Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un trecut bogat. In plină perioadă de Belle Époque, printul Anton Bibescu, Marcel Proust şi prietenii lor degustau la Paris vinurile de Corcova, în timp ce evocau florile de păr din acel loc mitic.

Evocarea acestui loc a rămas însă prezentă în scrierile sale, ba chiar Bibescu a inspirat unul dintre personajele principale din romanul În căutarea timpului pierdut. După anul 2007, trei francezi pasionați de vinuri și îndrăgostiți de România, au ales această imagine proustiană pentru a simboliza vinurile obținute din viile replantate pe vechile pământuri ale printului Bibescu. Așadar, aceștia trei sunt creatorii domeniului Catleya.

Pentru că evocă atât frumusețea, cât și plăcerea timpului regăsit, parfumul îmbătător al florii sau al unui vin, Catleya lui Proust reflectă întocmai experiența sinestezică pe care o simți atunci când deguști unul dintre vinurile noastre.

Vă invităm alături de noi joi, 10 octombrie, ora 19.00 La Bottega Del Tartuffo.

Pentru detalii și rezervări, nu ezitați să ne contactați! (Informare de presa – octombrie 2019)

Data actualizarii: 08/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close