvan Alexandru: Buna intrebare, in cazul meu cea mai mare provocare este sa incep sa traiesc toti ani pe care nu i-am trait pentru ca am fost in spatele cortinei incercand sa multumesc oamenii cu mancarea mea. Bucatarii muncesc enorm de multe ore, sarbatori, zile de nastere, etc. si vine un moment cand pur si simplu te intrebi daca merita.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Razvan Alexandru: Ultimii 4 ani mi i-am dedicat sa schimb destine. Sa iau oameni care nu avea nicio treaba cu bucataria si sa ii invat sa gateasca, sa lucreze in echipa si sa se organizeze. Am reusit, am schimbat destine.

Data actualizarii: 15/11/2017