Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Am mai...

5676 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

4807 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

1065 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

6337 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1512 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

6621 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenu...

2178 vizite

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

4202 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

1295 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

1912 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5668 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

2236 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

2608 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

1087 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

6875 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

967 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

728 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

1039 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

1461 vizite

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

1516 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1856 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

3623 vizite

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

3454 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

921 vizite

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile E...

606 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile

El Torito e un restaurant cu bucatarie mexicana bine asezat al Bucurestiului, de succes, din cate am putut sa-mi dau seama. E vechi, de multi ani intr-o casa mica de pe Iancu Capitanu, aproape de marea biserica Pantelimon si de alt restaurant din Topul Restocracy, indianul Karishma. Si tin minte ca mai era un restaurant langa ele, Les Ottomans, pe care nu l-am mai vazut acum, cand am trecut pe acolo.

El Torito e intr-o casa fara etaj, doua camere destul de mici de-o parte si de cealalta a unui hol in care au barul, si mai au una si la subsol, in care imi este greu sa cred ca se duce cineva. E colorat ca o sorcova, dupa cum se vede si din poze, cu o abundenta de decoruri ludice. E vesel, placut, presupun ca place aproape tuturor, cu mine printre acestia multi. Si terasa e frumoasa, la fel de colorata si de decorata, inchisa ermetic, cred ca se poate sta acolo pana aproape de iarna.

Meniul e destul de lung la El Torito, nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare. Multa carne, desigur, retete relativ simple, pentru ca bucataria mexicana e una de produse si de ingrediente, nu de retete elaborate.

Nu am avut cu ce sa compar ce mi-au pus in farfurie, fiindca merg extrem de rar la restaurante mexicane, si la cele sud-americane, in general. Insa mi-am imaginat ce altceva mai bun s-ar fi putut face din produsele si ingredientele respective, si nu am gasit multe raspunsuri, asa ca am conchis ca mancarea de la El Torito e destul de buna pentru ceea ce vrea sa fie.

Serviciul a fost tensionat la El Torito, eu si cei trei cheleri, un baiat si doua fete, tineri toti, ne-am displacut inca de la primele schimburi de cuvinte. In special cu una dintre cele doua, care parea sa fie si sefa, ceva, destul de agresiva dupa standardele unor clienti dificili. Insa cu ceilalti clienti interactionau normal si dezinvolt, asa ca imi inchipui ca cei mai multi nu au o problema cu asta.

Preturile normale, ar parea mici masurate cu cele de la restaurantele din centru, insa nici nu poti compara o mancare adesea rudimentara cu cele mai sofisticate. Clienti destui, era aproape plin, rotatia destul de buna, unii plecau si cu ceva la pachet.

El Torito e un restaurant de cartier, printre putinele cu specific mexican in Bucuresti, daca nu chiar singurul. Unul in care oamenii vin sa manance, sa se sature si sa plece, nu mi-a dat nimeni din jur senzatia ca ar fi venit acolo pregatit sa stea si dupa ce burta i se va fi umplut. Si, dupa cum am spus in titlu, sunt sigur ca o buna parte din atractia acestui restaurant vine de la veselia culorilor, fara indoiala.

I-am pus in Topul Restocracy pentru diversitate, in primul rand, fiindca sunt restaurante care au ramas in afara acestei Liste cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti in care mananci mai bine decat la El Torito, daca masori doar gustul si nu-l raportezi neaparat la un anumit tip de bucatarie. Si, dupa cum am vazut ca merg lucrurile acolo, cred ca il vom gasi pe El Torito inca multi ani de acum inainte langa mandra Biserica Pantelimon… (GB – apr 2018)

 

Eclipse

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care scriu, deschis de cateva zile aproape de Foisorul de Foc, ...

Karishma

Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuros... Karishma e un restaurant indian vechi al Bucurestiului, unul dintre cele patru despre care stiu ca sunt in Bucuresti la mo...

Data actualizarii: 14/08/2018

El Torito

 • Mihai D :

  Quote:
  Meniul e destul de lung la El Torito, nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare. Multa carne, desigur, retete relativ simple, pentru ca bucataria mexicana e una de produse si de ingrediente, nu de retete elaborate.
  End of quote

  Logica si bunul simt ar cere ca, o persoana care se vrea “critic gastronomic” si acorda note restaurantelor, sa faca in prealabil macar un minim research despre bucataria pe care urmeaza sa o “evalueze”. Bucataria mexicana este FOARTE diversa (a-propos de “nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare”), include si feluri “rafinate” si, mai ales, include mai mult produse vegetale decat carne (probabil ca restaurantul respectiv a adaptat retelele pentru gustul romanilor, cate vreme spui ca felurile contin “multa carne”).
  Sa ne intelegem: comentariul meu nu se leaga de restaurantul evaluat aici (nu am fost niciodata acolo), ci de usurinta cu care etchetezi o bucatarie despre care recunosti ca nu stii mare lucru. Asa or fi scrise toate review-urile de aici, despre restaurantele cu specific non-romanesc?

 • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.