Diverse prezentari si autoportrete ale restaurantelor, alte articole folosite in aceste prezentari

Ord. dupa

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of contra...

Deschiderea oficala a terasei Aperitivo by Isoletta, de pe 12 iulie 2018, o...

Meniul cuprinde preparate reprezentative ale bucatariei traditionale romane...

Beef Room intra in taboul gastronomic al Bucurestiului cu un meniu care adu...

Conceptul de bucatarie latino-americana a venit din partea bucatarului nost...

Brasserie 41, tentatia momentului! Daca esti in trecere pe soseaua Erou Ian...

CAJU: Casual Dining Mediterranean Cuisine with North African touchThe B...

O adevarata legenda vie, Caru' cu Bere este una dintre cele mai vechi berar...

Proiectat initial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expozitii de la Pa...

Restaurantul CASA Hirscher a fost infiintat in anul 2004 de catre doi asoci...

Casa Ungurească din Brașov: Născut la sfâ...

Cherhanaua Ancora din Herastrau: Nu, nu ne gasiti la Mare; nici macar in De...

Chez Marie Garden este un restaurant bucurestean situat in imediata apropie...

Bine ati venit la Coliba Haiducilor!Un loc unde intr-o atmosfera fe...

Istoria scrisa a Domeniului Manasia incepe in 1640, cand Draghici Cantacuzi...

Doripesco, delta din Carpați...Continuând activitatea fostei Intrep...

Courtyard by Marriot Bucharest Floreasca este un hotel de 4 stele aflat...

Pine Restaurant & TerracePasiunea pentru gustul bun ne-a inspir...

Povestea DiplomatSuntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. D...

Familia Ishii, gazdele noastre: Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei...

DonCafe Brasserie Dorobanti: In Piata Dorobantilor am deschis Brasseria Don...

Restaurantul Exile din Piata Dorobantilor, in viziunea lui Romica Oprea

Originea sărbătorii Ferrragosto își are rădăcinile în Roma antică, ...

Fior di LatteSimţurile sunt în alertă. Mirosul de lapte şi vanilie,...

Forever Young Restaurant – O pasiune sub amprenta timpului! “Din drago...

Restaurantul Four Seasons DorobantiFour Seasons Dorobanti este noua loc...

Istoricul business-ului: cum a pornit totul si evolutia in aniGeorge’...

Bistro GUXT și-a schimbat acționariatul!Restaurantul Bistro GUXT a fo...

Hanurile BerarilorLa Hanu' Berarilor patrunzi in atmosfera interbelica ...

Hanu' Berarilor Interbelic, Casa SoareLa Hanu' Berarilor patrunzi in at...

Hanu' lui ManucEste cel mai vechi loc de petrecere din tot Bucurestiul ...

Locanta gastronomico-literara JaristeaCei ce mai au inca amintirea Arno...

Top Cuisine by Joseph HadadJoseph is that special place where you alw...

Joseph Hadad's menus: Mediterranean Cuisine with North African touchJ...

Kera Calita, doamna Aurora NicolauSe stie din legendele transmise d...

La Bottega del Tartufo, magazin de trufe si bacanie cu delicatese in Piata ...

Din 22 februarie 2019, La Bottega del Tartufo si pasta bar-ul Pasterra s-au...

Amplasat in Bucuresti, in cartierul istoric Cotroceni, pe strada Carol Davi...

Le Blanc este un restaurant nou în sectorul 6 din Bucureşti, capacitate 1...

POVESTEA NOASTRAMahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata docu...

Vedete si clienti ce veneau o data la Marul de Aur, presa si artisti de ren...

Meniul de fast-food al lui Chef Nicolai Tand la Nicolai, bistroul sau cu au...

Miguel Rocha Vieira, a Michelin star chef in BucharestMiguel Rocha’...

"The flavours of perfection"Moudy's Kitchen este un restaurant nou, con...

Mozzafiato - Ristorante & BarRelaxati-va intr-o experienta traditio...

Eu mi-am dorit un restaurant în inima Brașovului încă de când am p...

AROME A LA NIKOS!Toți cei ce au pășit pe malul mării Egee, s-au în...

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dragomir...

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei A sosi...

Ora Experience, restaurantul galerie de artă de pe Calea FloreascaOra ...

Afiseaza

Originea sărbătorii Ferrragosto își are rădăcinile în Roma antică, pentru ca mai apoi, odată cu apariția Creștinismului, să se împletească cu tradiția religioasă catolică.

Ferragosto la Belli Siciliani

În întreg Imperiul Roman se organizau festivaluri și curse de cai iar animalele care fuseseră folosite la muncile din câmp erau împodobite cu flori. Se mai obișnuia ca țăranii lucrători să aducă omagii și urări de laudă proprietarilor de terenuri care îi răsplăteau în schimb cu daruri.

Numele dat acestei sărbători, „Ferragosto”, provine din latinul „Feriae Augusti” (odihnă pentru Augustus), în onoarea lui Octavian Augustus, primul împărat roman de la care ia numele și luna „august”.

„Ferragosto” a fost sărbătorit pentru prima dată în anul 18 î.Hr., când în tradiția antică romană zilele din jurul datei de 15 august constituiau o perioadă de odihnă, dar și de petreceri publice la care era invitată să participe întreaga comunitate. Mergând în profundul istoriei, se presupune că „Ferragosto” este, de fapt, o continuitate a străvechilor tradiții „dei Consualia”, când se omagia zeul Conso. Acesta, în religia romană politeistă, era Zeul Pământului și al Fertilității. De asemenea, aceste manifestări antice semnificau încheierea lucrărilor agricole de vară.

În cele mai vechi timpuri, „Ferragosto” era sărbătorit pe toată durata lunii august cu punctul culminant pe data de 15, când se sărbătorea ziua zeiței Diana. Diana era adeseori asociată cu animalele sălbatice, cu pădurile, fiind zeița vânătorii, dar și cu Luna. Era faimoasă pentru puterea, grația atletică și frumusețea sa.

Sărbătoarea de „Ferragosto” a fost preluată din tradiția păgână romană și asimilată de către Biserică în jurul secolului al VII-lea, când a început să se sărbătorească de către creștini Adormirea Maicii Domnului. E o festivitate religioasă stabilită pentru data de 15 august și cu multiple semnificații teologice și spirituale pentru credincioși, fiind decretata zi libera cu liber la distractie si ospăț.

Data actualizarii: 11/08/2019