Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

2162 vizite

B3ton, restaurant la Piata Libertatii pe Candiano Popescu

57 vizite

Casa Alba Baneasa este un restaurant traditional romanesc, situat in P...

46 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

3819 vizite

Ground Zero este o berarie artizanala, bar, mic bistrou si club boem s...

107 vizite

Q's Inn Experience este un restaurant fast-food cu autoservire in Pipe...

298 vizite

Lazoo Restaurant & Lounge, sau cum sa strici ziua cuiva chiar cand...

677 vizite

La Papile este un restaurant de peste si fructe de mare, situat in sec...

95 vizite

Presto Restaurant, segmentul high-end al celor de la Presto Pizza P...

127 vizite

La Bottega del Tartufo & Pasterra este o bacanie, respectiv un pas...

30 vizite

Chabad House Kosher Food & Events. Pentru evrei, adica In casa ...

621 vizite

IKEA, cel mai mare restaurant din Romania Auzisem de multe ori desp...

1649 vizite

Nikos Greek Taverna, in rand pe aleea cu restaurante Sunt multe res...

160 vizite

Pagaia este un restaurant fast-food cu autoservire in cartierul de bus...

42 vizite

Food Circus nu este un circ, este un ...festival! Festivalul... gurman...

24 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

3695 vizite

La Piovra pizza & pasta & more, un deja vu La Piovra e ...

895 vizite

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

1718 vizite

Maison des Crepes aduce savoarea și gustul autentic al clătitelor fr...

72 vizite

Choose your international flavors in our bistro style Red Pepper resta...

107 vizite

We wish your experience here to be an exceptional one. A trip through ...

68 vizite

Casa Vlasia este un loc nascut din dragoste pentru frumos, liniste, ma...

478 vizite

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

851 vizite

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferie Tocmai scriam c...

2204 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

2043 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile

El Torito e un restaurant cu bucatarie mexicana bine asezat al Bucurestiului, de succes, din cate am putut sa-mi dau seama. E vechi, de multi ani intr-o casa mica de pe Iancu Capitanu, aproape de marea biserica Pantelimon si de alt restaurant din Topul Restocracy, indianul Karishma. Si tin minte ca mai era un restaurant langa ele, Les Ottomans, pe care nu l-am mai vazut acum, cand am trecut pe acolo.

El Torito e intr-o casa fara etaj, doua camere destul de mici de-o parte si de cealalta a unui hol in care au barul, si mai au una si la subsol, in care imi este greu sa cred ca se duce cineva. E colorat ca o sorcova, dupa cum se vede si din poze, cu o abundenta de decoruri ludice. E vesel, placut, presupun ca place aproape tuturor, cu mine printre acestia multi. Si terasa e frumoasa, la fel de colorata si de decorata, inchisa ermetic, cred ca se poate sta acolo pana aproape de iarna.

Meniul e destul de lung la El Torito, nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare. Multa carne, desigur, retete relativ simple, pentru ca bucataria mexicana e una de produse si de ingrediente, nu de retete elaborate.

Nu am avut cu ce sa compar ce mi-au pus in farfurie, fiindca merg extrem de rar la restaurante mexicane, si la cele sud-americane, in general. Insa mi-am imaginat ce altceva mai bun s-ar fi putut face din produsele si ingredientele respective, si nu am gasit multe raspunsuri, asa ca am conchis ca mancarea de la El Torito e destul de buna pentru ceea ce vrea sa fie.

Serviciul a fost tensionat la El Torito, eu si cei trei cheleri, un baiat si doua fete, tineri toti, ne-am displacut inca de la primele schimburi de cuvinte. In special cu una dintre cele doua, care parea sa fie si sefa, ceva, destul de agresiva dupa standardele unor clienti dificili. Insa cu ceilalti clienti interactionau normal si dezinvolt, asa ca imi inchipui ca cei mai multi nu au o problema cu asta.

Preturile normale, ar parea mici masurate cu cele de la restaurantele din centru, insa nici nu poti compara o mancare adesea rudimentara cu cele mai sofisticate. Clienti destui, era aproape plin, rotatia destul de buna, unii plecau si cu ceva la pachet.

El Torito e un restaurant de cartier, printre putinele cu specific mexican in Bucuresti, daca nu chiar singurul. Unul in care oamenii vin sa manance, sa se sature si sa plece, nu mi-a dat nimeni din jur senzatia ca ar fi venit acolo pregatit sa stea si dupa ce burta i se va fi umplut. Si, dupa cum am spus in titlu, sunt sigur ca o buna parte din atractia acestui restaurant vine de la veselia culorilor, fara indoiala.

I-am pus in Topul Restocracy pentru diversitate, in primul rand, fiindca sunt restaurante care au ramas in afara acestei Liste cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti in care mananci mai bine decat la El Torito, daca masori doar gustul si nu-l raportezi neaparat la un anumit tip de bucatarie. Si, dupa cum am vazut ca merg lucrurile acolo, cred ca il vom gasi pe El Torito inca multi ani de acum inainte langa mandra Biserica Pantelimon… (GB – apr 2018)

 

Eclipse

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care scriu, deschis de cateva zile aproape de Foisorul de Foc, ...

Karishma

Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuros... Karishma e un restaurant indian vechi al Bucurestiului, unul dintre cele patru despre care stiu ca sunt in Bucuresti la mo...

Data actualizarii: 11/03/2019

El Torito

 • Mihai D :

  Quote:
  Meniul e destul de lung la El Torito, nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare. Multa carne, desigur, retete relativ simple, pentru ca bucataria mexicana e una de produse si de ingrediente, nu de retete elaborate.
  End of quote

  Logica si bunul simt ar cere ca, o persoana care se vrea “critic gastronomic” si acorda note restaurantelor, sa faca in prealabil macar un minim research despre bucataria pe care urmeaza sa o “evalueze”. Bucataria mexicana este FOARTE diversa (a-propos de “nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare”), include si feluri “rafinate” si, mai ales, include mai mult produse vegetale decat carne (probabil ca restaurantul respectiv a adaptat retelele pentru gustul romanilor, cate vreme spui ca felurile contin “multa carne”).
  Sa ne intelegem: comentariul meu nu se leaga de restaurantul evaluat aici (nu am fost niciodata acolo), ci de usurinta cu care etchetezi o bucatarie despre care recunosti ca nu stii mare lucru. Asa or fi scrise toate review-urile de aici, despre restaurantele cu specific non-romanesc?